De films uit 2018 die nog op je watchlist moeten staan!

De films uit 2018 die nog op je watchlist moeten staan!

Een lijst voor de liefhebbers van de kleinere kwaliteitsfilms.

Op FilmTotaal brengen we met name de grote blockbusters onder de aandacht. Tussendoor zie je ook trailers en andere berichten over de kleinere titels. Deze zijn vaak beperkt te zien in de reguliere bioscoopzalen, maar daardoor wel in filmhuizen. En tegenwoordig verplaatsen de kleinere films zich ook richting partijen als Netflix en Amazon.


The Ballad of Buster Scruggs

In zes hoofdstukken met verhalen over het Wilde Westen zien we de zingende cowboy Buster Scruggs als centrale figuur. De titels van de delen zijn The Ballad of Buster Scruggs, Near Algodones, Meal Ticket, All Gold Canyon, The Gal Who Got Rattled en The Mortal Remains en de regie lag in handen van Joel en Ethan Coen. Oorspronkelijk zou het een serie worden, maar uiteindelijk kozen de Oscarwinnaars en Netflix voor een omnibusfilm. De FilmTotaal-recensent kwam uit op 4 sterren en vanaf 9 november staat de film op Netflix.



Beast

In deze film van Michael Pearce blijkt Moll het zwarte schaap van de familie. Met haar avontuurlijke ingesteldheid en scherpe temperament kan ze er maar moeilijk mee omgaan. Nadat ze haar eigen verjaardagsfeest ontvlucht ontmoet ze Pascal, een jager die zwijgzaam is over zijn verleden. Moll trekt meteen bij hem in om aan haar onderdrukkende familie te ontsnappen. Wanneer er een tienermeisje uit de regio vermist wordt en er moorden plaatsvinden, moet Moll een belangrijke keuze maken over wie ze kan vertrouwen. De FilmTotaal-recensent kwam uit op 4 sterren en Beast verscheen in juni in de filmhuizen.



Burning

Deze Zuid-Koreaanse dramafilm van Chang-dong Lee ontmoet het personage Jong-Soo tijdens zijn werk Hae-Mi. Zij vraagt hem op haar kat te passen wanneer zij een tijdje in Afrika verblijft. Bij haar terugkomst introduceert ze Jong-Soo aan ene Ben, een mysterieuze man die ze tijdens haar reis leerde kennen. Op een dag komen de twee de geheime hobby van Ben te weten. De FilmTotaal-recensent kwam uit op 4,5 ster en Beoning verscheen in oktober in de filmhuizen.



First Reformed

Deze dramathriller van Paul Schrader zet Ethan Hawke in de huid van Toller, een voormalige kapelaan uit het leger, die veel verdriet heeft van de dood van zijn zoon. Mary, lid van de kerk van Toller, lijdt ook erg onder de dood van haar echtgenoot, een radicale milieudeskundige, die zelfmoord heeft gepleegd. Toller ontdekt dat er verdachte zaken spelen in zijn kerk. De kerk blijkt banden te hebben met onethische bedrijven. First Reformed niet in de Nederlandse bioscopen, maar is wel op schijf verkrijgbaar.



Leave No Trace

Verleden maand verscheen deze dramafilm van de regisseur van Winter's Bone in de filmhuizen, met namen als Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober. Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen. De FilmTotaal-recensent kwam uit op 4 sterren.



Mandy

In de rimboe in 1983 vinden we Red Miller (Nicolas Cage) terug, een gebroken man sinds de ontvoering en moord op de liefde van zijn leven Mandy. Hij zint op wraak en hij jaagt op de daders verantwoordelijk voor haar dood. Deze krankzinnigen blijken lid te zijn van de religieuze sekte Children of the New Dawn onder leiding van Jeremiah. Al gauw kruisen duivelse bikers en strijdbijlen het pad van Red. Ook deze film was beperkt te zien op het Nederlandse witte doek; de FilmTotaal-recensent kwam uit op 4,5 ster.



Unsane

Steven Soderbergh biedt altijd weer een creatieve aanpak. Deze maakt hij met een iPhone. Unsane volgt een jonge vrouw (Claire Foy) die tegen haar zin opgesloten wordt in een inrichting voor geesteszieken. Ze komt er oog in oog te staan met haar grootste angsten. De vraag is of de vreselijke ervaringen die ze meemaakt echt of slechts een bijverschijnsel van haar waanzin zijn. Unsane werd wat breder verspreid en de FilmTotaal-recensent kwam uit op 4 sterren.



Upgrade

Deze scifi-thriller van Leigh Whannell en met onder meer Logan Marshall-Green speelt zich af in de nabije toekomst waarin technologie alle aspecten van het leven beheert, en dit is nogal lastig voor de technofobe Grey. Wanneer hij en zijn vrouw met een carjacking te maken hebben en zij daarbij wordt doodgeschoten, wil hij zich wreken. Hij is echter verlamd geraakt waardoor zijn enige hoop gevestigd is op de computerchip STEM die bij hem moet worden ingeplant. Er was geen bioscooprelease in Nederland.



You Were Never Really Here

Begin 2018 verscheen dit bikkelharde drama met Joaquin Phoenix, waarin zijn personage Joe, die alleen woont met zijn moeder, een gekwelde oorlogsveteraan is met een duister verleden. Hij krijgt de opdracht de ontvoerde dochter van een politicus op te sporen. Wanneer het redden van het meisje uit een bordeel uiteindelijk misgaat, krijgt hij een storm van geweld en corruptie over zich heen. Maar hij zoekt wraak. De recensent van FilmTotaal gaf 4 sterren.



Roma

Deze Oscarkanshebber van regisseur Alfonso Cuarón speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. De film heeft al flink wat aandacht gekregen van de internationale filmpers en het lijkt er verdacht veel op de Netflix dé grootste kanshebber is op het winnen van de Oscar voor Beste Film. Sinds kort staat Roma op Netflix en de film zou in het nieuwe jaar ook op het Nederlandse witte doek te zien zijn; de volle vijf sterren van de FT-recensent!



Heb jij nog andere (kleinere) films die op je watchlist staan? Geef ze hieronder door als tip!



NieuwsFilm

meest populair