Algemeen

Ook 'The Lion King' bezig met een monsteropbrengst aan de box-office

De familiefilm had nèt geen 3 weken nodig voor het magische miljard.

door Arjen Rooseboom om 18:09 in Algemeen
Hakuna Matata! Na een bruisende opening van bijna 190 miljoen aan de Amerikaanse box-office, heeft Disney's The Lion King gisteren officieel de 1 miljard dollar binnen geharkt en is daarmee alweer de 4e film (allen van Disney) die in 2019 deze grens voorbij gaat.

Jon Favreau's CGI-remake van de animatieklassieker uit 1994 eindigde maandag net onder de streep met 999,4 miljoen en dinsdag kwam het laatste zetje. De totale recette komt neer op 362 miljoen in de States en 638 miljoen in de rest van de wereld. Een prestatie die allesbehalve gegarandeerd leek toen de eerste trailers online verschenen.

Frozen en Star Wars
Je zou kunnen zeggen dat Disney simpelweg de bioscoopkassa's domineert. Het 'huis van de muis' heeft haar eigen record al verbroken qua opbrengsten dankzij de successen van Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin en nu dus The Lion King. Het is slechts wachten op Toy Story 4 en ook daarna gaan er zeker nog vele dollars bijkomen, gezien de releases van Frozen II en Star Wars 9: The Rise Of Skywalker.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Geweldig. Hopelijk gaat het op het eind van z'n bioscoop run nog een miljard verdienen.

Een geweldige film die het meer dan verdiend heeft om zoveel op te brengen.

Master Of Films

Avatar

Coola "Een geweldige film die het meer dan verdiend heeft om zoveel op te brengen."
Kom maar op met je aurgumentatie. Smiley face De tegenstanders komen wel met redenen waarom The Lion King 2019 een onnodige remake is dat alleen het doel heeft om nostalgie prikkels te geven. Niemand, maar dan ook niemand van FT bezoekers die Lion King geweldig vindt komt met beaurgumentatie van waarom. M.u.v. dat het visueel goed uitziet.

Coola

Avatar

@Master Of Films

Van een andere site waar ik kom. En dit is beargumentatie genoeg

Ik was eerst bang dat de emoties plaats moesten maken voor het fotorealisme maar de emoties zijn juist heel erg versterkt door het fotorealisme, de gezichtsuitdrukkingen van de leeuwen, hyena's, antilopen etc zijn echt top notch. De Stampede komt nu nog harder aan dan in het origineel.

Master Of Films

Avatar

Coola "Van een andere site waar ik kom. En dit is beargumentatie genoeg"
Ok prima. Het is beter dan niets. Zover ik weet ben jij de eerste die (menselijke) emoties kan zien bij realitsche (CGI) dieren. Ben benieuwd of je ook alle emoties kan aflezen tijdens het kijken van Planet Earth Smiley face

PRIME

Avatar

Ik miste bij deze Lion King heel erg de 'spirit' van het origineel. Waar waren de lachende hyena's? De ''nazi'' mars van Scar, Rafiki, de spetterende soundtrack? (sorry Beyonce) en ook de stemmencast vond ik niet altijd passen.

Zag er wel mooi uit Smiley face

Rutherford

Avatar

Visueel ziet het er fantastisch uit. Het verhaal is niet veranderd, wat het in feite een easy remake maakt. Ik snap de kritiek wel. Persoonlijk stoort het mij niet, want de originele was al geweldig én ze durfden het niet aan bij Disney om echt significante dingen te veranderen. Maar hoefde dat dan per sé? Ik kan er niet echt op antwoorden. De film is nu gewoon meer van deze tijd, want tekenfilms boeien (jammer genoeg) niet meer. Disney deed het vroeger ook al. Denk maar aan de verfilmingen van Sneeuwitje bv. Dus nieuw is het niet, gewoon wat moderner gemaakt. En het brengt op, dus vanuit dat oogpunt snap ik het zeker.

Rickertgames

Avatar

Deze film werkt omdat iedereen van het orgineel houdt, en dit eigenlijk precies dezelfde film is maar dan met prachtig gebruikte CGI. Er is niets nieuws, wat mij vrij weinig uitmaakt. Als ze veel nieuwe onderdelen erbij zouden doen zou er veel meer kritiek op vallen. De film is gewoon goed, net als het orgineel.

Maac

Avatar

Heb afgelopen week een oud boek overgetypt. Wel de illustraties een modern tintje gegeven.
Hopelijk verkoopt het!

horizon

Avatar

Ik begrijp niet waarom het origineel zo hoog gewaardeerd wordt. Vindt maar niet meer dan oké.
Daarom laat deze remake mij sowieso al koud. Als verhaal niet anders is zal het sowieso al niet meer dan oké worden.

Master Of Films

Avatar

Eerlijk gezegd kijk ik wel enorm uit naar de copy/paste remake van Song of the South. Broer Konijn heeft een CGI update nodig. Smiley face

Rutherford "De film is nu gewoon meer van deze tijd, want tekenfilms boeien (jammer genoeg) niet meer."
Wat dat betreft zijn we beland in een smartphone generatie dat reageert als katten. Geef een film een likje CGI verf en de reacties zoals....oh wow...vet cool....oh wat mooi...stromen gewoon binnen. Katten reageren net zo op kattenspeeltjes. Smiley face

Maac

Avatar

horizon "Ik begrijp niet waarom het origineel zo hoog gewaardeerd wordt. Vindt maar niet meer dan oké."
Ik ga je helpen. Er zijn prachtige thema’s en boodschappen die niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen bijzonder belangrijk zijn om te kunnen communiceren via een film. Ik som er een paar op voor je:
1. De voortdurende invloed van ouders op hun kinderen.
2. Bij het verkrijgen van macht (in dit geval koningsschap) komt er meer kijken dan alleen maar doen wat je wilt (verantwoordelijkheid).
3. Blijf bij jezelf, herinner wie je bent en waar je vandaan komt.
4. Laat het verleden rusten, alles komt goed / geen zorgen (hakuna matata).
5. Dapper zijn is niet hetzelfde als problemen opzoeken.
6. Verandering is goed, maar niet gemakkelijk.
7. Je kan vluchten voor de pijn uit het verleden, maar je kan er ook van leren.
8. Begrijp de balans van de natuur en respecteer al het leven.
9. Door de cirkel van het leven zijn we allemaal verbonden.

Dit in combinatie met de geweldige voice-acting, tijdloze iconische soundtrack en prachtige animatie maakt deze film tot één van de beste (animatie)films ooit op beeld uitgebracht.

Maar ik hoor graag vanwege welke aspecten je Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge een negen hebt gegeven.

Master Of Films

Avatar

Maar Timon en Pumbaa zijn wel nihilistische karakters. Ze leren Simba dus geen lessen in verantwoorlijkheid. Achteraf komt dat wel goed met Simba, maar dat is eigenlijk meer te danken aan Nala & Rafiki. Speaking of Nala. Hij kon haar alleen van zijn jeugdjaren. Jarenlang niet meer gezien. Opeens verschijnt ze and cue the music....Can You Feel the Love Tonight....boem een stelletje Smiley face Deze supersnelle herkennismaking zal vast door het snelle tempo van de film komen. Anyway minor details. Smiley face

Rutherford

Avatar

MoF, heb je de 2019 versie eigenlijk al gezien?

dakai-world

Avatar

@MoF

Dat is juist het mooie aan Simba en Pumba. Dit zijn personages die uit het leven gegrepen zijn.

Mijn ouders hebben me ooit geleerd. Vrienden als Timo en Pumba zijn leuke vrienden, maar eigenlijk hebben ze de verkeerde invloed. Ze wuiven alles weg en houden je eigen ontwikkeling tegen. (De vrienden met wie je blowt en mee hangt)

Vrienden als Nala zijn de mensen die je vuur aan de schenen leggen, maar er wel voor zorgen dat je als persoon kunt ontwikkelen en ontplooien.

horizon

Avatar

@maac,
Dat zijn toch gewoon negen dingen die je sowieso moet weten.

En ja, pirates een negen, in het echte leven denk ik na en bij film wil ik vaak (niet altijd) gewoon vermaakt worden.

Gaat op Netflix girls with balls kijken. Lolz

Maac

Avatar

Duidelijk.
Veel plezier met Girls with Balls! Smiley face

Artificialis

Avatar

Het is toch fantastisch dat we The Lion King met ''echte'' dieren en natuur mogen herbeleven? Het is toch hypocriet om te klagen over terugkerende scènes, dialogen en muziek, maar tegelijkertijd wel kleine veranderingen te bekritiseren? Het is toch absurd dat men dramt over gebrek aan menselijke gezichtsexpressies, terwijl dit bij Bagheera en Shere Khan in The Jungle Book geen probleem was? Sterker nog, bij Mowgli: Legend of the Jungle was dit toch hét grote kritiekpunt van de film?

De 2019 versie van The Lion King is gewoon een prachtige film en zeer bijzondere bioscoopervaring voor natuurliefhebbers en fans van de originele film. Zeker bij een IMAX, Dolby Cinema en Laser Ultra voorstelling komt deze film goed tot z'n recht.

Maac

Avatar

^Als de nieuwe, realistische look niets toevoegt voor veel liefhebbers van het origineel, is het toch niet gek dat ze hier niet op zitten te wachten?
Het staat iedereen vrij hier volledig van te genieten en Disney moet ook vooral niet schromen deze formule te blijven gebruiken voor de massa, maar als een remake geen verbetering of compleet andere interpretatie biedt zullen er mensen zijn die geen reden zien om hun tijd hier aan te verdoen.

chrissie107

Avatar

@maac Blijkbaar vinden toch heel veel mensen een dergelijke remake wel zinvol en mooi als je kijkt naar de huidige opbrengst

Innocent

Avatar

De film industrie is nu het zelfde als de muziek industrie, daar wordt al jaren lang "samples" of remakes gemaakt van oude liedjes en die slaan meestal ook aan omdat er een nieuw en jong publiek is. Sorry hoor maar als ik zoals Disney dit soort pareltjes in de kast heb liggen en het blijkt dat ik er door de film in een nieuw jasje te steken weer bakken met geld kan binnen harken, zou ik toch dom zijn om het niet te doen.

Maac

Avatar

chrissie "@maac Blijkbaar vinden toch heel veel mensen een dergelijke remake wel zinvol en mooi als je kijkt naar de huidige opbrengst"
Inderdaad Chrissie, daarom zei ik het volgende:
Het staat iedereen vrij hier volledig van te genieten en Disney moet ook vooral niet schromen deze formule te blijven gebruiken voor de massa,

Ik ontken dus niet dat hier veel geld mee te verdienen is, noch klaag ik over het feit dat deze remakes gemaakt worden. Er is echter een groep (ik ben daar onderdeel van) die de toegevoegde waarde (buiten omzet) niet zien. Ik wens jullie veel plezier, maar ik heb volgens mij gegronde redenen genoemd om hier omheen te lopen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair