'Godzilla: King of the Monsters' krijgt nu al rating

'Godzilla: King of the Monsters' krijgt nu al rating

Veel en veel vroeger dan verwacht.

Godzilla: King of the Monsters heeft zojuist zijn rating gekregen. Net als de twee voorgaande films, krijgt ook dit deel van het MonsterVerse een PG-13 rating. Dat past ook binnen de strategie van Warner Bros., New Line en Legendary Pictures, die hopen een breed publiek naar de monsterfilms te trekken.

De MPAA heeft vandaag bekend gemaakt dat de film een PG-13 rating krijgt, vanwege "scènes met monstergeweld en vernietiging, en wat taalgebruik." Noch de rating, noch de waardering is echt verrassend, want het geheel komt overeen met de rating van Godzilla uit 2014.

Er is nog niet zo heel veel van de film te zien geweest, maar dat er al een rating is, wijst erop dat de film al klaar is. Opvallend, want King of the Monsters komt pas eind mei 2020 in de bioscoop. Dat betekent dat men ver voor loopt op het schema. Een andere mogelijkheid is dat de film juist op een ander moment uitgebracht wordt, bijvoorbeeld een stuk eerder in maart.

In die maand kwam, met succes, Kong: Skull Island uit in de bioscoop en allicht wil men dat succes herhalen. Daar de concurrentie van films als Avengers 4 en The Lion King rond mei erg zwaar is, lijkt het misschien beter om de release naar voren te halen.

NieuwsFilm

meest populair