Featured

Twee van deze vier Marvel-films verschijnen volgend jaar!

Marvel weet flink onduidelijkheid te creëren rond hun releaseschema.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Over drie weken hebben de meeste Marvel-fans Avengers: Endgame gezien en na Spider-Man: Far From Home, te verschijnen over zo'n drie maanden, staan er helemaal geen films meer op de kalender. Welke kun je mogelijk snel verwachten?

Marvel Studios kondigde een tijdje geleden drie data aan waarop er films in het Marvel Cinematic Universe zouden moeten verschijnen. Dit waren 1 mei 2020, 31 juli 2020 en 6 november 2020. Nadat bekend werd dat James Gunns Guardians of the Galaxy Vol. 3 dat jaar niet zou verschijnen, werd de datum 31 juli 2020 geschrapt. Hieronder de vier titels die mogelijk op de data in mei en november worden vast geprikt.


Black Widow
Regisseur: Cate Shortland

Over deze film lijkt het meeste bekend. De regie ligt in handen van Cate Shortland, bekend van Lore en Berlin Syndrome, en er zijn al rollen toebedeeld aan Scarlett Johansson - uiteraard te zien als Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow -, David Harbour (Hellboy) en Florence Pugh (Fighting with My Family). Ook Rachel Weisz (The Favourite) en André Holland (Moonlight) worden genoemd. De film vertelt waarschijnlijk het herkomstverhaal van de Russische Natasha Romanoff, nog voor ze bij S.H.I.E.L.D. ging werken en uiteraard ruim voor ze een Avengers werd. Hoogstwaarschijnlijk verschijnt deze film als eerste in 2020.


Shang-Chi
Regisseur: Destin Daniel Cretton

Naar verluidt zouden de opnames snel gaan starten. De kans lijkt groot dat deze film het bij het aardse houdt, en dat zou betekenen dat de visuele effecten beperkt zouden kunnen blijven, al weet je dat uiteraard nooit. Acteurs zijn er nog niet aangetrokken (of nog niet onthuld), maar met regisseur Cretton (Short Term 12) en schrijver Dave Callaham heeft Marvel al een team klaarstaan om de film te maken. Het verhaal gaat over de 'Master of Kung-Fu', een buitengewone meester van tal van ongewapende en op wapens gebaseerde vechtkunsten. Een van zijn latere krachten in de comics is dat hij zich kan vermenigvuldigen.


Doctor Strange 2
Regisseur: Scott Derrickson

Het vervolg op de introductiefilm Doctor Strange uit 2016 staat al lang op het programma. Los van The Incredible Hulk is het de film die het langst zonder vervolg is. Regisseur Derrickson, bekend van Sinister en Deliver Us From Evil, werkt al tijden aan het vervolg en hintte regelmatig naar mogelijke plotdetails. De slechterik wordt waarschijnlijk Nightmare en/of Mordo (Chiwetel Ejiofor) en uiteraard speelt Benedict Cumberbatch weer de rol van de drager van de Time Stone. Recent werd gesuggereerd dat Doctor Strange 2 in 2020 gaat verschijnen. Marvel Studios heeft echter nog niets officieel bevestigd, maar er wordt al tijden aangegeven dat de opnames snel zouden starten. Wie weet zit er al iets in het vat.


The Eternals
Regisseur: Chloé Zhao

Dit belooft een grootse intergalactische superheldenfilm te worden die diep in de geschiedenis van het "Marvel Cosmic Universe" duikt. De kosmische wezens Celestials en de miljoen jaren oude Eternals en Deviants komen in dit verhaal voor. Regisseur Zhao, bekend van The Rider en Nomadland, heeft in ieder geval de beschikking over de acteurs Angelina Jolie (Wanted, Girl, Interrupted) en Kumail Nanjiani (The Big Sick, Twilight Zone) en naar verluidt zouden ook voor dit Marvel-liefdesverhaal de opnames snel aanvangen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

www.marveltotaal.nl

Mij hoor je niet klagen!

Goku32

Avatar

Ben Eingelijk wel benieuwd naar chi en de entarnals

adofmirosch

Avatar

Dr.strange vind ik een hele leuke film, weet niet of deel 2 een bios bezoekje wordt maar zien ga ik hem sowieso.

MovieMaster2

Avatar

Er komt toch ook een ms Marvel film of hoe zit het daar mee
Voor de rest kijk ik het meest uit naar chang Shi en the eternals

GreenHornet

Avatar

Captain Marvel 2 kijk ik naar uit

nieuwslaatste nieuws

meest populair