Algemeen

Pixar gooit strategie drastisch om na 'Toy Story 4'

Sequel-time nu voorbij!

door Niels van Arkel om 23:18 in Algemeen
Tussen 2016 en 2019 maakte Pixar vijf films, waarvan er vier sequels waren van eerdere films. Mede door het leiderschap van John Lasseter werden de vervolgen Cars 3, Incredibles 2 en Finding Dory een groot succes. Ook de nieuwste Toy Story (4) lijkt een succes te worden. Hierna zal het echter snel klaar zijn met de sequels. Originele films worden weer "leading" bij de animatiestudio.
Originele verhalen
Producent Mark Nielsen vertelde The Hollywood Reporter over de nieuwe strategie van Pixar. "De mensen bij Pixar er veel zin in; we gaan originele films weer veel meer aandacht geven. Te beginnen met Onward in 2020."

Volgens Nielsen heeft Pixar reden voor optimisme. "Het recente succes van onder andere Coco en Inside Out heeft ons wel het vertrouwen gegeven om meer originele films te maken."

Lasseter out
Sinds het ontslag van John Lasseter bij Disney, die vanwege een aantal 'misstappen' niet langer aan kon blijven, ondergaat Pixar dus een flinke poetsbeurt. De nieuwe baas van Pixar, Pete Docter, is volgens Nielsen goed bezig: "Hij zoekt naar nieuwe mensen, nieuwe stemmen en nieuwe verhalen. Hij breidt ook ons netwerk heel goed uit."Toy Story 4 is de volgende Pixar-film, die op 26 juni 2019 in première gaat. Onward komt in 2020 in de bioscopen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Boer

Avatar

Godzijdank!

Movieman2018

Avatar

Lol away with the the cash cow style...

centr1no

Avatar

Zolang Pixar het niveau hoog kan houden zal het wel goed komen met de nieuwe projecten.
Maar het blijft wel een groot risico als het produceren van zo'n film zo'n 150 tot 200 miljoen kost door de duizenden uren aan cgi-werk die er in gaan zitten.
De belachelijke mate van detail die we tegenwoordig in dit soort films zien levert prachtige beelden op maar je kunt je afvragen of dit voor dit soort kinderfilms wel nodig is. En soms is het enorme budget er niet eens aan af te zien of valt het gewoon niet op.
Veel animatiefilms worden met een veel kleiner budget geproduceerd en worden net zo leuk, als niet leuker gevonden.

Rutherford

Avatar

Niets mis met sequels, zolang de kwaliteit er is en niet naar kwantiteit begint over te hellen.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Goed nieuws! Hoewel Pixar altijd goeie sequels maakte (buiten Cars 2 dan) ben ik superblij dat ze weer de originele toer op gaan. Coco en Inside Out waren inderdaad fantastische films, vooral Coco. En dan zwijg ik nog over Wall-E, Monsters Inc... Dus laat Onward maar komen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair