'Bond 25' filmt in IMAX-formaat

'Bond 25' filmt in IMAX-formaat

De allereerste keer dat een Bondfilm IMAX-scenes bevat!

Ze zijn er dan eindelijk aan begonnen, het filmen van Bond 25! Achter de schermen worden nu ook een aantal technische feiten duidelijk. Eén van die feitjes is het gebruik van IMAX-camera's bij bepaalde scènes in de film.

Regisseur Cary Joji Fukunaga postte op Instagram een foto van zijn eerste cameraman (ook wel Director of Photography genoemd) Linus Sandgren, die een aantal IMAX-camera's inspecteert. En Sandgren kent wel iets van het grote formaat: hij verzorgde ook het camerawerk voor First Man (2018), een film met een aantal spectaculaire IMAX-scenes. Voor Bondfilms is het de eerste keer dat er met IMAX wordt gefilmd. Skyfall (2012) en Spectre (2015) hadden wel allebei een IMAX-release, maar daarbij werden de beelden achteraf in een groter formaat omgezet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Some days are leg days, some days are IMAX days

Een bericht gedeeld door Cary Fukunaga (@cary_fukunaga) op



Alleen (actie)scènes
Wie nu hoopt om een film te zien die volledig is opgenomen in IMAX, komt bedrogen uit. Net als bij bijvoorbeeld The Dark Knight is er gekozen om slechts enkele (actie)scènes in IMAX op te nemen. De rest wordt opgenomen op gewone 65 en 35 millimeter-film.







De vraag is nu of de keuze voor IMAX-camera's straks ook een reden voor de bioscoopgangers is om de film in dat formaat te zien en er een hogere prijs voor neer te tellen.

Bond 25 is vanaf 9 november 2020 in de (IMAX-)bioscopen te zien!

NieuwsFilm

meest populair