Psylocke zit niet in 'X-Men: Dark Phoenix'

Eerst wel, nu weer niet.

Actrice Olivia Munn laat weten dat haar X-Men personage Psylocke, die we ontmoetten in X-Men: Apocalypse geen rol heeft in Dark Phoenix. De verwachting was eerder dat het personage gewoon te zien zou zijn in de debuutfilm van regisseur Simon Kinberg.

Psylocke is tweemaal te zien geweest in een X-Men-film. Eerst in The Last Stand, waarin ze gespeeld werd door Meiling Melançon en daarna dus in Apocalypse, waarin actrice Munn in de huid van de krachtige mutant kroop. Dat zal voorlopig de laatste keer zijn.

Niets te melden
De actrice sprak met ET Canada en bevestigde dat ze niet in de film zit. Meer dan dat durfde ze niet te vertellen, uit angst voor repercussies vanuit filmstudio Fox. "Ik kan er niets over zeggen. De vorige keer dat ik iets kleins losliet, kreeg ik een brief van ze. Maar ik zit er niet in."

De reden achter haar afwezigheid is minder ernstig dan je zou verwachten: Munn was te druk met de opnames van The Predator en had daarom geen ruimte in haar agenda voor Dark Phoenix. Eerder verklapte de actrice dat Psylocke terug zou keren in Dark Phoenix en dat het een tweedelige film is. Nu blijkt niet alleen dat ze niet te zien zal zijn, maar ook weten we nu dat de film in elk geval op zichzelf staat.

Jongere X-Men
Regisseur Kinberg liet wel weten graag te willen dat Dark Phoenix het begin vormt van een reeks nieuwe X-Men films die draaien om jongere personages. Of dat gaat gebeuren is onzeker, dat is uiteindelijk aan Disney, dat dit jaar de eigenaar van Fox hoopt te zijn. Wellicht zitten de X-Men straks helemaal in het MCU.

Vanaf 6 juni 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair