Video

Emma Stone en Rachel Weisz schieten op elkaar in nieuwe trailer 'The Favourite'

De bijtend absurdistisch kostuumfilm van die vreemde Yorgos Lanthimos.

door Kaj van Zoelen om 12:03 in Video
Bekijk hieronder de eerste volledige trailer voor The Favourite, de nieuwste film van Yorgos Lanthimos, met Emma Stone, Olivia Colman, Rachel Weisz en Nicholas Hoult .

Yorgos Lanthimos begon zijn carrière in Griekenland met absurdistische cultfilms zoals Dogtooth en Alps. Waarna hij Engelstalige films voor een breder publiek ging maken, tweemaal met Colin Farrell in de hoofdrol, in de vorm van The Lobster en The Killing of a Sacred Deer. Hoewel zijn films altijd al nare kantjes kenden, is hij opmerkelijk genoeg ondanks dat hij nu films met Amerikaans geld maakt steeds minimalistischer en duisterdere films gaan maken.

De trailer van The Favourite wekt de indruk dat hij met dit kostuumdrama weer meer de maffe kant opgaat, hoewel de film nog niet bepaald vrolijk lijkt.

Olivia Colman speelt de fragiele Queen Anne, de regent van Engeland in de vroege 18de eeuw. Rachel Weisz speelt haar vriendin Lady Sarah, die voor haar zorgt en in haar plaats veel regeringstaken op zich neemt. Engeland is in oorlog met Frankrijk, maar aan het Engelse hof zijn eendenraces en de noviteit van ananassen eten belangrijker. Emma Stone arriveert aan het hof als nieuwe dienstmeid Abigail, en maakt zich al snel populair bij Lady Sarah. Terwijl de oorlog steeds meer diens aandacht opeist, versterkt Abigail steeds meer haar positie bij de koningin.

De Nederlandse release van The Favourite staat ingepland op 3 januari.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair