Algemeen

Tom Hardy moest Wolverine spelen in eerdere X-Men films

Als het aan X-Men: First Class-regisseur Matthew Vaughn had gelegen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Inclusief de archiefbeelden in Deadpool 2 was Hugh Jackman in maar liefst tien films te zien als het personage Logan / Wolverine. Toch werd er een kleine 10 jaar geleden overwogen om een andere acteur aan te trekken. X-Men: First Class-regisseur Matthew Vaughn had graag Tom Hardy in de rol gezien.

Ook baalt Vaughn duidelijk van hoe Fox verder is gegaan met de frachise. "Toen ik het script voor Days of Future Past klaar had, zei ik, 'Ik denk echt dat het leuk zou zijn om iemand als Tom Hardy als de jonge Wolverine te casten, om daarna uiteindelijk alles bij elkaar te brengen," aldus Vaughn tegenover ComingSoon. "Fox las Days of Future Past en was van 'oh, dit is te goed! We doen deze nu!' En ik zei: "Wat ga je daarna doen? Vertrouw me, je kunt nergens heen.' Toen deden ze de Apocalypse ... Hollywood begrijpt het opbouwen niet. De bazen rijden 100 km per uur kijkend in hun achteruitkijkspiegel en ze begrijpen niet waarom ze crashen."

Reden voor vertrek van Vaughn bij X-Men
Na First Class (2011) zou Vaughn ook X-Men: Days of Future Past (2014) regisseren. Hij had zelfs een trilogie in gedachten: "Dat is een van de redenen waarom ik niet verder ben gegaan, omdat ze niet naar me luisterden. Mijn plan was First Class, daarna de tweede film met een nieuwe jonge Wolverine in de jaren 70. Om zo door te kunnen gaan met die personages uit mijn versie van X-Men. Je zou ze dus allemaal écht leren kennen. En mijn eindfilm zou Days of Future Past worden. Dat zou mijn nummer drie zijn, waarin ze allemaal samengebracht zouden worden... Want wat is er grootser dan McKellen en Michael en Stewart en James verenigen?"

Het verhaal van Vaughn klinkt een stuk beter dat wat we nu hebben gekregen. Z-Men: Apocalypse (2016) werd niet wat de meerderheid ervan verwachtte en nu wordt de franchise afgerond met X-Men: Dark Phoenix, een film die X-Men: The Last Stand (2006) reboot met de cast van Vaughn.

In 2016 toverde BossLogic Hardy nog om naar Wolverine:13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Dat was beter geweest. Ik vind DOFP een toffe film maar komt uiteindelijk de coherentie van de franchise niet ten goede (dat einde met Stryker=Mystique is natuurlijk schrijnend als daar in Apocalypse niets mee gedaan word). Als afsluiter had het ECHT goed kunnen zijn!

Mav Damian

Avatar

Die trilogie idee van Vaughn is inderdaad geen slecht idee.

Goku32

Avatar

De Apocalypse movie was zo een gare slechte film. Dat de phoenix film zeker niet beter gaat worden. Snap niet helemaal waarom ze het Idee van Vaughn niet gewoon hebben gevolgd best wel dom

Sunspot

Avatar

Daarom, DoFP was duidelijk een goed einde, perfect.

Maar een jongere Wolverine was helemaal niet nodig, geschiedenis kennen wel redelijk, o.a. Origins en die gast leeft vet lang.

Zo goed First Class en DoFP en dan die matige film opeens, Apocalypse.

Maar goed, ik beschouw DoFP gewoon als afscheid, laatste Xmen film voorlopig.

Lol, was even vergeten dat er nog een film aan komt :D. Even afwachten hoe dat gaat zijn.

