De Flop Top 10 van 2018!

De Flop Top 10 van 2018!

Met welke box office bombs hebben velen zich nog kunnen vermaken?

Verleden week keken we naar de grootste flops van 2018. Toen werd er gevraagd welke flop je het vermakelijkst / leukst vond. Hieronder de Top 10!


#1. Solo: A Star Wars Story
Budget: $275-300 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $392,9 miljoen

Deze Star Wars-film zorgde door een wisselend ontvangst onder critici en publiek dat Walt Disney de plannen rond de franchise gaat herzien. Er zullen minder films gaan verschijnen; iets dat hopelijk ten goede komt van de kwaliteit. Al was Solo volgens velen nog best een aardig los Star Wars-verhaal.



#2. Mortal Engines
Budget: $100 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $56,3 miljoen

Deze grootse verfilming van de bekende boekenreeks werd geproduceerd door Peter Jackson en verscheen eerder deze maand. Het blijkt een monsterflop in vele opzichten. Naast een zwak ontvangst staat de wereldwijde opbrengst op dit moment nog ver onder de $100 miljoen. En dat is toch erg jammer. Nog aardig wat mensen vonden de film redelijk tot goed te doen.



#3. The Predator
Budget: $88 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $160,5 miljoen

Het leek een prima combinatie; de gekke geest van regisseur Shane Black en het gave, maar hier en daar ook wat ouderwetse filmmonster uit de jaren 80. Met een onbekendere cast, maar wel een fors budget trok studio 20th Century Fox mogelijk de complete ziel uit het eindresultaat dat nu vooral een compromis zou zijn. Toch hebben nog voldoende mensen zich met de film vermaakt.



#4. Robin Hood
Budget: $100 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $73,3 miljoen

Deze film werd vooraf al gezien als een enorme flop. De eerste trailer was al geen hoogstaand inkijkje en de cast was nou ook niet direct de meest logische. De grootste problemen waren waarschijnlijk het enorme budget van $100 miljoen en de research vooraf; was de tijd al rijp voor een nieuwe Hood-film?



#5. Bad Times at the El Royale
Budget: $32 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $31,5 miljoen

Met een Quentin Tarantino-stijltje is Bad Times at the El Royale van regisseur Drew Goddard, bekend van het geweldige The Cabin in the Woods, zeker geen slechte film. Wel is het misschien niet overal even sterk en kennen veel mensen het trucje ondertussen. Erg jammer, aangezien de cast en veel andere zaken zeker de moeite waard zijn.



#6. A Wrinkle in Time
Budget: $100-130 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $132,7 miljoen

Regisseur Ava DuVernay (Selma, 2014) is het oogappeltje van Hollywood en ze kreeg waarschijnlijk daarom de regie van de grote Disney-film A Wrinkle in Time in handen. De verfilming bleek een waanzinnige flop, zowel in de ontvangst als onder de streep. Na de release in de States werd de film in vele landen niet eens meer verspreid, ook niet op schijf.



#7. The Nutcracker and the Four Realms
Budget: $120 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $166,3 miljoen

Deze past wat minder bij de reeks sprookjesverfilmingen die Walt Disney de afgelopen jaren uitgeeft. Toch is het geen enorm slechte film, al lijkt de film een paar jaar te laat te komen. Veel is te herkenbaar, al was er een weer een prima cast aan boord.



#8. Overlord
Budget: $38 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $41,2 miljoen

Het idee dat nazi's bloeddorstige supermensen ontwikkelden, blijkt niet te zijn aangeslagen. Ook het vermelden van de naam J.J. Abrams blijkt geen uitkomst te hebben geboden. Toch is Overlord een van de beter ontvangen films in dit rijtje en lijkt deze film vooral tussen wal en schip te zijn gevallen.



#9. Papillon
Budget: onbekend | Wereldwijde opbrengst: $4,5 miljoen

Dit nog zeer aardige drama van Michael Noer en met Charlie Hunnam en Rami Malek heeft geen grootse release gekregen, maar werd wel wat breder aangekondigd. Helaas voor de film bleef de eindscore achter. Gelukkig hebben de nodige mensen zich met de film kunnen vermaken.



#10. Death Wish
Budget: $30 miljoen | Wereldwijde opbrengst: $48,6 miljoen

Met een aantal aardige scènes is dit uiteraard geen Death Wish en die titel is waarschijnlijk het grootse probleem van de film. Ondanks dat Eli Roth de film heeft gemaakt, past deze prima tussen de vele andere matige actiefilms met Bruce Willis.



NieuwsFilm

meest populair