Box office voorspelling 2019

Box office voorspelling 2019

Wat worden komend jaar de topverdieners?

Ieder jaar voorspellen we weer welke films het meeste op zullen brengen in het komende filmjaar. Soms vergissen we ons behoorlijk - zo hadden we vorig jaar meer verwacht van Solo: A Star Wars Story - maar soms zitten we ook heel dicht bij de werkelijkheid. En dus zetten we stug door. Vandaag voorspellen we welke films in 2019 het meeste geld in het laatje van Hollywood brengen.

Om deze voorspelling te maken, hebben we allereerst de 31 blockbusters van 2019 op en rij gezet. Op basis van soortgelijke films, eerdere titels van de regisseurs of studio's, evenals prestaties van gelijkende franchises, hebben we berekend wat de vermoedelijke trend zal zijn. Dat brengt ons tot de volgende top tien.

Aladdin (24 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guy Ritchie | Cast: Billy Magnussen, Will Smith, Naomi Scott, Nasim Pedrad | Bekijk de trailer
Dit Disney-sprookje wordt mogelijk de nummer tien van het jaar. De sprookjesfilm van Guy Ritchie is een remake van de animatiefilm uit 1992 en wordt weer een musical met een paar nieuwe liedjes. In de film is Mena Massoud Aladdin, die een magische lamp met een geest erin vindt. Hij krijgt drie wensen, maar ondertussen heeft ook de kwaadaardige Jafar het op hem voorzien. De eerste trailer zag er mooi uit en schept hoge verwachtingen van de Disney-musical.
Opbrengst: tussen de 650 en 700 miljoen dollar.


It: Chapter Two (5 september)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andres Muschietti | Cast: Bill Skarsgård, James McAvoy, Sophia Lillis, Javier Botet
It verbaasde ons allemaal. De Stephen King-film deed zo'n beetje alles goed, ondanks de kindacteurs die de hoofdrollen speelden. Wellicht komt het ook door de rol van Bill Skarsgård die als Pennywise te zien was. De doodenge clown keert in dit vervolg terug voor nog een ronde. Ook de Losers Club, die hem bijna dertig jaar eerder met succes wist te verdrijven is terug en er ditmaal op gebrand om Pennywise voor eens en voor altijd te verslaan.
Opbrengst: ongeveer 700 miljoen dollar.


The Lion King (19 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Favreau | Cast: Seth Rogen, Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones | Bekijk de trailer
We kijken heel erg uit naar deze tweede live-action Disney-sprookjesfilm. Regisseur Jon Favreau kreeg direct nadat Jungle Book (2016) uitkwam te horen dat hij deze remake mocht filmen. Daar ging hij snel mee aan de slag. Als de opbrengst van Jungle Book een indicatie mag zijn, wordt dit vermoedelijk ook een groot succes. Leeuw Simba heeft het maar zwaar: zijn vader, de koning, wordt vermoord door kwaadaardige oom Scar, die daarop de troon claimt. Aan Simba als hij volwassen is de taak om Scar te verdrijven.
Opbrengst: ongeveer 850 miljoen dollar.


Jumanji 2 (12 december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jake Kasdan | Cast: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart
De eerste Jumani-film was een mooi vervolg op het origineel. De film zette de boel op de kop door in de spelwereld te duiken. We kregen de jungle waar Alan Parrish uit de originele film geleefd had te zien. Dit vervolg heeft nog geen synopsis, dus we weten helaas niet waar de film over zal gaan. Toch kunnen we een gok wagen: het spel keert op de een of andere manier weer terug om Jack Black, Dwayne Johnson en de rest weer flink lastig te vallen.
Opbrengst: ongeveer 870 miljoen dollar.


