Netflix

De 5 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

Hereditary (2018)
Regie: Ari Aster | Cast: Toni Collette, Milly Shapiro, Alex Wolff, e.a.
Bioscoopbezoekers zouden vorig jaar gillend de zaal hebben verlaten bij deze doodenge horrorfilm. Nu kun je de film veilig thuis op de bank bekijken. In Hereditary blijft een recent overleden grootmoeder een rol spelen in het leven van een gezin. Hereditary bevat geen jumpscares, maar is meer een psychologische horrorfilm. Met een glansrol voor Toni Collette!

The Mercy (2017)
Regie: James Marsh | Cast: Colin Firth, Rachel Weisz, David Thewlis, e.a.
Een amateurzeiler die bankroet dreigt te gaan, besluit in zijn eentje deel te nemen aan de Golden Globe Race van 1968. Een poging om vals te spelen wordt hem echter bijna fataal. Dit Britse drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bevat een hoop acteertalent. The Mercy is een degelijk gemaakte film, maar verder niet heel interessant of origineel. Desondanks kijkt hij prima weg.

Birth of the Dragon (2016)
Regie: George Nolfi | Cast: Billy Magnussen, Terry Chen, Ron Yuan, e.a.
Deze biopic gaat over de beginjaren van Bruce Lee en zijn leven in Amerika. De jonge Lee ontstemt traditionalisten door buitenstaanders kungfu te leren, wat leidt tot een confrontatie met een Shaolin-meester. Tegelijkertijd probeert hij door te breken in Hollywood, maar vanwege zijn Aziatische afkomst wil dat niet lukken. Birth of the Dragon is een interessante film en voor de fans van Lee niet te missen.

Hostiles (2017)
Regie: Scott Cooper | Cast: Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi, e.a.
Het is 1892. Een Amerikaanse soldaat die een hekel heeft aan Indianen krijgt voor zijn pensioen nog één laatste opdracht. Hij moet een belangrijk stamhoofd van de Cheyenne en diens gezin veilig terugbrengen naar hun thuisplaats Montana. De twee zijn genoodzaakt om hun onderlinge spanningen te overbruggen en samen te werken om deze gevaarlijke reis te kunnen overleven. Hostiles is een vakkundig gemaakte western die geen moment saai is.

Roll Red Roll (2018)
Regie: Nancy Schwartzman | Met: Alexandria Goddard
Roll Red Roll is volgens Netflix een meeslepende documentaire over een verkrachtingszaak uit 2012 in Steubenville, Ohio, waarin social media en de footballcultuur op scholen een grote rol speelden. De documentaire behandelt de zaak inhoudelijk en volgt ook het speurwerk van crimeblogster Alexandria Goddard, die deze heftige gebeurtenis als eerste onder de aandacht bracht.


En verder onder meer...

Animatie
Gnome Alone (2017)

Documentaire
Enter the Anime (2019)
Screwball (2018)

Horror
Flatliners (2017)

Kinderfilm
Elvy's Wereld: So Ibiza! (2017)

Komedie
Zwaar Verliefd! (2018)

Misdaad
Badla (2019)

Romantiek
Lovefucked (2019)

Sciencefiction
Replicas (2018)

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

The Mercy is een degelijk gemaakte film, maar verder niet heel interessant of origineel. Desondanks kijkt hij prima weg.


Ik blijf lachen om deze zin. Smiley face Smiley face Smiley face

Decepticon

Avatar

Birth of the Dragon is leuker dan ik verwacht had, nadat ie door iedereen werd afgebrand.

Hereditary ook eens weer kijken.

