Algemeen

Emilia Clarke speelde bijna hoofdrol in 'Fifty Shades of Grey' én een rol in 'Iron Man 3'

Toch gingen beide rollen niet door, om verschillende redenen.

door Wouter Drummen om 14:36 in Algemeen
Emilia Clarke mag dan wel al in meerdere films gespeeld hebben, zoals o.a. Terminator Genisys, Me Before You en de Star Wars film Solo, toch is ze voornamelijk bekend als Daenerys Targaryen in de populaire serie Game of Thrones. Hiermee was ze jaren bezig, maar nu de serie tot een eind is gekomen, kan ze zich gaan focussen op nieuwe projecten. Nu laat ze zich wel uit over meerdere films waar ze bijna in had meegespeeld.

Zo werd de actrice gevraagd voor de hoofdrol in Fifty Shades of Grey, maar zag ze hier vanaf. De hoofdrol ging uiteindelijk naar Dakota Johnson, die het personage speelde in drie films. Ondanks het feit dat de films succesvol waren aan de box-office, werden deze niet al te goed onthaald door het publiek en de filmcritici. Clarke heeft er dan ook geen spijt van dat ze van dit project afzag.

De reden?
Clarke wees Fifty Shades of Grey af vanwege haar rol in Game of Thrones. In de serie heeft ze namelijk meerdere naaktscenes, iets wat nu nog vaak naar boven komt in interviews. Hier heeft de actrice niet meer zo veel zin in: ''De regisseur van de film, Sam Taylor-Johnson, is een ware artiest. Haar visie was echt geweldig. De laatste keer dat ik naakt verscheen tijdens Game of Thrones is al lang geleden, maar toch heeft iedereen het er nog over, ik denk omdat ik een vrouw ben''.

''Daar heb ik echt genoeg van; het is vervelend het er altijd opnieuw over te moeten hebben. Ik heb dit voor het verhaal van mijn personage gedaan, niet omdat ik mijn borsten wilde laten zien aan mannen. Dus toen ik werd gevraagd voor de rol in Fifty Shades, zei ik gewoon: ''Ik kan het niet''. Ik ben een paar keer naakt verschenen voor de serie en je wordt meteen in een bepaald hokje geplaatst. Dus Fifty Shades of Grey, waarin alles draait om sensualiteit, seks en de nodige naaktscènes wees ik om die reden af. Ik had geen zin om in elk interview het er dan weer over te moeten hebben''.

Bijna rol in het MCU
Ook had Clarke bijna een rol gespeeld in het MCU. Zo had ze al een rol weten te bemachtigen in Iron Man 3, maar na heel wat aanpassingen in het script was er geen plaats meer voor haar, of vertrok ze zelf. Hoe en waarom dit allemaal zo gebeurde, is (nog) niet duidelijk. Drew Pearce, de schrijver van de film, liet alleen weten op zijn Twitterpagina dat Clarke bijna deel had uitgemaakt van de cast. Dit heeft niet zo mogen zijn. Maar wie weet, nu dat de actrice meer tijd heeft, kan ze misschien wel een rol bemachtigen in een van de toekomstige Marvel films...

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Fifty Shades of Grey was toch een boutfilm. Ook al had zij erin gespeeld dan nog werd het een boutfilm.

ridjieddo

Avatar

Zijzelf is een boutactrice, dus had in die zin ook geen verschil uitgemaakt.

kidcassidy

Avatar

Matige actrice en niet iemand die ik ooit naakt zou willen zien. Ga maar gewoon het theater in, daar zie ik je sowieso niet.

GreenHornet

Avatar

Zij is een matige film actrice.
Hou het maar op tv series

chefry1983

Avatar

@kid
Naakt ziet ze er prima uit hoor!

Spider-fan

Avatar

Dakota Johnson is zo'n beetje naakt in alles waarin ik haar gezien heb, maar nadat ik haar in Suspiria heb gezien (ook weer naakt) moet ik toch zeggen, wel een goed actrice. Het hoeft elkaar niet in de weg te staan.

Thiver

Avatar

Spider-fan "Dakota Johnson is zo'n beetje naakt in alles waarin ze speelt..."

Dakota Johnson is alleen maar naakt te zien in Suspiria, A Bigger Splash en de Fifty Shades-films. Vijf van de twintig films waarin ze zit. Valt best mee dus.

Spider-fan

Avatar

Het is redelijk vaak, maar het lijkt haar carrière niet te schaden.
Het naakt van Game of Thrones lijkt ook meer besproken te worden dan het naakt in andere films of series - maar misschien doordat elk aspect van die serie heel veel besproken wordt omdat het zo populair is. Daarom valt het van Clarke waarschijnlijk meer op en wordt ze het zat.

Sunspot

Avatar

Zie haar helemaal niet ald ie vrouw die een paar naaktscenes heeft, maar juist als een vrouw met 'ballen', het was inderdaad ook perfect gedaan, was logisch gezien het verhaal.

Maar begrijp dat ze het nu even nie twilt, ook logisch Smiley face.

Nogmaals, vind het juist zeer dapper van haar en andere actrices die je in de serie ziet, het is ook gewoon normaal eigenlijk, gezien het verhaal dus.

NieuwsFilm

meest populair