Welke gevolgen heeft 'Avengers: Endgame' voor de toekomst van het Marvel-filmuniversum? [SPOILERS]

Welke gevolgen heeft 'Avengers: Endgame' voor de toekomst van het Marvel-filmuniversum? [SPOILERS]

Grootse gebeurtenissen in vierde Avengers-film.

Midden deze week ging Avengers: Endgame in première en vele fans hebben de film ondertussen gezien. De film laat uiteraard het Marvel-filmuniversum zien na Thanos' knip in Avengers: Infinity War. Naast dat de film een afronding is van 'The Infinity Saga' is deze ook een soort van begin voor de vele films die er nog gaan volgen.

Dit artikel - VOL SPOILERS - is bestemd voor de discussie: wat kunnen we na de eindstrijd in de toekomst verwachten van het Marvel Cinematic Universe? Er wordt gekeken naar de gebeurtenissen die het meeste impact gaan hebben op de hoofdfiguren in het filmuniversum. Kortom, alleen lezen als je de film al hebt gezien. Wil je zonder spoilers de film bekijken; wat doe je hier? Onderaan in de reacties is er ruimte om de feiten en aannames te bespreken.


!!! SPOILERS !!! SPOILERS !!! SPOILERS !!!



Iron Man & Captain America

De eindstrijd heeft een enorme impact gehad op de originele zes Avengers uit The Avengers uit 2012. Als eerste de twee grootste Avengers, Robert Downey Jr.'s Iron Man en Chris Evans' Captain America. Tony Stark overleeft de eindstrijd niet en Steve Rogers keert terug naar zijn verleden om aan het einde van de film flink ouder zijn rol over te dragen. Beide helden hebben een toekomst in het Marvel-universum.

De rol van Iron Man wordt hoogstwaarschijnlijk overgenomen door het personage Harley Keener van Ty Simpkins, uit Iron Man 3. Hij was te zien aan het einde van de film, tijdens de "begrafenis" van Tony. De nieuwe Captain America is Anthony Mackie's Sam Wilson a.k.a. Falcon. Hij kreeg van Rogers het Captain America-schild. Maar zal hij ook te zien zijn in het filmuniversum? Rond Falcon en The Winter Soldier is al een tv-serie voor op Disney+ aangekondigd.

Hulk & Thor

Deze personages hebben ongetwijfeld een belangrijke rol in Phase IV. Chris Hemsworths Thor zal flink op dieet moeten. De God of Thunder gaf zijn macht over het Asgaardische volk aan Tessa Thompsons Valkyrie en vertrok samen met de Guardians of the Galaxy - vanaf nu de "Asgardians of the Galaxy"? Dus wie weet zit hij in Guardians of the Galaxy Vol. 3 of de Guardians in Thor 4. Professor Hulk blijft op de Aarde achter en hij zal op zeker nieuwe avonturen gaan meemaken. Wie weet in een nieuwe Hulk-solofilm.

Black Widow & Hawkeye

Als eerste misschien wel de grootste schok voor velen: Scarlett Johanssons Black Widow offerde zichzelf op voor de Soul Stone en was het eerste grote slachtoffer onder de Avengers in Endgame. Natasha Romanova keert echter wel terug, zij het in een prequel-solofilm die mogelijk in 2020 verschijnt. Hawkeye is terug bij zijn familie en de vraag is of hij na zijn "Ronin"-periode nog wel wil "avengen". Hij keert echter over een paar jaar wel terug in het grotere universum, namelijk in een Hawkeye-miniserie op Disney+. Daarin zou hij zijn dochter Kate Bishop opleiden tot zijn opvolger, iets dat ook in de beginscène van Endgame te zien is.

Guardians of the Galaxy

Dit team had een grote rol in Endgame, zeker de vrouwelijke personages - Zoe Saldana's Gamora en Karen Gillans Nebula. Het team is nagenoeg weer compleet. Alleen de Gamora uit het verleden was aan het einde nergens te vinden, aangezien zij vermoedelijk ook in rook opging of anders is gevlucht. Mogelijk gaat Chris Pratts Star-Lord achter haar aan of brengt bij een bezoekje aan Vormir.

Loki

Ondanks dat zijn aandeel beperkt was, gebeurde er iets opmerkelijks. Hij wist in 2012 te ontsnappen met de Tesseract. Waar hij naar teleporteerde is niet bekend. De kans bestaat dat dit onderdeel wordt van de serie die over Loki verschijnt op Disney+ in 2020.

Overigens personages

De andere personages hebben hoogstwaarschijnlijk een grotere toekomst in de volgende MCU-films. Er komen nieuwe films over avonturen van Spider-Man, Captain Marvel, Black Panther, Doctor Stange en waarschijnlijk ook Ant-Man. Scarlet Witch (en Vision) krijgen een serie op Disney+. En ja, Thanos gaan we niet meer terugzien in het Marvel Cinematic Universe. Tenzij er iets met zijn verleden gedaan wordt in prequelfilm of een serie op Disney+.

#DontSpoilTheEndgame

Nogmaals, dit is ter discussie hieronder! Houd de spoilers dus binnen dit artikel! Zien jullie nog andere gevolgen voor de toekomstige films?

NieuwsFilm

meest populair