Algemeen

Volgende twee 'Mission: Impossible'-films in één keer!

Regisseur keert terug en verschijningsdata bekend.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen zomer wist Mission: Impossible - Fallout bijna 800 miljoen dollar op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Hiermee werd de filmreeks rond vooral Tom Cruise's Ethan Hunt het financieel hoogst scorende deel in de Mission: Impossible-franchise. Als klap op de vuurpijl werd de film uitgeroepen tot De Beste Film van het Jaar 2018 door de medewerkers van FilmTotaal.

Paramount Pictures zet nu vaart achter het vervolg. Dit worden zelfs twee films, die geregisseerd moeten worden door Christopher McQuarrie - eerder verantwoordelijk voor het vijfde en zesde deel, Fallout van afgelopen jaar en Rogue Nation uit 2015. De vervolgen worden back-to-back opgenomen worden, a la de derde en vierde Avengers-films.

2021 en 2022
Ook zijn er verschijningsmomenten onthuld. Mission: Impossible 7 verschijnt in de zomer van 2021 en Mission: Impossible 8 in de zomer van 2022. In de zomer daarvoor zien we Cruise in actie in Top Gun: Maverick. De opnames zouden voor het eind van 2019 moeten starten. Eerst schrijft McQuarrie het script, met ongetwijfeld een focus op enorme actie-/stuntscènes.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Top. De laatste delen vind ik persoonlijk geweldig om zien.

SplashySleet20

Avatar

Wordt het dan een tweedelig verhaal?

Prince John

Avatar

@Splashy

Ik neem aan van wel. Hoe dan ook, top nieuws, Fallout was het beste deel in de franchise tot dusverre, goed te horen dan McQuarrie terugkeert! Ben zeer benieuwd!

Goku32

Avatar

Laatste deel 1 van de beste film van 2018 vind ik. Dus laat maar komen

Rich Art

Avatar

Hopelijk wordt het nu geen overkill... Al stemmen de vorige delen hoopvol in dat opzicht.

Master Of Films

Avatar

Waarvoor heen een iedere nieuwe deel een nieuwe regisseur werd ingehuurd ,en daardoor iedere nieuwe MI deel weer anders werd, lijkt Tom met McQuarrie zijn vaste draai hebben gevonden. Fallout was dan ook niet vies van om zelfs terug te grijpen naar eerdere delen. Ook was het duidelijk dat Fallout een echte sequel was van Rogue Nation. Op zich is dat niks nieuws, aangezien er ook in de Bond series dat zelfde trukje is uitgehaald. Zolang er maar goeie MI films worden gemaakt. Dus niet op de auto routine verslappingen, want dan wordt het weer tijd voor een nieuwe frisse wind.

Decepticon

Avatar

Als ze maar nieuwe dingen bedenken en niet in herhaling vallen, maar dat is aan McQuarrie, Cruise en team wel toevertrouwd.
Moeten ze nu wel met een nieuw verhaal en nieuwe missie met nieuwe personages komen.
Rebecca Ferguson mag van mij wel weer terug komen eventueel, maar er moet wel een nieuwe villain komen.

Frietgezicht

Avatar

Behalve dat het aan het einde iets teveel over de top ging en elke goodguy van het team weer heelhuids de eindstreep haalt was het idd een sterke film. Het was zoals boven aangegeven leuk dat het ook een vervolg was en een badguy zelfs terug keerde.

Maar heeft back2back ooit echt top films opgeleverd?

Maybe met de Avengers maar dat zien we ook pas over een paar maanden.

Maac

Avatar

Frietgezicht "Maar heeft back2back ooit echt top films opgeleverd?"
Zelden inderdaad. Als je het lijstje van Wikipedia aanhoudt zou je daarin Kill Bill (Vol. 1 & 2) tegenkomen en Mesrine (heb ik persoonlijk erg van genoten). Voor de rest is het inderdaad meestal bagger, maar ik denk dat dat ook komt omdat de overweging bij een back2back vaak met financiën te maken heeft en da’s zelden een positief uitgangspunt.

voodoo666

Avatar

Dat belooft! Deel 1 zal ongetwijfeld eindigen met een enorme cliffhanger waarna we een jaar moeten wachten om te weten hoe het verder afloopt... ik denk dat ik ga wachten om deel 1 te kijken tot deel 2 uit is..... kan niet tegen die spanning.

donniebrasco

Avatar

Liever niet! Nieuwe trend pfffff .....

John Wayne

Avatar

@ Frietgezicht, enkele back2back films die goed uitgepakt hebben zijn The 3 Musketeers en The 4 Musketeers, Superman I en II, Back to the Future 2 en 3.
Ik heb vertrouwen in de capaciteiten van het duo Cruise en McQuarrie die elkaar goed aanvoelen en ook elkaar durven uit te dagen.

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, en volgens mijn bronnen in Hollywood was Kill Bill gewoon als 1 film bedoeld dus die telt dan eigenlijk niet eens mee.

@ Wayne, hmm ik wist niet van die films dat ze back2back zijn opgenomen. Superman 1 en 2 tegelijk,2 grote films in 1x in die tijd vind ik bijzonder.

Ninsh

Avatar

De laatste 4 M:I zijn erg goed! Dus kom maar op! Alleen hopelijk dat je hier niks van merkt in de promo materiaal dat het twee delen zijn. Anders verliezen ze geld op het eerste film. Mensen houden niet van halve films in de bios kijken.

Ninsh

Avatar

Back2back werkt alleen als mensen niet weten dat het om 2 delen gaat. ;) Zoals Marvel dat gedaan hebt met A3 en 4. Eerst bekend maken en veel negatieve tijd er mee krijgen en dan snel omdraaien en zeggen dat het om twee losse films gaat.

John Wayne

Avatar

@ Frietgezicht, voor Superman II staat Richard Lester officieel als regisseur te boek. 75% van de film is echter geschoten door Richard Donner, die overhoop lag met de producten (de Hongaarse vader en zoon Salkind en Pierre Spengler). In zijn ogen waren dat volslagen idioten die niet goed wisten waar ze mee bezig waren. Hij werd gedwongen deel I versneld in de bioscoop te krijgen, want het geld raakte op. Het einde dat oorspronkelijk bedoeld was voor deel II is nu gebruikt voor deel I. Na het succes van de eerste film werd Donner resoluut ontslagen en mocht Lester deel 2 afmaken. De versie die Donner voor ogen stond is een paar jaar geleden op dvd uitgebracht.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Ninsh, Avengers 3 en 4 was altijd als één verhaal beschouwd? Ze hebben gewoon de titel aangepast jeetje, aanvaard dat eens, of kan jij tegenbewijs leveren?
Pirates 3 noemt toch ook niet, Dead Men's Chest 2?

En Blockbuster, leer lezen man, staat al 2 dagen hier.

Jacobatje

Avatar

Dit is toch geweldig nieuws. Ik vind dit het beste film nieuws van het jaar tot heden. Ik heg enorme vertrouwen in Mr Cruise en Mr McQuarrie. Ze werken al lange tijd samen, dus dit komt wel goed. Het is natuurlijk enorm spannend wat ze allemaal gaan maken.

Tevens hoop ik dan wel, dat dit de laatste 2 worden, zodat ze het netjes kunnen afronden.

Ninsh

Avatar

@FilmTotaalVerbeteren

Klopt. Marvel presenteerde A3 en 4 als 1 film. Part 1 en 2. Maar toen ze negatieve vibe er van voelde en blijkbaar erna ging nadenken dat back2back minder op brengt, bleef Marvel tot A3 volhouden dat 3 en 4 losse films waren en niks met elkaar te maken hadden. Dat hebt filmtotaal wel 100x geplaatst op hun site.

NieuwsFilm

meest populair