Algemeen

Twee iconische Batman-schurken keren terug voor 'The Batman'

Robert Pattinson mag wel uitkijken!

door Corneel Vanfleteren om 22:30 in Algemeen
Nu heel Hollywood losbarst over de mogelijke casting van Robert Pattinson als Batman/Bruce Wayne in The Batman, volgt het nieuws elkaar snel op. Nu raakt ook bekend tegen welke slechteriken Batman het opneemt.

En dat zijn zeker geen onbekenden: Catwoman en The Penguin! Beiden hebben een rijk verleden in het Batman-universum. Ze waren samen te zien in Batman Returns (1992) van Tim Burton, toen gespeeld door Michelle Pfeiffer (Catwoman) en Danny DeVito (The Penguin). Catwoman kreeg vervolgens een solofilm (2004) met Halle Berry, maar dat werd geen succes. Het personage dook daarna nog op in Christopher Nolans The Dark Knight Rises (2012), deze keer gespeeld door Anne Hathaway. Daarin werd ze (wellicht in de nasleep van die eerdere film met Berry) nooit bij naam genoemd, enkel 'Selina Kyle' en 'The Cat'. Ook The Penguin kwamen we later nog tegen, ditmaal wel op het tv-scherm. Robin Lord Taylor speelde een jongere versie in de FOX-reeks Gotham.
Al acteurs in gedachten
Filmsite Collider schrijft ondertussen dat regisseur Matt Reeves nog niet begint met het casten van de twee rollen voordat Pattinson officieel tekent voor zijn rol als Batman. Ondanks dat het script nog niet af is en Pattinson het dan ook nog niet gelezen heeft, zou Reeves wel al een aantal acteurs en actrices in gedachten hebben. Hij zou zijn ideeën ook al gedeeld hebben met Pattinson.
Nog volgens Collider bestaan er geruchten dat ook The Riddler te zien zou zijn in deze film, maar het zou ook kunnen dat Reeves dat personage even laat voor wat het is, en dat The Riddler pas in de sequel zal verschijnen. In ieder geval kunnen de fans nu gaan speculeren over welke acteurs deze legendarische rollen moeten gaan vertolken, voor Reeves wordt het nog een lastige keuze. Josh Gad (Frozen) deed alvast een gooi naar The Penguin.

The Batman verschijnt volgens de planning in 2021 in de bioscoop.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Wat het ook mag worden, ik blijf uitkijken naar deze film. Affleck had wat mij betreft als Batman mogen blijven maar Reeves in combinatie met Batman blijft een gouden combinatie voor DC.

McKelly

Avatar

Weer catwoman? Batman heeft zoveel badguys, waaronder heel wat potentiële, waarom dan weer naar een badguy grijpen die al minimaal 3 keer is uitgewerkt?

Ereptile

Avatar

Hoe vaak is The Riddler nou in een film verschenen? Die zou een perfecte zijn voor een "detective lost moorden op" film.

chefry1983

Avatar

Alweer een schurk die we al kennen. Doe eens mad Hatter of killer croc. Scarecrow zou ook nog kunnen

Civilian Supreme

Avatar

Ereptile
Inderdaad, en dan in de stijl van Seven.
Met natuurlijk wel wat meer actie.

Frietgezicht

Avatar

Catwoman is amper een badguy te noemen. Ze is een anti held die het soms Batman een beetje lastig maakt maar hem weer helpt om de badguy te verslaan aan het einde.

Eens met Ereptile en Supreme. De keuzes van Chefry zijn ook leuk maar zo zijn er nog zat badguys die we niet eens gezien hebben.

Gigan72

Avatar

Catwoman ... is boring kom eens met wat anders.. een badguy die we nog niet gezien hebben

Steve-O

Avatar

Prima dat Reeves voor de Penguin kiest, die hebben we immers maar één keer en ook nog eens een tijdje geleden voor het eerst en laatst gezien op het witte doek. Ik ben benieuwd naar een modernere en realistischere aanpak (al past DeVitto's Penguin personage natuurlijk naadloos in Burtons film). De Penguin is een beetje het spiegelbeeld van zowel Batman als Bruce Wayne.

Pfeiffer en Hathaway waren beide top als Selina Kyle. Blijf het één van de beste Batman personages vinden dus wat mij betreft helemaal prima dat we haar weer op het witte doek zien.

Goku32

Avatar

Batman returns had de beste catwoman. En ik ben het eens kom nou eens een x met andere villians. Inplaats van steeds de zelfde te laten zien. Batman had zoveel vette villians.

Decepticon

Avatar

Idd Ereptile, Reeves had toch het plan om een echte detective film te maken, dan is The Riddler idd dé perfecte villain voor zo'n film.

Maar The Penguin zou ook wel weer gaaf zijn.

Steve-O

Avatar

Ik begrijp wel dat mensen liever personages zien die we nog niet eerder op het witte doek hebben gezien maar gezien we nu een nieuwe Batman krijgen snap ik het ook wel als ze voor iets bekendere bij het filmpubliek gaan. Teveel nieuw is misschien weer wat te riskant? Mij maakt het niet zoveel uit, Penguin en Catwoman zijn fantastische villains. Zou natuurlijk wel leuk zijn als een wat onbekendere villain ook een rol krijgt, Firefly lijkt me erg leuk.

MisterPink

Avatar

League of Assassins 

nieuwslaatste nieuws

meest populair