Marvel Studios verwacht Fox-helden binnen half jaar terug

Geen gedoe meer rechten rond personages al de Skrulls en Quicksilver.

In gesprek met Variety heeft Marvel Studios-baas Kevin Feige maar weer eens gesproken over de Marvel-personages die terug lijken te keren door de Walt Disney / 21 Century Fox deal. Deze deal is nog steeds niet officieel rond. Feige over wanneer ze de rechten terug denken te ontvangen:


"Nee, nog niet, maar ons is verteld dat het er erg goed uitziet en dat het in de eerste zes maanden van volgend jaar kan gebeuren. Het gedachte is geweldig dat de personages die eerder onder een Fox-overeenkomst vielen terugkeren. Het is mooi als een bedrijf dat al deze personages heeft gemaakt toegang krijgt tot die personages. Het is een ongebruikelijk situatie. Marvel bevindt zich in de unieke positie dat ze lange tijd geen toegang had tot die personages. Maar we zijn nog niet gestart met het na te denken wat te doen en te plannen."

De belangrijkste Marvel-personages die terugkeren naar Fox zijn samen te vatten in de Marvel-mutanten en bijfiguren binnen het X-Men universum en het kleinere aangrenzende Fantastic Four-universum. Onder de X-Men vallen personages als Magneto, Wolverine, Deadpool, Gambit en Mr. Sinister en de Fantastic Four biedt onder meer het bekende viertal en personages als Silver Surfer, Galactus en Doctor Doom. Ook Namor the Sub-Mariner, Marvels Aquaman, keert terug.

In het verleden wisten Marvel en Fox een deal te sluiten rond de personages Ego en Negasonic Teenage Warhead. Marvel Studios mocht Ego gebruiken in Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Fox kreeg daarvoor Negasonic Teenage Warhead, voor in de Deadpool-films.

De personages Quicksilver en Scarlet Witch zijn zowel X-Men als Avengers-personages en kunnen door beide partijen gebruikt worden. Dit gebeurde al met Quicksilver. Het lijkt ook te gaan gebeuren met de Skrulls, maar met de uitstel en forse reshoots voor Fox' X-Men: Dark Phoenix zou het zomaar kunnen dat die slechteriken nu alleen gaan voorkomen in Marvel Studios' eerder te verschijnen Captain Marvel.

NieuwsFilm

meest populair