Zeven zombiefilms die je gezien moet hebben!

Zeven zombiefilms die je gezien moet hebben!

Van Train to Busan tot Zombieland en van Dawn of the Dead tot Shaun of the Dead!

Verleden week plaatsten we een POLL over een aantal zeer bekende zombiefilms. De vraag was uiteraard welke film jij de beste vindt. Hieronder zie je de uitslag, met de zeven zombiefilms die de meeste stemmen kregen, na zo'n 750 stemmen.


Bekijk de afbeelding#1. World War Z

Regisseur: Marc Forster | Jaar: 2013 | Score: 21%

Deze film werd na heel wat productieproblemen en vertraging gepresenteerd aan een breed publiek. Het is namelijk een PG-13 (12 jaar en ouder) film. Dit in tegenstelling tot de rest van de films in dit lijstje. Het verklaart mogelijk ook de koppositie. In de film speelt Brad Pitt de rol van het personage Gerry Lane, een medewerker van de Verenigde Naties. Hij reist af naar verschillende landen om de oorzaak van een wereldwijde epidemie te vinden. Hele legers en regeringen zijn al vernietigd en Gerry begint een race tegen de klok om de mensheid te redden. Het tweede deel wordt naar verluidt volgend jaar opgenomen, dus - wie weet - verschijnt deze in 2020 of 2021.





Bekijk de afbeelding#2. Dawn of the Dead

Regisseur: Zack Snyder | Jaar: 2004 | Score: 15%

Deze film van Zack Snyder is nieuwe versie van Dawn of the Dead uit 1978 van George A. Romero. Het bleek een enorm succes, met rollen voor onder meer Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber en Mekhi Phifer. In de film wordt de wereld geteisterd door een onverklaarbare, mysterieuze en dodelijke plaag. Na een ijzingwekkende achtervolging stuit de verpleegster Ana Clark op een groepje overlevenden. De groep zoekt zijn toevlucht in een winkelcentrum. terwijl de buitenwereld steeds helser wordt en het groeiende leger zombies verwoede pogingen doet om het winkelcentrum binnen te dringen, vechten de overlevenden op leven en dood tegen deze levende lijken, tegen elkaar en tegen hun eigen angst en achterdocht. afgesloten van wat vroeger de normale wereld was, proberen zij in leven te blijven en het allerbelangrijkste; mens te blijven.





Bekijk de afbeelding#3. 28 Days Later

Regisseur: Danny Boyle | Jaar: 2002 | Score: 13%

Deze zombiefilm van regisseur Danny Boyle is ook erg geliefd en het barst van bekende namen, zoals Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson en Christopher Eccleston. De film staat in de top 100 met meest gerespecteerde Britse films. In de film wordt een groep chimpansees, bevrijd uit een onderzoekscentrum. Deze begint aan een vraatzuchtige strooptocht en de dodelijke ziekte in hun lichaam wordt zo al snel een afschuwelijke menselijke pandemie. En wanneer een fietskoerier in een verlaten Londens ziekenhuis ontwaakt uit een coma, blijkt hij zich in een wereld na een Apocalyps te bevinden waarin de overleving van de sterkste betekent dat je de besmette mensen altijd een stapje voor moet blijven. In 2007 verscheen het vervolg 28 Weeks Later en Boyle wordt nog altijd gevraagd om een status update te geven over 28 Months Later.





Bekijk de afbeelding#4. Shaun of the Dead

Regisseur: Edgar Wright | Jaar: 2004 | Score: 12%

Deze eerste zombiekomedie in de lijst komt van de hand van Edgar Wright en is onderdeel van de 'Three Flavours Cornetto trilogy'. In de film zit Shauns leven zit op een dood spoor. Hij hangt met zijn beste vriend Ed in zijn stamkroeg The Winchester, maakt ruzie met zijn moeder en verwaarloost zijn vriendin Liz. Als Liz het uitmaakt, besluit Shaun eindelijk zijn leven op orde te stellen. Hij wil zijn vriendin weer voor zich winnen, de kwesties met zijn moeder oplossen en proberen als een volwassen man zijn verantwoordelijkheden te dragen. Het zit hem tegen, want de de doden komen weer tot leven en stellen alles in het werk om de levenden op te peuzelen. Voor de hernieuwd geïnspireerde Shaun vormen zij slechts één obstakel meer. Geconfronteerd met de zombie-epidemie en gewapend met een knuppel en een schop trekt Shaun er samen met Ed op uit om zijn moeder te redden.





Bekijk de afbeelding#5. Zombieland

Regisseur: Ruben Fleischer | Jaar: 2009 | Score: 10%

Ook deze zombiekomedie was een groot succes. Met hoofdrollen voor Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin gold Zombieland jarenlang als de best scorende zombiefilm in de States. In de zombiefilm is de student Columbus een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak en twinkie-fan Tallahassee kent totaal geen angst. Samen moeten ze nu de strijd aanbinden met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Recent werd duidelijk dat er een tweede Zombieland komt, waarvoor de complete cast terugkeert. Zombieland 2 staat vast op 11 oktober 2019.





Bekijk de afbeelding#6. Dawn of the Dead

Regisseur: George A. Romero | Jaar: 1978 | Score: 6%

Dit is de enige gouwe ouwe in de lijst en ook de enige film van zombie-held George A. Romero, in 2017 overleden. Romero startte zijn Dead-reeks in 1968 met Night of the Living Dead en deze kreeg in totaal vijf vervolgen. In de film zien we hoe in het TV-station in Philadelphia, waar Francine werkt, een totale chaos heerst. Samen met haar vriend Stephen en twee leden van een paramilitaire eenheid, Roger en Peter, ontvlucht Francine per helikopter de stad. Wanneer de brandstof op begint te raken, landt het viertal op het dak van een reusachtige winkelcentrum. Nadat het complex zombievrij is gemaakt breekt er een periode van relatieve rust aan. Maar de levende doden blijven oprukken en ook dient zich een andere dreiging aan in de vorm van een motorbende, die zich tot dan toe met grof geweld staande heeft weten te houden in de door zombies beheerste buitenwereld.





Bekijk de afbeelding#7. Train to Busan

Regisseur: Sang-ho Yeon | Jaar: 2016 | Score: 6%

Deze Zuid-Koreaanse zombiefilm is een aanrader voor alle liefhebbers. Yeon Sang-ho wist met de film wereldwijd indruk te maken. In het thuisland brak de film alle records en mocht in 2016 debuteren op het Cannes Film Festival. Busanhaeng gaat over de gescheiden zakenman Seok-woo. Doordat hij altijd druk is met zijn werk heeft nooit tijd voor zijn dochter Su-an. Daarom besluit zij om in haar eentje de trein naar Busan te nemen om naar haar moeder te gaan, Seok-woo heeft geen andere optie dan met haar mee te gaan. Precies op het moment dat de trein vertrekt breekt een virus uit dat mensen in zombies verandert. Een geïnfecteerd meisje weet op het laatste moment in te stappen, waardoor ook in de trein niemand meer veilig is. Een Amerikaanse remake is in de maak en een Zuid-Koreaans vervolg wordt in 2019 opgenomen.



NieuwsFilm

meest populair