Maar als sluiter blijf ik denk DoFP zien, is het ook gewoon! Smiley face

Artificialis

Avatar

Ach, het is een leuk setje films geworden. En ook Apocalypse is goed entertainment. Mensen verwijten die film dat er teveel verhaallijnen, karakters en verwijzingen in zitten, maar dat is bij films als Infinity War en Endgame opeens geen probleem. Wat een flauwekul, ik heb prima van Apocalypse genoten. En dat er voor de vijand nog een kostuum is gemaakt in plaats van CGI valt alleen maar te waarderen.

Sunspot

Avatar

^

Zeker leuk om te kijken, vooral ook om Magneto, eindelijk zijn schild ook. Begin van de film is ook cool

Maar teleurstellend na die 2 meesterwerken DofP en FC.

Denk dat aankomende film ook wel leuk gaat worden, hoop een leuke afsluiter voor dat nieuwe team Smiley face.

Innocent

Avatar

Ben ik mee eens, vond het een goed iets dat de badguy niet van CGI was gemaakt maar gewoon een acteur in een costuum.

McKelly

Avatar

Het slechte aan X-men Apocalypse was dat hij als personage zeer slecht was uitgewerkt. Je moet bedenken dat deze slechterik niveautje Thanos is als je hem goed uitwerkt. Maar dit kwam er in de film totaal niet uit. Enige toffe van die film vond ik de eindstrijd waarbij iedereen tegelijk tegen Apocalypse ging. Dat gaf me echt een X-men gevoel zoals die uit de jaren 90 uit de animatieserie. Maargoed, ben blij dat ze niet voor Hardy hebben gekozen. Daarmee hadden ze zichzelf nog meer te kijk gezet met het blunderen van continuïteit e.d.

Frietgezicht

Avatar

Maar waar ging de 2e film dan over? Verhaal, badguy? Lees alleen een jonge Wolverine erin.

jj71

Avatar

wolverine is geboren als James Howlett ergens in 1880,
hoe jong hadden ze tom hardy dan willen laten zijn ,als nieuwe jonge wolverine in de 70's

GreenHornet

Avatar

Jammer dat ze daar geen Feige hadden

Sunspot

Avatar

@fRietgezicht

Niet helemaal duidelijk, blijkbaar zou na First Class dus een film komen van hem, maar dan ook met jongere Wolverine, wat ik onzin vind, met Tom Hardy. Bedoeling was dat DofP aflsluiter zou zijn, wat ook superlogisch is.

Maar een jongere Wolverine met Tom Hardy??? Waarom, slaat nergens op, gezien Wolverine tig jaren leeft, Howlett, al over de honderd, dat was juist het vette met Hugh Jackman.

Je zag hem in FC, cameo, het werkt gewoon. Tuurlijk ziet iedereen dat jackedman wat ouder werd, maar werkte super! Net als in DoFP, gewoon dezelfde acteur, terug in de tijd, wat ook veel logischer is, dan ziet Jackedman er maar wat ouder uit, werkt gewoon beste, in plaats van opeens Tom Hardy :D

maar goed, wil nu ook wel weten waar die 2e film van Matthew Vaughn over zou gaan.

Overigens was First Class ook gewoon een Bryan Singer film. Die 2 werkten samen eraan.

Blijkbaar wilde Singer sowieso weer een Xmen film maken en las ook dat VAugh ooit aangaf dat hij het maar aan Singer overliet, omdat het Singer's kindje is, wat ook zo is. Maar dit verhaal geeft wel wat duidelijkheid, denk dat hij gewoon met Singer in gesprek is gegaan, het aan Singer 'terug heeft gegeven' Smiley face.

OH ja, dat was ook zoiets, had echt niet verwacht dat Singer zo een afwijkende (Apocalypse), meer Disney/marvel film zou maken, denk dikke druk door studio, wat ik ook in reacties heb gezet, toentertijd Smiley face.

Sunspot

Avatar

Wat J71 ook zegt, snap niet dat je dat zou willen doen, was Vaugn niet blij met Jackedman of zo.

En nog iets, beste cameo ever! "Go fuck yourself!", alles, reacties, setting, beste!

NieuwsFilm

meest populair