Alles wat we al weten over 'Captain Marvel'

Wat is er al bekend over de machtigste held van het MCU?

Eindelijk is er de eerste blik op Marvels krachtigste held ooit: Captain Marvel. Het personage ziet er erg gaaf uit en in het kader van die eerste foto, zetten we vandaag alle details die we al hebben op een rij.


Geen typisch oorsprongsverhaal
Captain Marvel speelt zich af in de jaren negentig. We ontmoeten Carol Danvers (Brie Larson) als ze al haar superkrachten heeft. Ditmaal dus geen traditioneel oorsprongsverhaal. De heldin is al half-Kree en half-mens als de show begint, waarmee het erop lijkt dat haar DNA tegen die tijd al veranderd is.

Bekijk de afbeelding
Het wordt hoe dan ook geen typisch oorsprongsverhaal. In plaats daarvan vertrekt Carol voor een missie naar de Aarde, waar ze terug denkt aan haar tijd om onze planeet. Die missie vindt verder plaats in het kader van de Starforce, een eliteteam van de Kree, waar Carol lid van is. Daaronder bevindt zich Korath (Djimon Hounsou), voordat hij een schurk wordt, maar ook naar het schijnt Minn-Erva, Captain Atlas en Ultimus.


Secret Invasion
De slechteriken zijn de Skrull. Zij zijn als de film begint al eeuwen in oorlog verwikkeld met de Kree en bereiden een invasie van de Aarde voor. Die wordt aangevoerd door ene Talos, gespeeld door Ben Mendelsohn. Hem zien we hieronder in Kree-vorm, maar Talos kan net als de andere Skrull van vorm veranderen en zal dus ook als mens te zien zijn. We weten van Talos dat hij undercover is als een van de topagenten van SHIELD.

Bekijk de afbeelding
Opvallend is dat de film vermoedelijk het startschot van de Secret Invasion vormt. Dat is een verhaallijn in de Marvel-comics, waarbij belangrijke figuren gaandeweg allemaal vervangen worden door Skrull, om zo een snelle en gemakkelijke invasie van de Aarde te bewerkstelligen. Het interessante aan Captain Marvel is dat de film zich in de jaren negentig afspeelt, waarmee deze op een extra manier de gebeurtenissen van Avengers 4 zou kunnen opzetten. Wellicht wordt dit zelfs de verhaallijn van Phase 4 van de Marvel-films.


Carol en haar mentor
Carol Danvers is het meest krachtige personage in de Marvel-films. Dat wordt ook weer benadrukt in het artikel van Entertainment Weekly eerder deze week. De dame schijnt een enorm opvliegend karakter te hebben en niet al te lang na te denken voordat ze iets doet. Dat maakt haar ook meteen interessant in de strijd, want in plaats van zorgvuldig een strategie uit te denken, valt ze keihard aan.

Bekijk de afbeelding
Daarin speelt haar mentorfiguur een belangrijke rol, een personage dat gespeeld wordt door Jude Law. Wie hij is, weten we niet zeker, al schijnt Law de rol van Mar-Vell te spelen. Hij helpt Carol omgaan met haar krachten en zal haar ook trainen. Maar wie hij is...?


Nick Fury en andere bekenden
De film toont een aantal terugkerende personages, waaronder Nick Fury (Samuel L. Jackson), de welbekende directeur van SHIELD. Als we hem ontmoeten in Captain Marvel, werkt hij echter nog achter een bureau. Vermoedelijk ontdekt Nick dat de directeur van SHIELD een Skrull is en zal hij samenwerken met Carol om hem te stoppen. Dat verklaart ook meteen hoe hij aan die manier komt om Carol op te roepen aan het einde van Avengers: Infinity War.

Bekijk de afbeelding
Maar er zijn meer terugkerende personages. Ook zal Clark Greggs Phil Coulson, de welbekende SHIELD-agent die een rol speelde in de films tot hij in The Avengers om het leven kwam en later een serie kreeg in Agents of SHIELD, weer te zien zijn. Naast Coulson keert ook Korath terug, die we kennen van Guardians of the Galaxy en zelfs Ronan the Accuser (Lee Pace).


Nog meer?
Goed, er is nog wel meer onthuld in het artikel van Entertainment Weekly. Zo blijkt dat actrice Lashana Lynch de rol van Maria Rambeau speelt. Dat is een van de beste en oudste vriendinnen van Carol, en een piloot in de Amerikaanse luchtmacht. Zij zal dus een kleine rol krijgen in deze film, en vermoedelijk ook samenwerken met Carol als zij dan terugkeert naar de Aarde om de Skrull ervan te weerhouden alle regeringsleiders te veroveren.

Bekijk de afbeelding
Tot slot hoorden we dat de film geen komedie wordt, zoals zoveel andere Marvel-films dat tot nu toe wel waren. Het is volgens Brie Larson een grappige film als er ook echt plek is voor humor. Tegelijk benadrukt ze dat er ook echt emotionele dingen gebeuren in haar Marvel-solofilm en daarin ligt ook de reden waarom ze de rol accepteerde.

Captain Marvel van regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck draait vanaf 6 maart 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair