'Bryan Cranston: Iemand met een handicap spelen moet geen probleem zijn'

'Bryan Cranston: Iemand met een handicap spelen moet geen probleem zijn'

Hij vindt dat acteurs de vrijheid moeten hebben om elke rol aan te kunnen pakken.

Het binnenkort uitkomende The Upside (een remake van het Franstalige Intouchables) heeft klachten in ontvangst genomen. De laatste tijd worden acteurs snel onder vuur genomen wanneer ze een specifieke rol op zich willen nemen, zoals Scarlett Johansson die een transgender wilde spelen maar er uiteindelijk van afzag door veel kritiek. Ook het casten van Bryan Cranston vloog niet helemaal onder de radar - de acteur speelt namelijk een man die verlamd is.

Als we de 62-jarige Breaking Bad-ster mogen geloven zou dat geen problemen moeten opleveren. Tegen de Press Association vertelde Cranston: "Als acteurs worden we gevraagd om andere mensen te spelen. Als ik hetero ben en een oudere persoon die kapitaalkrachtig en gelukkig is, betekent dat dan dat ik niemand mag spelen die arm is? Betekent het dan dat ik geen homoseksuele man mag spelen?"


Hij gaat verder: "We leven in een wereld vol kritiek. Als we bereid zijn in actie te komen en iets te proberen, dan moeten we ook in staat zijn om tegen kritiek te kunnen. We zijn ons er heel erg van bewust dat de kansen voor mensen met beperkingen vergroot moeten worden. Ik weet het niet. Waar worden de beperkingen toegepast? Waar ligt de grens voor zoiets?"

Dwayne Johnson en Jake Gyllenhaal kregen voorheen eveneens op hun kop omdat ze respectievelijk in Skyscraper en Stronger een gehandicapte persoon speelden. Beiden werkten op de set nauw met mensen met een beperking. De filmmaker van het laatstgenoemde drama, David Gordon Green, verdedigde destijds zijn beslissing om Gyllenhaal aan te nemen. Hij wilde simpelweg graag met hem werken en wist dat Gyllenhaal bekend stond als een toegewijd acteur.

NieuwsFilm

meest populair