Toy Story 4 (21 juni)
Bekijk de afbeeldingRegie: Josh Cooley | Cast: Tom Hanks, Laurie Metcalf, Joan Cusack, Patricia Arquette | Bekijk de trailer
Pixar belooft ons vaker originele films te maken. Maar de vervolgfilms doen het stiekem wel het best. Geen wonder dus dat Toy Story weer terugkeert voor een vierde avontuur. De hoop is dat de film het einde van de derde film in de franchise eer aan doet. In deze film gaan Woody en Buzz Lightyear op zoek naar de grote liefde van Woody, Bo Peep.
Opbrengst: tussen de 870 en 900 miljoen dollar.


Spider-Man: Far From Home (4 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Zendaya, Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Cobie Smulders
We hebben hoge verwachtingen van Marvel dit jaar. Deze Spider-Man film volgt direct op de vierde Avengers-film en laat de toekomst van de franchise zien. Om die reden verwachten we er extra veel van en denken we dat Tom Holland het MCU met veel succes mag leiden. In Spider-Man: Far From Home bevindt hij zich inderdaad ver van huis, helemaal in Europa. Hier moet hij het opnemen tegen de schurkachtige Mysterio.
Opbrengst: ongeveer 900 miljoen dollar.


Captain Marvel (6 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Gemma Chan, Brie Larson, Mckenna Grace, Lee Pace | Bekijk de trailer
De eerste solofilm voor een vrouwelijke superheld van Marvel. Nadat DC succes boekte met Wonder Woman, wilde Marvel wel de gok wagen en besloot het zijn naamdragende heldin een eigen film te geven. Captain Marvel is meteen de krachtigste heldin in het MCU en zal in deze film aan ons voorgesteld worden. Later neemt ze het op tegen Thanos, maar daarvoor moeten we eerst zien waar al haar krachten vandaan komen.
Opbrengst: tussen de 900 en 950 miljoen dollar.


Frozen 2 (26 november)
Regie: Chris Buck, Jennifer Lee | Cast: Kristen Bell, Idina Menzel [/b]
Bekijk de afbeeldingLet it go. Dat is het bekendste nummer uit musical Frozen. Maar Disney kon de meest populaire animatiefilm uit zijn geschiedenis niet loslaten. En dus komt er een vervolg. Gezien de immens grote populariteit van de merchandise en de eerste film, verwachten we dat er wereldwijd heel wat ouders door hun inmiddels iets oudere kinderen naar de bioscopen gesleept worden en deze tweede Frozen-film moeten kijken.
Opbrengst: tussen de 1 en 1,2 miljard dollar.


Star Wars: Episode IX (19 december)
Bekijk de afbeeldingRegie: J.J. Abrams | Cast: Billie Lourd, Domhnall Gleeson, Daisy Ridley, Keri Russell
De laatste film in de Skywalker Saga. Dat wapenfeit moet ervoor zorgen dat deze nieuwe Star Wars-film meer verdient dan de vorige film in de saga, The Last Jedi. Nadat de Resistance aan het einde van die film bijna verslagen leek, blies Luke Skywalker het universum weer hoop in. En dus kunnen we zien hoe de First Order voor altijd verslagen wordt en de Skywalkers eindelijk uitgespeeld zijn in het universum.
Opbrengst: tussen de 1,5 en 2 miljard dollar.


Avengers: Endgame (2 mei) Bekijk de afbeelding
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Karen Gillan, Evangeline Lilly, Robert Downey Jr., Jeremy Renner | Bekijk de trailer
Avengers: Infinity War werd al op de markt gezet als het einde van het Marvel filmuniversum zoals we dat kennen. Maar dat einde wordt pas echt ingezet met deze film, want hierin nemen we afscheid van de bekendste Avengers die al tien jaar bij ons zijn. Thanos won aan het einde van Infinity War, maar Doctor Strange maakte al duidelijk dat er een manier was om te winnen. Daarvoor moest de schurk eerst slagen in zijn opzet. En dus is het nu tijd voor het einde!
Opbrengst: tussen de 1,8 en 2,3 miljard dollar.


NieuwsFilm

meest populair