De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws.

Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Berlinger | Cast: Zac Efron, Lily Collins, Jeffrey Donovan, e.a.
Deze biopic vertelt het verhaal van Elizabeth Kloepfer (Collins), de vriendin van de beruchte Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy (Efron). Zij bleef lang - tegen beter weten in - geloven in zijn onschuld. Bundy wist haar, net als zijn tientallen slachtoffers, te manipuleren met zijn charmes. Voor misdaadliefhebbers een niet te missen film. Hoewel de reacties tot nu toe niet echt positief zijn, schijnen Efron en Collins wel indruk te maken met hun spel. Volgens critici lijkt de film soms meer op een documentaire, graaft hij niet diep genoeg en blijven de gruwelijkheden van Bundy te vaak onderbelicht. Kijk en oordeel zelf!

Bankier van het verzet (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joram Lürsen | Cast: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, e.a.
Bankier van het verzet is een sterke film van eigen bodem en een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis (al bevat de film wel behoorlijk wat historische onjuistheden). Tijdens de Tweede Wereldoorlog bedenken de broers Van Hall een riskant plan om geld weg te sluizen bij de Duitse bezetters om het verzet te kunnen financieren. De film won vijf Gouden Kalveren en trok ruim 300.000 bezoekers. Dit is duidelijk het genre waar de Nederlandse filmindustrie prima mee overweg kan. Bankier van het verzet is spannend en biedt prima vermaak.

Zodiac (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., e.a.
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is niet de enige film die gebaseerd is op een seriemoordenaar en deze week op Netflix verschijnt. In Zodiac van regisseur David Fincher (Se7en) treitert een moordlustige crimineel de autoriteiten met raadsels en brieven. Vier rechercheurs, die geobsedeerd raken door de zaak en hun carrières op het spel zetten, speuren in vier verschillende plaatsen naar de dader. FilmTotaal-recensent Sara Madou gaf de film destijds vier sterren en omschreef Zodiac als 'intrigerend' en 'origineel'. Een absolute aanrader dus!

Ocean's Twelve (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Soderbergh | Cast: Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts, e.a.
In Ocean's Twelve wordt Danny Ocean herenigd met zijn oude vlam en vrolijke dievenbende. De crew van Ocean reist in deze vervolgfilm naar Europa af om daar enkele lucratieve klusjes te verrichten. Onder meer onze hoofdstad Amsterdam vormde het toneel voor deze met wereldsterren beladen crimethriller. Oud FilmTotaal-recensent Kenji Stamet omschreef de film destijds als een 'schitterende zeepbel: duidelijk inhoudsloos, maar met zo'n mooi glimmend en kleurig oppervlak dat je het niet over je hart kunt verkrijgen om hem door te prikken'. Kortom: mocht je je vervelen op een luie zaterdagavond, dan is Ocean's Twelve voor jou een aanrader!

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Miller & George Ogilvie | Cast: Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence, e.a.
Mad Max Beyond Thunderdome is de derde film in de reeks en tevens de laatste waarin topacteur Mel Gibson te zien is als titelheld Max Rockatansky. Hoewel de film alweer heel wat jaren oud is, blijft Mad Max 3 prima vermaak. De regie was in handen van George Miller en George Ogilvie. In het laatste deel van de scifitrilogie raakt Max verwikkeld in de interne spanningen van Bartertown, dat wordt gerund door de heerszuchtige Aunty Entity (Turner).


En verder onder meer...

Bekijk de afbeelding
Actie
Jo Pil-ho: The Dawning Rage (2019)

Biopic
Loving Pablo (2017) Extra aanrader!

Documentaire
American Experience: The Island Murder (2018)
Knock Down the House (2019)
All in My Family (2019)

Drama
Familiye (2017)
Alles ist gut (2018)

Historie
Kill Hitler! The Luck of the Devil (2015)

Horror
mother! (2017) Extra aanrader!

Komedie
Up in the Air (2009) Extra aanrader!
Dumplin' (2018)
A pesar de todo (2019)
Organize Isler: Sazan Sarmali (2019)

Misdaad
Shot Caller (2017)

Oorlog
Full Metal Jacket (1987) Extra aanrader!

Sciencefiction
The Wandering Earth (2019)

Tiener
The Last Summer (2019)

NieuwsFilm

meest populair