Geen derde delen voor horror-franchises 'Happy Death Day' en 'Sinister'

Geen derde delen voor horror-franchises 'Happy Death Day' en 'Sinister'

Er komt echter waarschijnlijk wel een vervolg op de low-budget actiefilm Upgrade, ook een Blumhouse-productie.

Blumhouse Productions is verantwoordelijk voor grote horror-franchises als die van Insidious, Paranormal Activity en The Purge, maar dat wil niet zeggen dat al hun films uit te melken zijn. Baas Jason Blum lijkt de laatste tijd sowieso meer oog te hebben voor originele producties en revivals, zoals die van Halloween vorig jaar.

Dit alles zal de reden zijn dat Blum in recente tweets heeft laten weten dat er geen plannen zijn voor meer films in de franchises van Sinister en Happy Death Day buiten de al verschenen tweede delen in beide reeksen.

Happy Death Day 2U ging afgelopen maand in premiere en leek de basis te hebben gelegd voor een derde deel. Toen een fan vroeg of er een derde deel in de planning staat, liet Blum weten dat dit zeer onwaarschijnlijk is. Het tweede deel is met een voorlopige wereldwijde opbrengst van 54 miljoen dollar (tegenover een budget van 9 miljoen) nog steeds succesvol, maar komt niet in de buurt van de 125 miljoen die het eerste deel wist binnen te harken (tegenover een budget van 4,5 miljoen).

Een derde deel in de Sinister-franchise lijkt even onwaarschijnlijk. Blum gaf echter wel aan dat Bughuul, het creepy monster uit de twee verschenen delen, mogelijk in de vorm van een serie zal terugkeren.

Blum wist echter ook nog iets positiefs te melden. Hij reageerde namelijk met een resoluut 'ja' toen hem werd gevraagd of er een vervolg komt op de low-budget actiefilm Upgrade, die vorig jaar uitermate goed werd ontvangen.



NieuwsFilm

meest populair