Netflix

De 5 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

It (2017)
Regie: Andres Muschietti | Cast: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, e.a. | Direct naar Netflix
In It neemt een groep kinderen het op tegen een duister kwaad dat van gedaante kan veranderen. Een iconisch creatuur is Pennywise de Dansende Clown, ditmaal gespeeld door Bill Skarsgård. De film is natuurlijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. It is een goed in elkaar gezet coming-of-ageverhaal met jumpscares. Heel eng is de film niet, maar de schrikmomenten en de ijzersterke cast maken veel goed. In september verschijnt het vervolg met een volwassen cast!

Pacific Rim (2017)
Regie: Guillermo del Toro | Cast: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, e.a. | Direct naar Netflix
De aarde wordt aangevallen door enorme monsters, die via een interdimensionale poort in de oceaan onze planeet weten te bereiken. De mensheid heeft gigantische gevechtsrobots gebouwd om zich tegen deze Kaiju's te beschermen. Pacific Rim draait natuurlijk vooral om de flinke knokpartijen die daaruit volgen. Deze zijn visueel erg gaaf in beeld gebracht. Pacific Rim is verder niet bijster origineel, maar is wel een prima popcornfilm.

Detroit (2017)
Regie: Kathryn Bigelow | Cast: John Boyega, Anthony Mackie, John Krasinski, e.a. | Direct naar Netflix
Tijdens een inval op een illegale bar in Detroit schiet de politie drie zwarte mannen neer. Hun dood leidt tot grote maatschappelijke onrust. Detroit is een docudrama dat gebaseerd is op de Detroit-rellen van 1967. Daarbij verloren tientallen mensen het leven en vielen ruim duizend gewonden. Dit maakt Detroit een intense, angstaanjagend sterke thriller. De film maakt ook goed duidelijk dat er sinds deze verschrikkelijke gebeurtenissen bar weinig veranderd is qua raciale verhoudingen en politiegeweld in Amerika.

I Am Legend (2007)
Regie: Francis Lawrence | Cast: Will Smith, Alice Braga, Marin Ireland, e.a. | Direct naar Netflix
Een verschrikkelijk virus heeft de mensheid in bloeddorstige monsters veranderd. Alleen wetenschapper Robert Neville is niet besmet geraakt. Hij blijkt immuun voor het virus te zijn. Als laatste overlevende heeft hij zich als missie gesteld een geneesmiddel te vinden om de epidemie te kunnen bestrijden. I Am Legend is een intrigerende scifi-horror over de laatste man op aarde. Dankzij de sterke hoofdrol van Will Smith overstijgt de film zijn genregenoten.

The Great Hack (2019)
Regie: Karim Amer & Jehane Noujaim | Met: Steve Bannon, Jamie Bartlett, Carole Cadwalladr, e.a. | Direct naar Netflix
Ontdek hoe het databedrijf Cambridge Analytica in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool werd voor de duistere kant van social media. Deze documentaire behandelt dus een relevant onderwerp. Voor mensen die het nieuws rondom dit schandaal fanatiek hebben gevolgd, schijnt The Great Hack weinig nieuwe informatie te bevatten. Voor wie zich wil verdiepen in deze materie, is The Great Hack mogelijk ontzettend interessant.


En verder onder meer...

Documentaire
Guy Martin: The Last Flight of the Vulcan Bomber (2015)

Drama
Novitiate (2017)
Demain tout commence (2016)

Horror
Eerie (2018)

Komedie
Girls with Balls (2019)
Dog Days (2018)

Mysterie
Looking Glass (2018)

Thriller
Vals (2019)
Boi (2019)
El Hijo (2019)

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Detroit, Looking Glass wel benieuwd naar.
I Am Legend is gewoon lekker even wegkijken.

Zembo

Avatar

Dit weekend It kijken. Nog iets langer dan een maand en dan eindelijk het vervolg.

JMRG

Avatar

Detroit aanrader!

The soy sauce

Avatar

I am Legend hebben ze ook al tien keer er opgegooid en weer verwijderd *gaap*

Benieuwd naar Detroit tho

Civilian Supreme

Avatar

Snap niet dat Interstellar er nog steeds niet op staat.

NieuwsFilm

meest populair