Is 'Brightburn' het begin van een superhelden-horror-cinematic-universe?

Is 'Brightburn' het begin van een superhelden-horror-cinematic-universe?

Weten we het nog? Zo begon het ook ooit met 'Iron Man' in 2008.

SPOILER ALERT: VERDER SCROLLEN IS GEHEEL OP EIGEN RISICO

Bekijk de afbeelding
De kleinschalige horror Brightburn, die momenteel in de bioscoop draait, vertoonde veel gelijkenissen met het oorsprongsverhaal van DC's Superman, maar dan met een kwaadaardige twist. Hoewel de film eenmalig en op zichzelf staand leek, was de climax vrij duister en opende een sequence halverwege de aftiteling talloze deuren naar misschien wel een gloednieuw Cinematic Universe.

Want nadat de onkwetsbare Brandon Breyer (Jackson A. Dunn) zijn halve woonplaats al heeft uitgemoord, waaronder zijn eigen ouders, wordt aan het eind in een reeks beelden duidelijk dat hij zijn geweld wereldwijd aan het verspreiden is. Dat is volgens producer James Gunn hét moment waarop de film mogelijkheden laat zien voor een groeiend universum.

Nieuws over metgezellen
Tijdens de credits verschijnt Michael Rooker (GotG) als complottheoreticus die schreeuwt over meer onbekende krachten die verwoestende rampen veroorzaken. Zo noemt hij een half-mens/half-zee schepsel dat de zeeën terroriseert en een heks die haar slachtoffers verstikt met een touw (duidelijke verwijzingen naar Aquaman en Wonder Woman).

De sequence bevat verder een afbeelding van iemand die lijkt op Crimson Bolt uit Super, niet geheel toevallig geregisseerd door Gunn en met een bijrol voor diezelfde Rooker. Ook was er bijna een scène opgenomen waarin Emmie Hunter (het klasgenootje dat door Brandon wordt verminkt), verandert in een soort Cyborg met robotarm.

Volgens Gunn bleven de creatieve geesten van het schrijversteam continu op ideeën stuiteren. Sommigen waren cool en sommigen ronduit belachelijk, maar het is altijd interessant om een wereld uit te breiden die genoeg potentie heeft. Dus wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

NieuwsFilm

meest populair