Producente 'Spider-Man: Homecoming' verruilt Sony voor Universal

Producente 'Spider-Man: Homecoming' verruilt Sony voor Universal

Is de toekomst van Spider-Man in de MCU nu onzeker?

Filmproducente Amy Pascal heeft met haar bedrijf Pascal Pictures een first-look deal met Universal Studios getekend. Hiermee verlaat de producente van onder andere Spider-Man: Homecoming en de Ghostbusters-reboot Sony Pictures, waar zij ruim dertig jaar werkte en verschillende functies had.

In 2015 tekende Pascal's bedrijf een contract met Sony, waar zij verschillende films produceerde. Haar meest recente succes was de Oscarwinnende animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse. Ook was Pascal verantwoordelijk voor Venom (2018) en The Girl in the Spider's Web (2017).

Marvel-Sony deal
Pascal stond ook bekend als een van de initiatiefnemers van de Sony-Marvel deal. Hierdoor kan Sony karakters als Iron Man en Nick Fury gebruiken in de Spider-Man films Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home maken. Ook mocht Marvel Spider-Man gebruiken in de Marvel-films Civil War, Infinity War en Endgame. Of het vertrek van Pascal iets betekent voor deze deal is nog onbekend.

Onbekende Universal-projecten
Welke films Pascal bij Universal gaat produceren is nog niet bekend. In ieder geval heeft Pascal er zelf wel zin in: "Ik kan mij niets spannenders voorstellen dan films maken met Ron Meyer, Donna Langley en Peter Cramer bij Universal".

Universal-studiobaas Peter Cramer kijkt met veel interesse naar Pascal: "Amy heeft een oog voor projecten met commerciële waarde, die ook nog eens goede kritieken kunnen krijgen. Dat hebben we bij alle projecten voor Sony wel gezien."



Pascal's komende project Spider-Man: Far From Home draait vanaf 4 juli in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair