Dit is hoe Ben Affleck's versie van 'The Batman' er had uitgezien

Dit is hoe Ben Affleck's versie van 'The Batman' er had uitgezien

De opzet van dit oorspronkelijke scenario klinkt erg tof, maar zullen we waarschijnlijk niet zien.

Zoals bij haast iedere Batman het geval was, waren velen niet enthousiast over de casting van Ben Affleck als de iconische superheld. Ondanks dat Batman v Superman: Dawn of Justice geen geweldige ontvangst kende, zagen velen het debuut van Ben Affleck in de rol juist als een van de hoogtepunten. Aanvankelijk zou de acteur ook het scenario en de regie op zich nemen voor een solofilm over Batman.

Na verloop van tijd leek de druk te zwaar op de schouders van 'Batfleck' te wegen, waarna hij de regietaken wilde overdragen. Hij schoof Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes, War for the Planet of the Apes) naar voren om deze functie te vervullen. Laatstgenoemde wilde echter zelf aan het scenario kunnen werken. Vervolgens ontstond er een ellenlange soap of Affleck wel of niet Batman zou blijven spelen. Inmiddels is bekend dat Robert Pattinson deze rol zal vertolken in The Batman.

Arkham
Cinematograaf Robert Richardson werd destijds aangenomen om het camerawerk voor de film te doen, toen het project nog volledig onder het beheer van Ben Affleck viel. Volgens hem zou deze versie veel weg hebben van de bekende Arkham-games. "Ik had deze film graag gemaakt met Ben. Hij had een script, maar dat was niet bij iedereen geliefd. Daarom bleef hij maar dingen aanpassen. Hierin focuste hij zich meer op de krankzinnigheid van het Batman-universum, door het verhaal richting Arkham te sturen. In zijn versie zou haast iedereen een slechterik zijn", zo liet Richardson weten.

NieuwsFilm

meest populair