Algemeen

'Aquaman' laat plannen DC-filmuniversum verder los

Laat DC het DCEU steeds meer los?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het succes van Aquaman lijkt ervoor te zorgen dat Warner Bros. zich nog minder gaat richten op een gedeeld DC-filmuniversum. Ondanks dat dit universum in vooral Batman vs Superman: Dawn of Justice en Justice League groots werd geïntroduceerd gaat de aandacht nu uit naar losstaande films.

In gesprek met The Hollywood Reporter zei Warner Bros.-baas Toby Emmerich dat ze het gevoel hebben dat ze een volgende stap hebben gezet met de $1 miljard-film.


"We werken volgens het DC-draaiboek, dat heel anders is dan het draaiboek van Marvel. We zijn veel minder gefocust op een gedeeld universum. We kijken naar één film. Elke film staat op zichzelf en is een eigen creatieve entiteit. Als je één ding over ons moest zeggen, dan is het dat het altijd om de regisseurs zal gaan."

Regisseurs
Emmerich lijkt hiermee aan te geven dat zij de regisseurs een belangrijke rol geven bij de films. In het geval van Aquaman en Wonder Woman lijkt dit ook zo te zijn. De vraag is of de regisseurs van films als Suicide Squad en Justice League daar ook zo over denken.

Next step: Shazam!
De volgende film in het DC Extended Universe is Shazam! Te zien vanaf begin april. Lees verder meer over het succes van het DCEU.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guido96

Avatar

Het enige wat juist is lijkt mij. Elke keer als je een superhelden film wilt zien heb je er tegenwoordig eerst zes anderen nodig om ze te bekijken. Dit maakt het voor de af en toe geïnteresseerde het ook leuk om te kijken. Mogen van mij nog een hoop standalone films bijkomen, ook namens Marvel.

Goku32

Avatar

We hebben zelf gezien dat het niet goed heeft uitgepakt als ze samen zijn in DC, dus laat het lekker op standalone films. Ik denk dat Shazam slechter gaat scoren dan Waterman

Guyon2002

Avatar

@Guido96 bijna alle Marvel films zijn gewoon prima op zichzelf te kijken hoor

De VGR

Avatar

Niet te geloven. Eerst overhaast een Marvel Universum nadoen omdat films als Avengers waar meerdere helden inzitten nogal wat geld in het laatje brengen. Niet bij nadenkende dat die opbrengst een verdienste is van het langzaam en geduldig opbouwen van een film universe met kwalitatief goede films die deze characters introduceren.

En dan nu, na zeer tegenvallende misbaksels van combifilms, toch weer gewoon stand alone films maken. Snappen waarschijnlijk nog niet dat dit met kwaliteit en geduld te maken heeft.

Ik had het zelf zo aangepakt:

Man of Steel (2013)
The Batman (2014)
Wonder Woman (2015)
Man of Steel 2: Dawn of Justice (2016)
Suicide Squad (2016)
Aquaman (2017)
Caped Crusaders (Batman 2) (2018)
Wonder Woman 2 (2019)
Flash (2020)
Justice League (2021)
The Lanterns (Green Lantern) (2022)
Aquaman 2 (2023)
Knightwing (2023)
Man of Steel 3 (2024)
Batman Legacy (2025)
Justice League 2 (2027)
Cyborg (2026)
....

Civilian Supreme

Avatar

Zij waren zelf degenen die zo snel mogelijk een film met Batman en Superman samen wilden maken om daarna heel geforceerd Justice League te doen.
Eerst stand alone films werkt gewoon het beste, af en toe een gastrolletje is natuurlijk wel leuk.

Denk ook niet dat Shazaam het zo goed gaat doen, nog niks gezien waardoor ik deze zou willen zien, ligt grotendeels aan de concurrentie op dat moment denk ik.

Ronin75

Avatar

Als ze nou stand alone waren begonnen net als Marvel die uitgebreid de tijd nam personages uit te werken, had het misschien wel kunnen werken.

Decepticon

Avatar

Idd, wat lult die Emmerich uit zijn nek zeg. Zij wilden z.s.m. de grote team-up films, om te te kunnen cashen.
Dat het altijd om de regisseurs zal gaan...... BS, daar zullen een aantal regisseurs het totaal niet mee eens zijn.
Alle Marvel MCU films zijn ook prima los te kijken.
WB/DC had het geduld niet om hun universe rustig op te bouwen en zien niet eens in dat Marvel hun universe rustig opbouwde ook met losstaande films, die in Phase 1 zelfs alleen maar met elkaar verbonden zijn door de post-credit-scènes. En dat is eigenlijk nog steeds zo, alleen zie je soms personages in andere losstaande films voorbij komen of wordt er gerefereerd naar een gebeurtenis o.i.d.
Ze weten iig dat ze gefaald hebben in hun plannen.

Mr.Spooky

Avatar

Bijkomend probleem is nu dat sommige acteurs er al geen zin meer in hebben zoals Affleck.

GreenHornet

Avatar

JL 2 mag best Komen nog even mee wachten

Guido96

Avatar

@guyon2002

Ben ik niet helemaal met je eens. Als ik nu opeens besluit om The Black Panther te gaan bekijken terwijl de laatste Marvel film die ik heb gezien Iron Man 3 was, dan komen er een hoop dingen voor waarvan ik geen weet heb. In de oudere superhelden films was dat veel makkelijker, evenals bijvoorbeeld een personage als Blade.

nieuwslaatste nieuws

meest populair