Algemeen

Marvel-baas: 'superheldenvermoeidheid is onzin'

Het bestaat niet.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 07:16 in Algemeen
Het wordt regelmatig geroepen rond superheldenfilms. Ja, ze zijn populair, maar uiteindelijk zullen mensen het genre beu zijn en dan moet Hollywood weer op zoek naar iets nieuws om uit te melken. Maar volgens Kevin Feige, baas van Marvel Studios, is het echt onzin. Als bewijs voert hij de 17,5 miljard dollar aan die Marvel tot nu toe verdiend heeft aan de wereldwijde box office.

"Niet alleen is er geen superheldenvermoeidheid waar mensen me al om vragen sinds Iron Man verscheen, we hebben net ons beste jaar ooit achter de rug, " vertelde Feige tijdens een interview met Variety. "We hebben ons altijd laten leiden door ons gevoel en de successen uit het verleden hebben ons aangemoedigd om dat gevoel te blijven volgen."

Het was inderdaad een gigantisch jaar voor de studio, die met Black Panther 1,3 miljard dollar verdiende en met Avengers: Infinity War 2 miljard dollar. Marvel heeft in 2019 ook heel wat nieuws gepland staan, dat vast veel gaat verdienen: Captain Marvel, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home. De kans is groot dat 2019 nog beter wordt dan het vorige jaar.

Feige denkt dat vol te kunnen houden door elk jaar weer "manieren te zoeken om de kijker meer te geven dan ze verwacht hadden."

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Of hij er nou in gelooft of niet, er komt een tijd dat mensen er geen zin meer in hebben

GreenHornet

Avatar

zo lang het geld op brengt is er geen sprake van vermoeidheid kijk maar naar Aquaman

Ang3l

Avatar

Er komt een tijd dat mensen er MINDER zin in hebben, maar dan nog steeds is t winstgevend volgens mij. De gouden bergen zullen vast wel slinken, maar vraag is vraag.

GreenHornet

Avatar

liever een goede SuperHelden film dan een slechte Actie of Komedie.

Dit Genre zie ik niet snel verdwijnen.

Guido96

Avatar

Dat zou ik ook zeggen als ik er zoveel winst mee maak..... Ik zal dan wel tot die 5% behoren hier die er totaal geen behoefte meer aan heb. Wellicht dat ik het over 20 jaar ga kijken als er niks meer in de bios van terug te vinden is en alle hype weggevloeid is.

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

(Guido96) dat jij er geen behoefte aan hebt oké, maar de meeste zijn wel kaskrakers.

GreenHornet

Avatar

Horror Genre bestaat ook al heel lang en brengt nog altijd geld op.

Maac

Avatar

Volgens mij is iedereen gewoon rommelmoe en is het superheldengenre er toevallig eentje waarin veel rommel uitkomt. Niemand klaagt over de kwalitatief sterke superheldenfilms zoals Infinity War of Logan of Deadpool, maar niemand zit te wachten op films als Suicide Squad of Justice League.
Geen enkel genre is verzadigd en in elk genre is er altijd plek voor kwaliteit. Die rommel is er nou eenmaal.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Helemaal eens met Maac

Zolang de films goed zijn zullen er mensen op afkomen, maar in elk genre is er rommel en kwaliteit en je weet nooit echt wat het is tot je het gezien hebt. In mijn ogen heeft Marvel nog geen enkele slechte film uitgebracht (mindere films zeker wel, maar niets dat objectief slecht te noemen. Een 6 op 10 zou ik als de minste score zien tot nu toe), en daarom zijn ze al 10 jaar en meer dan 20 films later nog altijd op het toppunt van hun succes. Maar of dit blijft duren? Zeker na Endgame dat echt afsluit waar 10 jaar geleden alles begon? Moeilijk te zeggen.

Guido96

Avatar

@Maac. Het is opzich niet per se Rommel. Ik vond Thor nog best wel aanstekelijk, Iron Man kan er mee door vanwege Robert Downing Jr. Deadpool is inderdaad ook prachtig. Het is gewoon meer dat ik het idee heb, forgive me if i'm wrong, dat het filmlandschap draait om avengers. Overal spoilers over Endgame, dan weer een tease en weer een tease, dan weer easter egg en dan weer een tease. Er zijn, wat hierboven al is aangegeven, ook andere genres die nog lang niet zijn uitgestorven die wellicht niet iedereen kan bekoren. Het gaat vaak ook om maatschappelijke behoeften. Naast het technische aspect is het Marvel Cinematic Universe ondenkbaar in de jaren '60, net zoals the Golden Age Of Hollywood Horror nu zou zijn en dat Blaxploitation Movies 19 jaar geleden uit zouden komen.

Maac

Avatar

Guido96 "Het is gewoon meer dat ik het idee heb, forgive me if i'm wrong, dat het filmlandschap draait om avengers. Overal spoilers over Endgame, dan weer een tease en weer een tease, dan weer easter egg en dan weer een tease. Er zijn, wat hierboven al is aangegeven, ook andere genres die nog lang niet zijn uitgestorven die wellicht niet iedereen kan bekoren. Het gaat vaak ook om maatschappelijke behoeften."
Helemaal mee eens, dat is een kwestie van vraag en aanbod. De artikelen over kleinere producties leveren simpelweg minder clicks en reacties op dan wanneer het de nieuwe Marvel-film betreft.
Ik vind de 'nieuwswaarde' van de artikelen over Thanos' work-out routine ook nul komma nul, maar die sla ik dan over en lees ik een artikel over iets waar mijn interesse wel ligt. Het is denk ik belangrijk dat we nieuwe, verfrissende, ambitieuze content belonen door deze te voorzien van exposure en/of een bioscoopbezoek en/of de aanschaf van de film (digitaal of het schijfje zelf). Dat is de enige manier waarop we kunnen laten zien dat projecten als Blade Runner 2049 (die financieel onsuccesvol was) wel degelijk welkom zijn. Stel je je eens voor dat Villeneuve's Dune niet gemaakt kon worden vanwege de box office resultaten van zijn vorige film. Ik neem een nieuwe Jurassic World graag op de koop toe, net als alle onzinartikelen over de Avengers, zolang ik nog steeds dit soort talenten aan het werk kan blijven zien.

Sunspot

Avatar

is er om te blijven.

Denk dat meesten meer bedoelen dat het te veel andere genres overschaduwt in veel opzichten, wat ook zker wel zo is denk.

kokosnoot

Avatar

Het genre zal nooit verdwijnen. Maar superhelden vermoeidheid is eigenlijk het zelfde als zeggen dat er een verzadigingspunt optreedt bij de mensen. Daar zijn 2 redenen voor. Men verwacht vrij veel tegenwoordig, daar men alles al zo een beetje gezien heeft. Ook visueel. Dat kan je niet elke keer over over heen met je beleving. 2. Doordat alles om winst draait heeft men nog al eens de neiging te veel te vaak te willen uitbrengen. Misschien ook wel te lang te willen doorgaan met bepaalde spin-offs of flim sequels. Dat alles zal er toe leiden dat je wel degelijk enige verzadiging mag verwachten. Ook daar marvel, Dc heeft als concurrent, ook die brengt superhelden films uit. Dus de winsten zullen ooit wat kleiner worden en bezoekers aantal zal een beetje terug lopen. Denk zeker dat dit decennia en het vorige een beetje de gouden tijden zijn van de superhelden movies. Denk dat een black panther 11 of dead pool 12 toch echt minder gaan lopen. Het genre zal nooit verdwijnen dat staat wel vast. Je kan wel zeggen er komt steeds iets nieuws. Ook bij de comics waren niet alle series even succesvol! Dat zal bij de superhelden ook zo zijn. De mooiste, meest veel belovende appels gaan als eerste de verkoop in. Dus enige verzadiging zal uiteindelijk wel komen. Je ziet het ook bij star wars. Marvel en lucas hebben op het juiste moment verkocht aan Disney!

Sunspot

Avatar

^

bij Star WArs was het meer teleurstelling, 1e deel was een remake volgens velen, ben het daar wel deels mee eens.

Deel 2 TLJ was helemaal niet veel soeps, niet slecht, maar mensen hadden meer verwacht.

Dig is ook dat het beste van de huidige trilogie is, de oude karakters, maar die zijn er niet echt meer.

Niet goed als het beste de oude karakters zijn, de nieuwe spreken gewoon niet aan, niet memorabel, verhaal minder, mist de magie ook

nieuwslaatste nieuws

meest populair