Algemeen

Waarom de makers van 'Avengers: Endgame' de liefde tussen Hulk & Black Widow besloten te negeren

De betrokken scenarioschrijvers leggen het uit.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
In Age of Ultron (2015) bloeide er dankzij regisseur Joss Whedon een liefde op tussen de Hulk en Black Widow. In een nieuw interview met Empire vertellen scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely waarom zij deze controversiële verhaallijn niet hebben voortgezet in Infinity War en Endgame.

"The sun's getting real low", zegt Scarlett Johanssons Black Widow in de tweede Avengers-film om Mark Ruffalo's de Hulk te kalmeren. Hoewel de relatie tussen de twee helden niet bepaald in goede aarde viel bij de fans, werd deze toch - al was het met een knipoog - doorgezet in Thor: Ragnarok (2017). In het tweeluik Infinity War en Endgame was er, op wat subtiele hints na, nauwelijks meer wat te merken van die gevoelens. Christopher Markus en Stephen McFeely, die het script schreven voor de films, leggen nu uit waarom.

Niet belangrijk genoeg
"We hebben het echt geprobeerd", antwoordt McFeely als er door de journalist van Empire wordt gevraagd naar deze liefde. In het interview bevestigen de schrijvers wel dat er voor Infinity War scènes geschreven en gefilmd waren waarin de twee aan elkaar duidelijk maakten verder te zijn gegaan met hun leven. "Het werd ons echter duidelijk dat alles wat geen betrekking had op het hoofdverhaal moest worden geschrapt om fatsoenlijk de finish te kunnen behalen", legt McFeely uit.

Niet elegant
Voor Endgame maakten de makers een andere afweging. "In Endgame is hij Smart Hulk", vult Markus aan. "We vonden het vreemd om na die overgang hun relatie nog eens aan te halen". McFeely onderschrijft dat. "Het was inderdaad eleganter om dat niet te doen", vertelt hij. "We konden het ons niet veroorloven om eindes te gaan breien aan losse verhaallijntjes puur omdat we dat wilden".

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Zo wat een kut nieuws weer de laatste paar dagen.

Gigan72

Avatar

Superhelden dit superhelden dat... pffff filmtotaal gaat zwaar achter uit

Het is duidelijk dat marvel diep in de reet zit van filmtotaal.... jammer

John Wayne

Avatar

Ik moet de mensen die bovenstaande reacties plaatsten gelijk geven. De berichtgeving rondom Endgame is de onzingrens allang voorbij. Er gebeurt veel meer op filmgebied dan Avengers (vanochtend 4 berichten) en X-men (vanochtend 3 berichten). Het wordt tijd voor gevarieerder filmnieuws.

SplashySleet20

Avatar

Ik zeg het niet graag. Maar misschien is het beter om voortaan al het marvel nieuws van een dag in 1 bericht te doen. En dat mensen die het interesseren kunnen lezen. En de rest van de dag anders nieuws.

eltorro

Avatar

@SplashySleet20: Dit vind ik serieus een goed idee. Gewoon één bericht per dag waar al het MCU nieuws in staat en desnoods al het Marvel nieuws. En dan bijvoorbeeld een uitzondering voor de box office bericht elke zondag en misschien trailers.


Het vervelende is ook dat meest populair al maanden alleen maar vol staat met MCU nieuws en daardoor helemaal niet meer relevant is.

En als we dan toch bezig zijn, ik zou het ook wel leuk vinden om offtopic weer terug te krijgen.

Rutherford

Avatar

Het standpunt over al het MCU nieuws is nu wel duidelijk. En terecht ook. Maar ik snap FT wel. Marvel is hot tegenwoordig. En FT blijft business. De Endgame hype zal wel afnemen, even door de zure appel heen bijten jongens.

Gyros regime

Avatar

Oplossing.. verdelen over 3 films ipv 2.. was sowieso beter geweest denk ik.

Rafael11

Avatar

Ja idd, prima idee. Of je hebt één artikel per week waarin je al het noemenswaardige Marvelnieuws van de week in plaatst. Dan verzamel je alle nieuwtjes en/of geruchten in één artikel en plaats je het aan de einde van de week.

d3c3pticon0608

Avatar

Kan een film niet gewoon een film blijven ipv. Elke scène met uitleg te omschrijven waarom het is zoals het is..

Verder snap ik echt geen kut waarom filmtotaal het merendeel van hun gasten hun wens totaal negeert en door blijft gaan met dom nieuws te melden..

Waarom starten jullie niet een site met ruimte voor al het Marvel nieuws, zodat het los staat van wat jullie gasten op deze site echt willen zien.. op die manier lever je er ook geen kliks op in want die krijg je dan op je Marvel site wel..

Ik vond Endgame een goede film (lang niet zo goed als infinity war). Maar ik hoef echt niet steeds te lezen waarom Robert downey Jr. Graag de Donald Duck leest voordat hij in zijn iron man pak wordt gehezen terwijl hij een kaastosti via zijn neus op eet.

Frietgezicht

Avatar

https://www.filmtotaal.nl/nieuws/63991

Beloftes van FT in januari :


- Voor velen zijn het ontbreken van emoticons binnen het reageren toch een gemis. We gaan kijken of we er weer aan aantal terug kunnen brengen.

- Een 'Off-topic'-artikel werd ook een aantal keren genoemd in de context 'mag wel terugkomen'. Ook dat gaan we daarom weer in ere herstellen.

- Tevens gaan we een overzichtspagina terugbrengen waar je snel kan zien waar er voor het laatst is gereageerd op de site.

- Er komt een mogelijkheid om de redactie per e-mail te tippen als je het idee hebt dat een artikel inhoudelijk niet klopt of als er spelfouten in staan.


Hoeveel zijn inmiddels wat mee gedaan?

Chris23

Avatar

Ff wat anders als superhelden :

adofmirosch

Avatar

^

Wil jij de met passie geschreven marvel artikels alsjeblieft niet vervuilen met met dit soort bagger nieuws, daar is hier geen ruimte voor.

MovieMaster2

Avatar

@SplashySleet20 perfect idee

Sunspot

Avatar

Omdat ze per se een clown van The Hulk moesten maken, een liefdesverhouding met Black Widow zou dan teveel in de weg zitten.

Gigan72

Avatar

Ze hadden wat bedacht voor Hulk En widow... . maar toen.
Schrijver 1.. ok en nu ?
Schrijver 2.. geen idee.. weet niets.
Schrijver 1.. ok.. hmmmm ... tja we vergeten het gewoon..
Schrijver 2 .. ja goed idee dan kan filmtotaal er Marvel artikel 80.102 duizend van maken.
Schrijver 1.. GOED PLAN !!!!

LeonardoPacino

Avatar

En weer is duidelijk te merken dat de klagers hier geen flauw idee hebben van hoe een commerciële website geleid wordt.

Al het Marvel nieuws in 1 bericht?

Dat zullen ze nooit gaan doen zolang elk afzonderlijk bericht zo veel clicks en reacties oplevert. Ook bij dit artikel weer, op het moment van schrijven, 17 reacties. FT zal vast snel stoppen met Marvel nieuws plaatsen als het telkens zo veel aandacht trekt. Echt hilarisch om te zien dat jullie niet in de gaten hebben dat jullie onderdeel van het probleem zijn met al dat gezeur. Negatieve aandacht is ook aandacht, leer dat nu eens.

Klagen werkt niet, negeren wel.

Sunspot

Avatar

^

Sowieso zou ik het niks vinden om verschillende nieuwsberichten te lezen in 1 grote post.

Niet te doen, het reageren erop ook, moet je elke keer aangeven waar je op reageert ook.

nieuwslaatste nieuws

meest populair