Ook 'The Lion King' bezig met een monsteropbrengst aan de box-office

Ook 'The Lion King' bezig met een monsteropbrengst aan de box-office

De familiefilm had nèt geen 3 weken nodig voor het magische miljard.

Hakuna Matata! Na een bruisende opening van bijna 190 miljoen aan de Amerikaanse box-office, heeft Disney's The Lion King gisteren officieel de 1 miljard dollar binnen geharkt en is daarmee alweer de 4e film (allen van Disney) die in 2019 deze grens voorbij gaat.

Jon Favreau's CGI-remake van de animatieklassieker uit 1994 eindigde maandag net onder de streep met 999,4 miljoen en dinsdag kwam het laatste zetje. De totale recette komt neer op 362 miljoen in de States en 638 miljoen in de rest van de wereld. Een prestatie die allesbehalve gegarandeerd leek toen de eerste trailers online verschenen.

Frozen en Star Wars
Je zou kunnen zeggen dat Disney simpelweg de bioscoopkassa's domineert. Het 'huis van de muis' heeft haar eigen record al verbroken qua opbrengsten dankzij de successen van Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin en nu dus The Lion King. Het is slechts wachten op Toy Story 4 en ook daarna gaan er zeker nog vele dollars bijkomen, gezien de releases van Frozen II en Star Wars 9: The Rise Of Skywalker.

NieuwsFilm

meest populair