Algemeen

Is 'Brightburn' het begin van een superhelden-horror-cinematic-universe?

Weten we het nog? Zo begon het ook ooit met 'Iron Man' in 2008.

door Arjen Rooseboom om 09:58 in Algemeen
SPOILER ALERT: VERDER SCROLLEN IS GEHEEL OP EIGEN RISICO


De kleinschalige horror Brightburn, die momenteel in de bioscoop draait, vertoonde veel gelijkenissen met het oorsprongsverhaal van DC's Superman, maar dan met een kwaadaardige twist. Hoewel de film eenmalig en op zichzelf staand leek, was de climax vrij duister en opende een sequence halverwege de aftiteling talloze deuren naar misschien wel een gloednieuw Cinematic Universe.

Want nadat de onkwetsbare Brandon Breyer (Jackson A. Dunn) zijn halve woonplaats al heeft uitgemoord, waaronder zijn eigen ouders, wordt aan het eind in een reeks beelden duidelijk dat hij zijn geweld wereldwijd aan het verspreiden is. Dat is volgens producer James Gunn hét moment waarop de film mogelijkheden laat zien voor een groeiend universum.

Nieuws over metgezellen
Tijdens de credits verschijnt Michael Rooker (GotG) als complottheoreticus die schreeuwt over meer onbekende krachten die verwoestende rampen veroorzaken. Zo noemt hij een half-mens/half-zee schepsel dat de zeeën terroriseert en een heks die haar slachtoffers verstikt met een touw (duidelijke verwijzingen naar Aquaman en Wonder Woman).

De sequence bevat verder een afbeelding van iemand die lijkt op Crimson Bolt uit Super, niet geheel toevallig geregisseerd door Gunn en met een bijrol voor diezelfde Rooker. Ook was er bijna een scène opgenomen waarin Emmie Hunter (het klasgenootje dat door Brandon wordt verminkt), verandert in een soort Cyborg met robotarm.

Volgens Gunn bleven de creatieve geesten van het schrijversteam continu op ideeën stuiteren. Sommigen waren cool en sommigen ronduit belachelijk, maar het is altijd interessant om een wereld uit te breiden die genoeg potentie heeft. Dus wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Echt, hou op met je cinematic univesres....... :D

ExtraDip3000

Avatar

Steven Seagal universe! Make IT happen!

MisterPink

Avatar

Zou tof zijn. Eerst deze maar even checken.

Een Steven Seagal universe kost te veel aan haar en baardverf.

Chris23

Avatar

Hij was best leuk.
Alleen jammer van dingen als :
een kinderpsycholoog die fotoos van menselijke ingewanden tussen de playboys afwimpeld met "ach het zijn teenagers," terwijl iedereen weet dat een MEGA red flag voor seriealkiller in wording is. enz.

Innocent

Avatar

Ik vind het een mooie twist als universum, waarom ook niet. Als de films 50% zo goed als die van het MCU dan kan dit toch leuk zijn. Weer eens iets anders dan dat kiddy friendly mcu gebeuren toch. En deadpool kan dan ook lekker meedoen haha

Goku32

Avatar

Ang31 inderdaad word echt gek van al die cinematic universes steeds

Ereptile

Avatar

Al die Cinematic Universes... maak gewoon een stand-alone film die niet leunt op een CU...

Sunspot

Avatar

Moet het nog zien eerst, maar denk dat het vet gaat worden.

Wil sowieso wel meer van dit type superheldenfilms zien

geekalert

Avatar

is het iemand opgevallen dat james gunn een formule gebruikt van superheld+ander genre

bv: super (drama)
gotg (komedie)
brightburn (horror)

JIGSAW8

Avatar

tja tegenwoordig wilt elke film studio wel een cinematic universe...


veder is dit een van de betere horror films die er zijn momenteel.

NieuwsFilm

meest populair