Algemeen

'Captain Marvel' gaat knallen bij openingsweekend

Een goed begin voor de Marvel-film!

door Jim Pedd om 12:32 in Algemeen
Het lijkt erop dat het wel goed gaat komen met Captain Marvel. De eerste Marvel-film met hoofdrol voor een vrouw gaat een openingsweekend van 100 miljoen dollar beleven in de Verenigde Staten. Niet het beste, maar wel een mooie prestatie voor een film als deze. De studio zal er in elk geval vertrouwen van krijgen.

De vorige Marvel-film, Ant-Man and the Wasp, opende met 75 miljoen dollar. Dat is minder dan bijvoorbeeld Black Panther, dat met 201 miljoen dollar opende. En dan is er nog ter vergelijking Wonder Woman met opening van 103 miljoen dollar. De prestaties van Captain Marvel liggen daar dus vermoedelijk bij in de buurt.

Captain Marvel
Brie Larson speelt de rol van Carol Danvers in de film. Zij is een Air Force piloot die door Kree wordt meegenomen op mysterieuze wijze en verandert in Captain Marvel. In de jaren negentig crasht ze op Aarde en moet ze gauw leren waar ze nou echt vandaan komt en de wereld redden van een intergalactisch conflict.

Deadline meldt nu dat de film in elk geval een opening van 100 miljoen dollar beleeft, met mogelijk rek tot 120 miljoen dollar. Dat is niet slecht, en in lijn met de verwachtingen van deze Marvel-film. Ter vergelijking: Wonder Woman dat met 103 miljoen opende, eindigde in de Verenigde Staten op 412,5 miljoen dollar. Zoiets wordt nu ook verwacht.

Vanaf 6 maart in de Nederlandse bioscoop!

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Had wel verwacht dat Captain Marvel het goed zou gaan doen, al is er enorm hoog haatgehalte richtig Brie Larson op internet de laatste paar weken.
Ik heb er zelf enorm veel zin in en ben benieuwd naar de connectie tussen Captain Marvel en de rest van de francise.

chefry1983

Avatar

De prijzen voor een imax 3D kaart is 15,50 dus ja, deze film gaat veel opbrengen

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Hoe weten jullie dit? Zijn jullie naar de toekomst gereisd???
En zijn jullie dan vergeten dat dit al 3x gepost is?

AdriaanQ

Avatar

omdat mensen bioscoop kaartjes reserveren

eltorro

Avatar

Zo te zien zijn de verwachtingen dan toch wat naar beneden bijgesteld. Ben benieuwd waarom.

eltorro

Avatar

@FilmTotaalVerbeteren: Zo bijzonder is tijdreizen niet hoor, je kan tegenwoordig voor een tientje al 10 jaar terug de tijd in. Volgens mij kost de toekomst wel het dubbele, maar dat weet ik niet zeker.

GreenHornet

Avatar

Verwacht ook poezen memes

LeonardoPacino

Avatar

Opvallend dat de inschattingen relatief laag zijn. Het is toch de laatste film voor Endgame en er zit nog geen twee maand tussen beide films.

Mij zou het dan ook niets verbazen als het uiteindelijke bedrag een stuk hoger uit zal vallen. Black Panther scoorde volgens mij ook een stuk hoger dan de eerste voorspellingen on lieten geloven.

pete928s

Avatar

Rafael11 .
Had wel verwacht dat Captain Marvel het goed zou gaan doen, al is er enorm hoog haatgehalte richtig Brie Larson op internet de laatste paar weken.
En dat verbaasd jou na al haar stompzinnige uitspraken in de media ??

Rafael11

Avatar

^pete de dingen die ze gezegd heeft zijn idd niet erg slim nee. Maar ik vind mensen zich nu wel erg aanstellen hoor. Alles wat Larson zou willen, is meer diversiteit en gelijke rechten in de filmindustrie. Nou laat haar daar lekker voor pleiten zou ik zeggen, ik heb daar geen problemen mee. Maar sommige blijkbaar wel en voelen zich op een of andere manier beledigt of aangevallen door haar uitspraken, en daarom op Youtube hun verhaal moeten doen. Ze halen dan interviews en aan en gaan daarover dan zitten analyseren. Dat vind ik een tikkeltje overdreven.

GreenHornet

Avatar

Ik betaal 6 Euro voor ticket captain marvel in 2D

tk1989

Avatar

Heb mn kaartjes al gereserveerd! Kijk hier toch wel erg naar uit

pete928s

Avatar

Rafael : ze zei letterlijk in een speech :( i don't need a 40 year old white dude to tell me what didn't work for him in a wrinkle in time ) .
Niet erg slim is dan wel zacht uitgedrukt , ik zou het meer omschrijven als sexistisch , dat zou het zeker zijn geweest( in de ogen van de media zoiezo ) als het woord white was vervangen door black .
als de studio slim is leggen ze haar een spreekverbod op voordat ze nog meer schade aan haar eigen film kan aanrichten .

Rafael11

Avatar

^pete ja dat was idd wat ze zei tijdens die speech toen. Daar had ze het over het aantal reviews op films dat geschreven word door blanke mannen volgens mij. Maar ik denk niet dat ze bedoelde dat ze niets van 'blanke kerels houd, Ze had immers een relatie met een blanke(is al weer uit trouwens). En in een ander interview zij ze 'I love conversations'*giechel* Dus een spreekverbod zou idd wel handig zijn voordat ze nog meer onhandige dingen gaat zeggen die nadelig kunnen zijn voor de inkomsten van Captain Marvel haha

Goku32

Avatar

Rafael11 de haat boeit niet het is een Marvel film. Dus de film gaat zeker weten hoog openen. En gaat weer veel geld in het laatje brengen

STYD

Avatar

Als ik om mij heen kijk dan hoor ik iedereen bijna hetzelfde zeggen. Men twijfelt om te gaan omdat ze er niet echt op zitten te wachten. Denk ook dat ze veel te laat zijn met C.M. Volgens mij is zij in geen enkele Marvel film ter sprake gekomen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair