Enkele theorieën over gebeurtenissen in 'Avengers: Endgame' (SPOILERS!)

Enkele theorieën over gebeurtenissen in 'Avengers: Endgame' (SPOILERS!)

Er gebeurde nogal wat in de film, hier enkele theorieën naar aanleiding hiervan!

Nu Avengers: Endgame al ruim een week in de bioscopen te zien is, kunnen we nog wat verder ingaan op wat uit deze film op te maken valt. We openden in de tussentijd al een discussie over wat jullie anders hadden willen zien, naast het openen van een spoiler-bericht. Het spreekt voor zich dat ook in dit artikel spoilers besproken worden!

Het afsluitende deel van Marvel haar Infinity-saga maakt een einde aan sommige verhaallijnen en zelfs personages, maar roept ook wat nieuwe vraagtekens op. We hebben onze eigen ideeën, hoorden verschillende verhalen online en lazen jullie reacties. Hier een aantal zaken op een rij.

Wie is er écht dood?

Bekijk de afbeelding
In de 11 jaar en vele Marvel-films voor Endgame, bleek nog wel eens vaker dat een dood personage altijd weer op een of andere manier uit de (schijn)dood kan herrijzen. We kunnen vrijwel met zekerheid aannemen dat de personages van Iron Man, Heimdall en Thanos voorgoed klaar zijn. Ook Vision lijkt voor altijd verloren te zijn en het is aannemelijker dat de Disney+-serie van hem en Wanda (Scarlet Witch) een prequel gaat worden. Natasha Romanoff (Black Widow) lijkt nog een eigen film te krijgen, maar haalde vrij onverwachts het einde van de film niet. Er bestaat allicht een kans dat ze met de Soul Stone, waarvoor ze zichzelf opofferde, weer teruggehaald kan worden. Tenslotte Loki, die niet verder kwam dan de openingsscène van Infinity War. Terwijl een tijdreizende groep Avengers klungelde in het verleden, wist de Loki van 2012 er met de Tesseract vandoor te gaan. Ook hij krijgt ook een eigen serie op Disney+, mogelijk zien we hem daar in een alternatieve tijdlijn. Dat brengt ons meteen op een het volgende punt.

Alternatieve tijdlijnen

Bekijk de afbeelding
De film geeft de uitleg dat als er veranderingen aangebracht worden in het verleden tijdens het tijdreizen, dit een alternatieve tijdlijn start. Daarmee hebben deze veranderingen dus geen invloed op de toekomst, maar wordt één realiteit vertakt in verschillende tijdslijnen. Toen Loki er dus vandoor ging met de Tesseract in 2012, veranderde er iets in het verleden, maar heeft dat geen invloed op het heden van het MCU. Hierdoor zit Loki in deze alternatieve tijdlijn. De vraag is: gaat Marvel nu meer met deze alternatieve tijdlijnen spelen? Dit opent natuurlijk een hoop deuren. Zeker met de komst van Disney+ geeft dit veel meer speelruimte. Met deze alternatieve tijdlijnen kunnen ze immers experimenteren met verhaallijnen en personages. Zo zou bijvoorbeeld Tony Stark (Iron Man) theoretisch gezien altijd nog terug kunnen keren in een alternatieve tijdlijn.

Captain America

Bekijk de afbeelding
Voor hem vatten we even twee verschillende theorieën onder dit kopje samen. Ten eerste het feit dat hij Mjolnir, de originele hamer van Thor, kon oprapen. De films bewezen dat alleen degenen die waardig zijn dit kunnen, wat tot dusver enkel Thor zelf en Vision waren. In Avengers: Age Of Ultron waagden alle Avengers een poging, maar toen lukte Steve Rogers (Captain America) het nog niet. Hoe kan dit? Ofwel omdat het toen nog niet noodzakelijk was voor hem om Mjolnir op te rapen, of hij kon het wel maar wilde Thor niet voor schut zetten.

Dan is er nog een theorie over zijn einde. Als hij terug in de tijd gaat om de Infinity Stones terug te brengen, kan hij eindelijk weer samenkomen met Peggy Carter en worden ze samen oud. In The Winter Soldier kwamen we erachter dat ze getrouwd is geweest. Een theorie is Steve Rogers altijd haar echtgenoot was en dat hij, net als Kyle Reese in Terminator, in een eindeloze tijdscirkel zit.

Vraagtekens

Bekijk de afbeelding
Natuurlijk valt er nog veel meer te speculeren. Zo vermoorde een Nebula uit de huidige tijdlijn een versie van zichzelf uit het verleden. Daar tegenover staat Gamora, die vermoord werd in Infinity War, maar zagen we hoe een versie van het verleden naar het heden reisde. De gevolgen hiervan zullen we waarschijnlijk in de derde Guardians of the Galaxy zien.

Ook Bruce Banner, die inmiddels Professor Hulk is geworden, kreeg een onduidelijk einde. Wat de plannen voor hem, maar ook voor Thor zijn, is nog onzeker. Het lijkt er echter op dat we beiden nog wel terug zullen zien.

In de trailer van Spider-Man: Far From Home, zien we dat alle vrienden van Peter Parker (Spider-Man) nog steeds tieners zijn, net zoals hemzelf. Dit terwijl hij zelf voor vijf jaar van de aardbodem verdween door de 'snap' van Thanos. Gingen al zijn vrienden toevallig ook weg voor die vijf jaar, of is er een andere verklaring? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Welke theorieën of toevoegingen op die van ons hebben jullie nog? Laat het hieronder weten!

NieuwsFilm

meest populair