Waarom de makers van 'Avengers: Endgame' de liefde tussen Hulk & Black Widow besloten te negeren

Waarom de makers van 'Avengers: Endgame' de liefde tussen Hulk & Black Widow besloten te negeren

De betrokken scenarioschrijvers leggen het uit.

In Age of Ultron (2015) bloeide er dankzij regisseur Joss Whedon een liefde op tussen de Hulk en Black Widow. In een nieuw interview met Empire vertellen scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely waarom zij deze controversiële verhaallijn niet hebben voortgezet in Infinity War en Endgame.

"The sun's getting real low", zegt Scarlett Johanssons Black Widow in de tweede Avengers-film om Mark Ruffalo's de Hulk te kalmeren. Hoewel de relatie tussen de twee helden niet bepaald in goede aarde viel bij de fans, werd deze toch - al was het met een knipoog - doorgezet in Thor: Ragnarok (2017). In het tweeluik Infinity War en Endgame was er, op wat subtiele hints na, nauwelijks meer wat te merken van die gevoelens. Christopher Markus en Stephen McFeely, die het script schreven voor de films, leggen nu uit waarom.

Niet belangrijk genoeg
"We hebben het echt geprobeerd", antwoordt McFeely als er door de journalist van Empire wordt gevraagd naar deze liefde. In het interview bevestigen de schrijvers wel dat er voor Infinity War scènes geschreven en gefilmd waren waarin de twee aan elkaar duidelijk maakten verder te zijn gegaan met hun leven. "Het werd ons echter duidelijk dat alles wat geen betrekking had op het hoofdverhaal moest worden geschrapt om fatsoenlijk de finish te kunnen behalen", legt McFeely uit.

Niet elegant
Voor Endgame maakten de makers een andere afweging. "In Endgame is hij Smart Hulk", vult Markus aan. "We vonden het vreemd om na die overgang hun relatie nog eens aan te halen". McFeely onderschrijft dat. "Het was inderdaad eleganter om dat niet te doen", vertelt hij. "We konden het ons niet veroorloven om eindes te gaan breien aan losse verhaallijntjes puur omdat we dat wilden".

NieuwsFilm

meest populair