Algemeen

Donnie Yen (Rogue One) en Ludi Lin (Power Rangers) staan op Marvels shortlist voor 'Shang-Chi'

De rollen voor de volgende film in het MCU worden stilaan ingevuld!

door Corneel Vanfleteren om 08:14 in Algemeen
Marvel Studios is in volle voorbereiding van Fase 4 van het MCU. Nu de opnames van Black Widow begonnen zijn, verschuift de aandacht naar Shang-Chi. En voor die film worden inmiddels de eerste lijstjes met mogelijke acteurs opgesteld.

Op die castinglijstjes treffen we volgens That Hashtag Show in de eerste plaats Ludi Lin aan. Hij zou in het vizier zijn voor de rol van Shang-Chi zelf. Lin was eerder te zien in Power Rangers (2017), Aquaman en de televisieserie Black Mirror. Hij heeft een intensieve martial arts-training achter de rug, wat hem tot een geknipte kandidaat zou maken. Ludi Lin had zich in een eerder interview al erg enthousiast getoond. "Het is zeker iets wat ik zou willen doen. Om een Aziatische-centrische superheld te zijn. Om dat verhaal te vertellen. Het zou een grote stap richting representatie zijn.", verklaarde hij in december vorig jaar. Blijkbaar heeft ook dit betoog hem bovenaan het lijstje gezet bij Marvel-producer Kevin Feige. Maar, zo zegt de bron van That Hashtag Show, het wil zeker niet zeggen dat Ludi Lin die rol nu krijgt. Ook de onbekendere Ross Butler (Shazam!) zou de kans krijgen auditie te doen.

Wijze leider
Waar Marvel Studios wel op hoopt, is dat ze Donnie Yen kunnen strikken. Yen is bij ons vooral bekend door zijn rol in de Star Wars-film Rogue One, maar in zijn thuisland Hong Kong is hij een echte superster. Met Donnie Yen in de cast hopen Feige en co. op meer inkomsten uit dat deel van de wereld. Welke rol Yen zou kunnen spelen wordt nog angstvallig geheim gehouden, maar gelet op de uitgelekte personagedetails kunnen we enkel vaststellen dat Donnie Yen perfect in het plaatje van 'Aziatische man tussen de 40 en 60 jaar oud, een wijze, oude staatsman, de leider van zijn volk' past. Het sluit naadloos aan bij zijn rol in Rogue One.

Hoewel verdere informatie over Shang-Chi nog niet officieel is aangekondigd, zijn de voorbereidingen dus in volle gang. Verwacht wordt dat we er binnenkort meer over zullen horen. Misschien is dat al op SDCC of op Disneyfanbeurs D23. De film zal geregisseerd worden door Destin Daniel Cretton.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Nice! Donnie Yen in de MCU zal tof zijn om te zien.

Rich Art

Avatar

Donnie Yen als de echte Mandarin... Dat lijkt me echt super awesome!

Goku32

Avatar

Donnie yen, dan heb je mij al verkocht. Ben benieuwd wat die gaat doen bij Marvel

ridjieddo

Avatar

Ludi Lin perfect

moemed

Avatar

Vet! Donnie Yen was zo awesome in Ipman 1 & 2!

STYD

Avatar

Apart. De een is 31 en de ander 56. Je zou bijna denken aan vader en zoon. Ze kunnen niet voor dezelfde rol gecast worden

NieuwsFilm

meest populair