Algemeen

Kevin Feige wil een rol voor Keanu Reeves in het Marvel Cinematic Universe

De MCU-baas bevestigt: er zijn gesprekken gaande.

door Corneel Vanfleteren om 12:05 in Algemeen
Keanu Reeves is hot in Hollywood. Terwijl op dit moment de derde John Wick nog in de zalen loopt, en zijn stem te horen is in Toy Story 4, willen alle producers hem wel voor een rol. Zo ook Kevin Feige, de grote baas van het MCU. De gesprekken met Reeves lopen al, vertelt hij.

"We praten met hem voor zowat elke film die we maken.", zegt Feige al lachend. "We praten er met Keanu Reeves over. Ik weet niet wanneer hij, óf hij, of dat hij ooit zal toetreden tot het MCU, maar we willen echt wel uitzoeken wat de juiste manier is om het te doen." Feige vergelijkt Reeves met Jake Gyllenhaal. Met hem heeft hij ook "meerdere keren" gesproken, tot ze de perfecte rol vonden, die van Mysterio in Spider-Man: Far From Home. Feige hoopt dat dezelfde situatie zich ook voordoet met Keanu Reeves, dat hij in het Marvel Cinematic Universe stapt wanneer de juiste rol zich aanbiedt.

Yen en Bobbie Brown
In hetzelfde interview reageerde Feige ook op de aanhoudende geruchten dat Marvel Studios graag Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story) en Millie Bobby Brown (Stranger Things, Godzilla: King of the Monsters) zou willen vragen voor een rol. Hier bleef hij meer op de vlakte: "Het zijn beiden goede acteurs, het zou leuk zijn om ze te zien in het MCU, maar op dit moment ligt er niets specifiek op tafel voor hen.". Nochtans waren er geruchten dat Marvel Donnie Yen zou vragen voor een rol in Shang-Chi. De vraag is dus of die geruchten niet waar zijn, of dat Feige zit te liegen.

Wat Keanu Reeves betreft, tijd en planning zijn belangrijke factoren om al dan niet een rol te scoren in het MCU. De acteur speelt straks in Bill & Ted Face the Music, Rally Car én John Wick: Chapter 4, dus veel plaats in zijn agenda heeft hij op dit moment niet. Maar wie weet, als de planning goed valt en de rol klopt... Dan zien we Keanu Reeves misschien wel als lid van de Avengers.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ben blij dat hij terug is na The Matrix

Frietgezicht

Avatar

Gambit lijkt hij mij perfect voor(alleen leeftijd valt iets op aan te merken)

Monojaxx

Avatar

Vind hem wel geschikt als Scorpio of The Spot.

Gigan72

Avatar

Als het toch weer over super helden gaat op FT ... waarom plaats FT de trailer van The Boys met oa Karl Urban niet ?

https://youtu.be/2iCei659yp4

Guyon2002

Avatar

Hij is misschien ook wel geschikt als Adam Warlock

Sunspot

Avatar

Oke, dit is cool nieuws, is ook wel nodig denk Smiley face.

Hoop een coole superheld, of geen superheld, maar gewoon cool!

Ereptile

Avatar

Adam Warlock was ook de eerste die in me op kwam!

Boer

Avatar

Misschien kan hij eens een villain spelen

Civilian Supreme

Avatar

Je gunt het hem ook gewoon om succes te hebben. Ben blij dat hij de laatste tijd toch weer een behoorlijke comeback heeft gemaakt. Dit soort projecten zou top voor hem zijn dan hoeft hij tussen zijn Wick films geen rotzooi meer te maken.
Alleen wie zou hij moeten spelen? Het is een beetje jammer dat de meeste coole rollen al ingenomen zijn.
Als villain vind ik hem nooit zo.

Sunspot

Avatar

^

Al eerder gezegd dat ik Keanu Reeves als Ghost Rider vet zou vinden.

Kraven misschien

NieuwsFilm

meest populair