Algemeen

James Gunn is voor het eerst openhartig over zijn ontslag van 'Guardians of the Galaxy 3'

En hij vertelt wie of wat hij het meeste zou missen, mocht hij de film niet maken.

door Corneel Vanfleteren om 22:30 in Algemeen
James Gunn werd vorig jaar onverwacht ontslagen als regisseur van Guardians of the Galaxy Vol. 3, nadat oude tweets van hem naar boven werden gehaald. In maart van dit jaar maakte Disney, al even onverwacht, bekend dat ze Gunn weer hadden ingehuurd. James Gunn zelf reageert nu voor het eerst op de situatie.

Gunn vergelijkt het hele proces met zijn scheiding: "Ik was Suicide Squad aan het schrijven en ik dacht dat Guardians 3 al lang voorbij was. Ik dacht voor een tijdje dat het een mogelijkheid was, maar de initiële conversaties met Alan [Fine, producent] waren niet 'Laten we uitzoeken of ik terug zou komen'. Het was: 'Laten we hierover praten'. Het was zoals het uiteenvallen van mijn huwelijk. Ik was gescheiden, en had toen deze gesprekken met mijn ex-vrouw: 'Laten we zo goed mogelijk met elkaar opschieten als we kunnen en aardig zijn tegen elkaar want we zijn allebei een groot deel van elkaars leven.' Maar ik zou het haten om terug te kijken op die 6 jaar dat mijn vrouw en ik samen waren en denken 'Oh, wat een tijdsverspilling'. In de plaats daarvan denk ik dat het een tijd was waarin ik veel gegroeid ben en we waren echt goed tegenover elkaar. Er waren een aantal problemen, en we waren niet bedoeld om te trouwen, maar het was het waard om die 6 jaar met mijn ex te leven. Ik wou me ook zo voelen over Disney. Ik wilde niet terugkijken en me bitter, overstuur of boos voelen. Natuurlijk zijn er veel soorten emoties aan verbonden. Maar ik wou me gewoon comfortabel voelen in afscheid nemen en uit elkaar gaan, en daar is waar mijn gedachten waren, zelfs in de hele vroege vergadering die we hadden, een week of twee nadat het gebeurde."

Veel kwaadheid
Ondanks die positieve ingesteldheid had Gunn het lastig zijn emoties te onderdrukken: "Dus een deel van die dag was de slechtste uit mijn leven, en een deel was de beste dag uit mijn leven. Ik ben absoluut niet perfect geweest in mijn spirituele reizen sinds die tijd, maar ik heb het beter gehad. De waarheid is dat ik veel kwaadheid naar mezelf toe had, en dat moest ik echt opzij zetten. Want op dezelfde manier waar ik weet wat ik fout gedaan heb, weet ik dat ik heel veel foute dingen gedaan heb in mijn leven, dingen die naar dit moment geleid hebben. Ik moest me bewust worden van wat ik anders moest doen in mijn leven. Dat was een deel van dit alles. Maar op dezelfde manier moest ik niet uitvliegen tegen wie mij ontsloeg, of wie er links online deelden, of foto's bewerkten zodat ze er zus of zo uitzagen. Ik moest ook wat van de woede naar mezelf loslaten. Anders was ik er niet doorgekomen."

Als je James Gunn vraagt wat hij nu het meest zou missen mocht hij Guardians 3 niet doen, is het antwoord duidelijk: Rocket Raccoon. Gunn: "Iedereen bij Marvel zal het zeggen: deze vreemde en hechte relatie met Rocket. Rocket is mezelf, hij is het echt, ook al klinkt dat narcistisch. Groot is zoals mijn hond. Ik hou van Groot op een totaal andere manier. Ik heb betrekking tot Rocket en ik voel medelijden voor Rocket, maar ik voel ook dat zijn verhaal nog niet af is. Hij heeft een spanningsboog die begon in de eerste film, verder gaat in de tweede en en door Infinity War en Endgame heen gaat, en ik was er klaar voor om die spanningsboog the laten eindigen in Guardians 3. Dat was een groot verlies voor mij - niet in de mogelijkheid zijn om dat verhaal af te maken - al was ik wel gerustgesteld met het feit dat ze nog steeds planden om mijn script te gebruiken."

Gelukkig voor hem is Gunn nu wél in staat om zelf de hand te leggen aan het einde van het verhaal van Rocket. Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft voorlopig nog geen releasedatum, maar naar verwachting beginnen de opnames volgend jaar.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik gun hem GoftG het meest ben blij dat hij terug is.

CorneelVf

Avatar

@GreenHornet
Ha! "Ik gun"... Ik moest lachen.

On-topic: Toch wel heftig, zoals Gunn het omschrijft. Moet niet makkelijk geweest zijn, zeker omdat het eigenlijk om twee keer niets ging. Maar blij dat-ie terug is!

Goku32

Avatar

Jezus wat kinderachtig laat die man lekker met rust.

Dylanmarq

Avatar

@GreenHornet. Gunn je hem het het meest?

Raki-Pure

Avatar

Zonder Gunn in de regiestoel zou Goftg een slap aftreksel worden. Bovendien gaf de originele cast aan dat zonder Gunn deel 3 er niet zou komen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair