Twee iconische Batman-schurken keren terug voor 'The Batman'

Robert Pattinson mag wel uitkijken!

Nu heel Hollywood losbarst over de mogelijke casting van Robert Pattinson als Batman/Bruce Wayne in The Batman, volgt het nieuws elkaar snel op. Nu raakt ook bekend tegen welke slechteriken Batman het opneemt.

En dat zijn zeker geen onbekenden: Catwoman en The Penguin! Beiden hebben een rijk verleden in het Batman-universum. Ze waren samen te zien in Batman Returns (1992) van Tim Burton, toen gespeeld door Michelle Pfeiffer (Catwoman) en Danny DeVito (The Penguin). Catwoman kreeg vervolgens een solofilm (2004) met Halle Berry, maar dat werd geen succes. Het personage dook daarna nog op in Christopher Nolans The Dark Knight Rises (2012), deze keer gespeeld door Anne Hathaway. Daarin werd ze (wellicht in de nasleep van die eerdere film met Berry) nooit bij naam genoemd, enkel 'Selina Kyle' en 'The Cat'. Ook The Penguin kwamen we later nog tegen, ditmaal wel op het tv-scherm. Robin Lord Taylor speelde een jongere versie in de FOX-reeks Gotham.


Bekijk de afbeelding

Al acteurs in gedachten
Filmsite Collider schrijft ondertussen dat regisseur Matt Reeves nog niet begint met het casten van de twee rollen voordat Pattinson officieel tekent voor zijn rol als Batman. Ondanks dat het script nog niet af is en Pattinson het dan ook nog niet gelezen heeft, zou Reeves wel al een aantal acteurs en actrices in gedachten hebben. Hij zou zijn ideeën ook al gedeeld hebben met Pattinson.


Bekijk de afbeelding

Nog volgens Collider bestaan er geruchten dat ook The Riddler te zien zou zijn in deze film, maar het zou ook kunnen dat Reeves dat personage even laat voor wat het is, en dat The Riddler pas in de sequel zal verschijnen. In ieder geval kunnen de fans nu gaan speculeren over welke acteurs deze legendarische rollen moeten gaan vertolken, voor Reeves wordt het nog een lastige keuze. Josh Gad (Frozen) deed alvast een gooi naar The Penguin.

The Batman verschijnt volgens de planning in 2021 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair