Featured

11 films met vrouwelijke robots!

Van Alita tot Quorra.

door Bram de Groot om 11:02 in Featured
Verleden week debuteerde actrice Rosa Salazar als Alita in de manga-verfilming Alita: Battle Angel. De film mag niet direct een financieel succes genoemd worden, maar één ding is wel duidelijk: De cyborg Alita is prachtig gemaakt!

Hieronder met Alita elf vrouwelijke robots (a.i., droids, cyborgs en dergelijken) in films - op een alfabetische volgorde. Uiteraard zijn er wel meer onechte vrouwelijke personages aan te wijzen, ook uit animatiefilms. Ken je er nog eentje? Laat het weten op de gebruikelijke plaats.


1. Alice - Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Gespeeld door: Isabel Lucas

Duidelijk niet het hoogtepunt in deze lijst, maar wel een opvallend mooie Transformer. Isabel Lucas' Alice is namelijk een als studente vermomde Decepticon die in de buurt van Sam probeert te komen. Dit lukt goed, maar uiteindelijk weet Sam de vrouwelijke robot toch uit te schakelen. De carrière van model Lucas als actrice werd met de rol afgetrapt, maar de kans dat je haar nog een keer hebt gezien in een film is niet bijzonder groot. Ze dook later op in kleinere titels als Immortals (2011) en Daybreakers (2009).2. Alita - Alita: Battle Angel (2019)
Gespeeld door: Rosa Salazar

Met rollen in films als The Divergent Series: Insurgent, Maze Runner: The Death Cure en Bird Box was Rosa Salazar al een paar keer in grotere titels te zien. In de blockbuster Alita: Battle Angel heeft ze haar eerste grote rol, zij het via motion capture. Haar Alita is een cyborg, met een menselijk brein en het lichaam van een robot. Ze is uiteraard enorm sterk, maar wel eentje van een ouder type. Of ze ooit terugkeert voor een vervolg hangt af van het financiële succes van de film van Robert Rodriguez.3. Ava - Ex Machina (2015)
Gespeeld door: Alicia Vikander

Ava is het hoogtepunt in de Britse topper van regisseur Alex Garland (Annihilation), met Alicia Vikander als een mooie kunstmatig intelligente vrouwenrobot. Ze zit vast in het huis van haar maker Nathan, de rol van Oscar Isaac. De onbekende Caleb maakt kennis met haar en er lijkt iets te groeien tussen Ava en de nieuwkomer. De vraag is wat de bedoelingen van Ava zijn. De visuele effecten wonnen een Oscar en Ex Machina is voor velen een van de betere films van 2014.4. Fembots - Austin Powers: International Man of Mystery (1997)
Gespeeld door: Cindy Margolis

Uiteraard is dit een behoorlijk komisch element in de films rond Austin Powers, gespeeld door Mike Myers. Een van de fembots werd ingevuld door de celeb en b-actrice Cindy Margolis. De fembots worden door Dr. Evil gemaakt om Powers te verleiden. Uiteraard lukt dit. Maar Powers heeft de Mojo om de mooie Fembots voor zich te winnen!5. Joi - Blade Runner 2049 (2017)
Gespeeld door: Ana de Armas

Dit is geen direct fysieke robot, maar geprojecteerde artificial intelligence. In basis is Joi ontwikkeld door Wallace Corporation om mensen te vermaken, ook romantisch. Ana de Armas, bekend uit War Dogs en Knock Knock, speelde de rol en doordat K een mobiele "emanator" had kon ze met hem meereizen gedurende zijn zoektocht.6. L3-37 - Solo: A Star Wars Story (2018)
Gespeeld door: Phoebe Waller-Bridge

Dit zou de eerste vrouwelijke droid zijn in het Star Wars filmuniversum. Heel vrouwelijk ziet de robot er niet uit, maar de stem komt wel van een echte vrouw, namelijk Phoebe Waller-Bridge - vooral bekend uit de nodige tv-series. Ze speelde de rol onder meer via mo-cap. L3-37 is de co-piloot van Lando Calrissian. Haar navigatie helpt de helden onderweg.7. Lisa - Weird Science (1927)
Gespeeld door: Kelly LeBrock

Dit is eigenlijk helemaal geen droid of iets dergelijks, maar een door twee nerds gemaakte 'ideale vrouw'. In de film van John Hughes zien we Kelly LeBrock de rol van Lisa vervullen - de 'vrouw van hun dromen' van de personages Gary Wallace (Anthony Michael Hall) en Wyatt Donnelly (Ilan Mitchell-Smith). Er zou een moderne remake komen, maar over die plannen is lang niets meer vernomen.8. Pris Stratton - Blade Runner (1982)
Gespeeld door: Daryl Hannah

Deze klassieker van Ridley Scott liet ons kennismaken met de 'replicants' die later terugkeerden in het reeds genoemde Blade Runner 2049. In de eerste Blade Runner zien we heel wat van deze zeer menselijke bio-androids. Een daarvan is Rutger Hauers Roy Batty en anderen zijn de vrouwelijke droids Rachael (Sean Young) en Pris Stratton (Daryl Hannah). De laatste is een "basic pleasure model" en vriendin van Batty. Blade Runner Deckard weet haar te vinden.9. Quorra - Tron: Legacy (2013)
Gespeeld door: Olivia Wilde

Ook nu weer niet echt een robot, maar een 'isomorphic algorithms'. Ze is een vertrouweling van Kevin Flynn. Hij heeft haar gered "uit de handen" van Clu 2. Samen met Sam ontsnapt ze van het "grid" en duikt ze de echte wereld in. Ze heeft best veel overeenkomsten met de in Ready Player One geïntroduceerde Art3mis (Olivia Cooke).10. Samantha - Her (2013)
Stem door: Scarlett Johansson

Samantha uit deze film van Spike Jonze (Where the Wild Things Are) is een A.I. virtuele assistent, met de stem van niemand minder dan Scarlett Johansson. Overigens was het actrice Samantha Morton die op de set aanwezig was om de stem in te vullen. Johansson herplaatste haar (stem) tijdens de post-productie toen bleek dat Jonze de gebruikte stem niet meer bij Samantha vond passen. Jonze won een Oscar voor het script en Johansson won zelfs een aantal prijzen voor haar aandeel.11. T-X - Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Gespeeld door: Kristanna Loken

Na de T-800 en de T-1000 was er de T-X, een nog geavanceerdere Terminator uit de toekomst en uiteraard moest deze John Corner omleggen. Het optreden van Kristanna Loken is het eerste wat het dit jaar te verschijnen nieuwe derde deel moet doen vergeten. Het T-X werd uiteraard vervaardigd door Skynet en het is een soort kruising tussen de T-900 (kort te zien in Rise of the Machines) en de T-1000 uit T2. De T-X wordt ook wel de "Anti-Terminator Terminator" genoemd.17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik mis een Robot?

Sarah Connor

Renegade

Avatar

Eve of destruction. Oudere film.
Met de Nederlandse Renee Soutendijk.

Frietgezicht

Avatar

Uhh onze eigen Sylvia Hoeks uit Blade Runner 2049 die ook nog eens een hele sterke performance gaf in tegenstelling tot velen uit deze lijst ontbreekt? Opmerkelijk..

Psycho-M

Avatar

Elissa Knight als de love interest van Wall-E, Eve.

Chris23

Avatar

En Madonna in al haar rollen.

Rick_ao

Avatar

Master of Films.
Wat boeit dat nou!! Dit is al weer je zooveelste comment
met weer: Alles gejat van dit. Er zijn er zoveel die inspiratie op doen van fims/series die dit ook doen. Denk je dat tolkien, Elfjes en dwergen zelf bedacht had

Gigan72

Avatar

@Chris23
En Kristen Stewart ook natuurlijk
Of speelt ze nou altijd een zombie ik weet het niet meer.

Master Of Films

Avatar

Rick_ao "Dit is al weer je zooveelste comment
met weer: Alles gejat van dit."
Dat maak jij ervan vriend, niet ik. Voortaan begrijpend leren lezen. En on-topic zijn.

Rick_ao

Avatar

Master of films.

Denk jij maar eens wat beter begrijpend leren tiepen. En jij bent wel On-topic wil je zeggen. Je zit zo vaak bij comments anekdotes en feiten aan mekaar te tiepen zonder goed je eigen mening erbij te zeggen en daar zitten dan sommige op te reageren. Verspilde tijd of niet?

Cornucopian

Avatar

Eerder genoemde Scarlett Johansson in Ghost in the Shell (2017)

MenacE

Avatar

Dot van Spaceballs!

LeonardoPacino

Avatar

Uhh onze eigen Sylvia Hoeks uit Blade Runner 2049 die ook nog eens een hele sterke performance gaf in tegenstelling tot velen uit deze lijst ontbreekt? Opmerkelijk..


Als je persé maar één personage wil noemen uit die film, dan snap ik wel dat je kiest voor Ana De Armas. Wat een beauty..

Master Of Films

Avatar

Rick_ao "Denk jij maar eens wat beter begrijpend leren tiepen."
Ahh weer een kinderlijke reactie en natuurlijk off topic. Lekker ruzie zoeken, want daar is Filmtotaal voor. Goed bezig. [hint sarcasme].

Rick_ao "En jij bent wel On-topic wil je zeggen."
Tot nu toe ben jij hier niet on-topic geweest. Of heb jij nog vrouwelijke robot in gedachten die je nog aan het lijstje wou gaan toevoegen. Of heb je iets anders te zeggen over de 11 vrouwelijke robots ipv op de man te spelen. Zeg het maar.

Rick_ao " Je zit zo vaak bij comments anekdotes en feiten aan mekaar te tiepen zonder goed je eigen mening erbij te zeggen en daar zitten dan sommige op te reageren. "
Dat is jouw belevenis. Ik ga gewoon lekker door waar ik mee bezig ben. Heb je daar problemen mee. Prima maar lees dan mijn comments gewoon niet. Niet moeilijk doen.

Rick_ao "Verspilde tijd of niet?"
Ja, idd. Ik verspil mijn kostbare tijd aan figuren zoals jij. Dit is geen volwassen discussie. We zijn uitgepraat! Salut!

Pronk47

Avatar

Die jaren 60 film met Vince Price Dr. Goldfoot and the Bikini Machine.

Gigan72

Avatar

In Terror of Mechagodzilla uit 1975 zit er ook 1 en die is in de japanse versie ook nog ff topless te zien

Goku32

Avatar

FEMBOTS ZOU ik wel doen hahahahahahaah

nieuwslaatste nieuws

meest populair