Best betaalde acteurlijst bekend!

Best betaalde acteurlijst bekend!

Een verrassende nummer een?

De lijst van de best betaalde acteurs van dit jaar is verschenen en het is best wel opmerkelijk dat de koppositie naar niemand dan George Clooney gaat. De laatste film van 57-jarige acteur stamt namelijk alweer uit 2016, Money Monster, maar tussen juni 2017 en juni 2018 wist hij maar liefst 239 miljoen dollar binnen te halen. Dit zorgt ervoor dat zijn naam niet alleen bovenaan de lijst prijkt, maar het is ook meteen het beste resultaat dat hij ooit in zijn carrière als acteur behaalde.

De reden hiervoor is de verkoop van Casamigos, het tequilabedrijfje dat hij samen met een paar vrienden had opgericht. Het begon als een kleinschalig project en een privécollectie, maar binnen een paar jaar tijd werd zijn merk gigantisch bekend. Vorig jaar was Casamigos maar liefst een miljard dollar waard en werd voor datzelfde bedrag door een Britse firma overgekocht. Dit is de reden waarom Clooney zo veel wist te verdienen.

Op de tweede positie staat, iets minder verrassend misschien, Dwayne Johnson. 'The Rock' verdiende zo'n 119 miljoen dollar, dankzij hoofdrollen in films als Jumanji: Welcome to the Jungle, Rampage en Skyscraper. Robert Downey Jr. haalt ook nog net het podium: de Iron Man acteur maakt de top drie compleet met 79 miljoen dollar, voornamelijk dankzij het succes van Avengers: Infinity War.

Hieronder is de volledige top 10 te zien:

1) George Clooney - $239m
2) Dwayne Johnson - $119m
3) Robert Downey Jr - $79m
4) Chris Hemsworth - $64.5m
5) Jackie Chan -$45.5m
6) Will Smith - $42m
7) Akshay Kumar -$40.5m
8) Adam Sandler - $39.5m
9) Chris Evans - $34m
10) Salman Khan - $33.5m

De mannen-top 10 verdiende samen maar liefst 784 miljoen dollar; de vrouwen-top tien kwam 'slechts' tot 186 miljoen dollar, bijna 600 miljoen dollar minder. De best betaalde actrice was Scarlett Johansson, die ook als enige de top 10 zou halen op de acteur lijst: zij kreeg namelijk op haar rekening in een jaar tijd 40,5 miljoen dollar bijgeschreven. Op de tweede plaats staat Angelina Jolie, met 28 miljoen dollar. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is in Hollywood dus nog duidelijk niet gedicht, maar volgens Forbes is dit makkelijk te verklaren: het genre van superhelden- en actiefilms is op dit moment erg dominant en dit gaat nu eenmaal gepaard met een groter aanbod van rollen voor mannen.



NieuwsFilm

meest populair