Rebecca Ferguson in gesprek voor rol in 'Dune' van Denis Villeneuve

Is Ferguson straks te zien naast Timothée Chalamet?

Actrice Rebecca Ferguson (Mission: Impossible - Fallout, Men in Black) is volgens The Hollywood Reporter in gesprek voor een belangrijke rol in de aankomende sci-fi film Dune van regisseur Denis Villeneuve. Eerder werd Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, A Rainy Day in New York) al gecast in dit passieproject van Villeneuve.

Het gaat goed met de Hollywoodcarrière van de Zweedse actrice Rebecca Ferguson (34). Op dit moment zou zij in onderhandeling zijn met filmstudio Legendary Pictures voor een rol in Dune van Denis Villeneuve. De filmmaker gaat het bekende verhaal uit de jaren zestig van auteur Frank Herbert nogmaals naar het witte doek brengen.

Welke rol gaat Ferguson waarschijnlijk spelen?
Dune speelt zich af op de woestijnplaneet Arrakis en vertelt het verhaal van Paul Atreides (Chalamet) en zijn lotsbestemming. Hij moet het moordlustige en verraderlijke plan van de koninklijke familie het hoofd bieden en uiteindelijk zorgen dat de mensheid zijn grootste droom kan realiseren. Ferguson moet zijn moeder, Lady Jessica, gaan spelen.

Over Villeneuve en Dune
Villeneuve regisseerde eerder Blade Runner 2049 (2017) en Arrival (2016). Begin 2019 moeten de camera's gaan draaien. Villeneuve deelt zijn boekverfilming op in twee delen. Een verschijningsdatum voor het eerste deel is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair