Algemeen

Best betaalde acteurlijst bekend!

Een verrassende nummer een?

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
De lijst van de best betaalde acteurs van dit jaar is verschenen en het is best wel opmerkelijk dat de koppositie naar niemand dan George Clooney gaat. De laatste film van 57-jarige acteur stamt namelijk alweer uit 2016, Money Monster, maar tussen juni 2017 en juni 2018 wist hij maar liefst 239 miljoen dollar binnen te halen. Dit zorgt ervoor dat zijn naam niet alleen bovenaan de lijst prijkt, maar het is ook meteen het beste resultaat dat hij ooit in zijn carrière als acteur behaalde.

De reden hiervoor is de verkoop van Casamigos, het tequilabedrijfje dat hij samen met een paar vrienden had opgericht. Het begon als een kleinschalig project en een privécollectie, maar binnen een paar jaar tijd werd zijn merk gigantisch bekend. Vorig jaar was Casamigos maar liefst een miljard dollar waard en werd voor datzelfde bedrag door een Britse firma overgekocht. Dit is de reden waarom Clooney zo veel wist te verdienen.

Op de tweede positie staat, iets minder verrassend misschien, Dwayne Johnson. 'The Rock' verdiende zo'n 119 miljoen dollar, dankzij hoofdrollen in films als Jumanji: Welcome to the Jungle, Rampage en Skyscraper. Robert Downey Jr. haalt ook nog net het podium: de Iron Man acteur maakt de top drie compleet met 79 miljoen dollar, voornamelijk dankzij het succes van Avengers: Infinity War.

Hieronder is de volledige top 10 te zien:

1) George Clooney - $239m
2) Dwayne Johnson - $119m
3) Robert Downey Jr - $79m
4) Chris Hemsworth - $64.5m
5) Jackie Chan -$45.5m
6) Will Smith - $42m
7) Akshay Kumar -$40.5m
8) Adam Sandler - $39.5m
9) Chris Evans - $34m
10) Salman Khan - $33.5m

De mannen-top 10 verdiende samen maar liefst 784 miljoen dollar; de vrouwen-top tien kwam 'slechts' tot 186 miljoen dollar, bijna 600 miljoen dollar minder. De best betaalde actrice was Scarlett Johansson, die ook als enige de top 10 zou halen op de acteur lijst: zij kreeg namelijk op haar rekening in een jaar tijd 40,5 miljoen dollar bijgeschreven. Op de tweede plaats staat Angelina Jolie, met 28 miljoen dollar. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is in Hollywood dus nog duidelijk niet gedicht, maar volgens Forbes is dit makkelijk te verklaren: het genre van superhelden- en actiefilms is op dit moment erg dominant en dit gaat nu eenmaal gepaard met een groter aanbod van rollen voor mannen.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Benieuwd of ze Rockie zoveel blijven betalen nu zijn laatste 2 films het matig deden in de box office.

Sunspot

Avatar

Ja, maar zijn er ook gegevens over inkomsten uit filmsalarissen alleen.

Dat is veel interessanter

Master Of Films

Avatar

Wat dat betreft zijn Chris Hemsworth & Robert Downey Jr veel meer waard geworden dankzij Avengers tov Candy Ass.
Helaas is het ook zo dat Iron Man & Thor veel meer waard zijn dan Chris Hemsworth & Robert Downey Jr Smiley face

ThomasOMalley

Avatar

George Clooney is de bestbetaalde acteur op basis van zijn inkomsten verkregen uit de verkoop van zijn tequila business? Dus Downey Jr. heeft een hoger salaris per film, maar Clooney staat op 1?
Klinkt als regelrechte onzin.

Best verdienende acteur ja, best betaalde nee.

Verder dikke props voor de verkoop van Casamigas, grote speler die Clooney.

Skihvo

Avatar

Wie is Salman Khan? Zeker een Bollywood acteur

Rderegt

Avatar

Hoeveel verdient Nicolas Cage tegenwoordig? Die stond eerst altijd in de top10. Maar door zijn uitgave patroon heeft hij afgedaan in Hollywood blijkbaar.

Sunspot

Avatar

^
Haha, die heeft toch een onwijs dikke schuld. Volgens mij speelt hij daarom in b-films ook toch, niet echt gewild meer voor echt grote rollen met dik salaris.

Robbepost

Avatar

Jammer dat de beste acteur er niet bij staat: Vin Diesel

Prince John

Avatar

^
Inderdaad, want hij deed het toch wel (voor een derde keer!) geweldig als Groot!

Master Of Films

Avatar

Tja Robbe vorig jaar was Vin nog box office koning van 2017 en hij heeft wel mee gedragen aam het A:IW succes Smiley face

Wellicht dat Hollywood Vin meer gaat waarderen ipv Candy Ass. Zijn Skyscraper en Rampage films zijn waardeloos en men is echt Candy Ass moe aan het worden met zijn oververzadiging aan films. Candy Ass is ook geen type Josh Brolin, die het ook voor elkaar kreeg om 4 betere films binnen 3 maanden in de bios te gooien.

Wordt tijd dat Candy Ass een tijdje Hollywood gaat verlaten en andere groot heden zoals Akshay Kumar & Salman Khan maar eens binnen laten. Ze zijn geen concurrentie voor Vin, maar zullen betere afwisseling verzorgen dan wat Candy Ass deed. Wat dat betreft mag Candy Ass met zijn geweldige acteertalent en charisma wel terug komen als een Stormtrooper en de liefde gaat bedrijven met Rose in een nieuwe Star Wars film. Candy Ass en Kelly hebben vast en zeker een betere chemie dan wat zij niet had met de zoon van Idris Elba.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik begrijp echt niet waarom The Rock zoveel fans heeft. Z'n films zijn bagger en hij speelt altijd dezelfde soort personages.

Frietgezicht

Avatar

^ gtst heeft ook veel fans. frans bauer ook. Veel fans zegt niks ook kwaliteit.

Ereptile

Avatar

Salman Khan is inderdaad een Bollywood acteur. Dat hij de lijst heeft gehaald en niet Shah Rukh Khan verbaasd me dan toch lichtelijk.

Dat Chris Evans zo laag staat in vergelijking met Chris Hemsworth ook...

felsenland

Avatar

waar is Steven Seagal?

Marvelstan

Avatar

@felsenland in de goot.

felsenland

Avatar

@marvelstan ga godverdomme je mond met zeep spoelen.
wil je vechten?

Marvelstan

Avatar

^ niet om vervelend te doen, maar steven seagull had eind jaren 80/begin jaren 90 de piek in zijn carrière. Nu is hij nog minder dan een zak strond

felsenland

Avatar

@marvelstan een beetje respect voor deze grootheid. stijgt ver boven het acteurvak uit. hij is ook op humanitair opzicht een groots man. zo houdt uw bek.

NieuwsFilm

meest populair