Frietgezicht

Avatar

Hereditary is een onwijs sterk drama met een fantastische sfeer en sterke acteerprestaties(Toni mogen ze van mij nomineren voor een oscar) maar dat gelul over mensen die de zaal gillend uitrennen(die marketing truc hoor je om de zoveel tijd) geeft mensen echt verkeerde verwachtingen. Het is geen enge film en de horror komt pas in een zwak laatste kwartiertje waarin het compleet over de top gaat en erg steelt van The Witch(een betere psychologische thriller)

Zembo

Avatar

Ik ga dit weekend geen film kijken uit deze lijst. Ik ga beginnen met Wu Assassins. Dat lijkt mij een interessante serie.

hokahey

Avatar

hostiles!!! super

Goku32

Avatar

He he eindelijk goeie titels nedflix, de meeste staan in me kast. Deception dat was een geweldige bio van Bruce lee. Zembo, ik geef je gelijk het is een goeie serie, met die dude van de raid movie,s. Jammer dat het maar 1 seizoen is heb me wel vermaakt met deze serie

Da Villain

Avatar

Lijkt me een leuke prent, Hereditary.

Heeft iemand hier trouwens Scary Stories gezien en kan diegene mij vertellen of hij de moeite waard is?

Goku32

Avatar

Da Villian voor op de bank

Moviemagic

Avatar

Da Villain "Heeft iemand hier trouwens Scary Stories gezien en kan diegene mij vertellen of hij de moeite waard is? "


Jeremy Jahns was er niet zo negatief over:

Zembo

Avatar

@ goku32

Ik ben inmiddels 3 afleveringen verder en ik heb het enorm naar mijn zin. Vandaag na het sporten lekker verder gaan. Ik ga vanavond iig niet de deur meer uit.

Rohieth

Avatar

Frietgezicht:

*Spoilers voor Hereditary*
Horror is voor een ieder wat anders. Jij vindt horror als iemand haar hoofd afsnijdt met een stuk touw.
Een ander vindt horror als iemand langzaamaan de grip over haarzelf verliest, zie bijvoorbeeld ook Repulsion.

Daarbij vindt ik het niet echt zwak, maar juist een logische ontknoping van wat er allemaal daarvoor gebeurt.

Gestolen van The Witch?
Heeft The Witch dan een compleet originele concept?

Wel ben ik het met je eens, dat bij zulke films de hype wat minder mag. Zie bijvoorbeeld ook bij It Comes at Night.

Rohieth

Avatar

Da Villain:

Ga het zelf kijken en oordeel zelf.

Frietgezicht

Avatar

@ Rohieth, fair enough. Horror is voor een ieder anders. The Shawshank Redemption of The Green Mile kan iemand ook zien als horrorfilms.

Een film moet voor mij wel eng zijn of zo’n naar sfeertje hebben dat het horror wordt. Ik hou van The Shining, ook een film die het moet hebben van de sfeer. Is het een thriller of een horror? Iedereen zijn eigen mening.
Ik vond Hereditary nooit eng, wel een sterk drama met horror aan het einde.
Begrijp best dat jij daar anders naar kijkt.

Ik heb The Witch laat gezien en niet lang daarna deze dus dan is de conclusie wel erg vergelijkbaar. Voor een film als deze die zoveel credits krijgt mag je daar dan op wijzen.

Goku32

Avatar

Iemand al SUMMER84 gezien , op nedflix. Echt een aanrader om te gaan checken

RobzZ01

Avatar

Iedereen die Hereditary nog niet gezien heeft: bekijk hem alleen, in t complete donker onder het genot van een drankje of een jointje met het volume lekker open.

Wat een ervaring was me dat die eerste keer dat ik m zag. De film kwam écht binnen en bleef me nog de hele nacht achtervolgen.

Hostiles is ook een zeer sterke film. Zowel Hereditary als Hostiles onbegrijpelijk genegeerd bij de Oscars. Toni Colette en Rosamund Pike hadden op zn minst nominaties verdiend!

Rohieth

Avatar

Frietgezicht:

Ik heb Hereditary ook nooit echt eng gevonden hoor. Het is wat jij zegt; de beklemmende sfeer om die film heen wat onder je( lees: mijn) huid kruipt en daarna gewoon daar een paar dagen blijft rusten. Het gaat niet meer weg. Op een gegeven moment denk je "het begint tijd dat je huur gaat betalen".

Plus, je mag zeker wijzen naar The Witch. Alleen vind ik het makkelijk om te zeggen dat Hereditary steelt van The Witch.
Er zijn tal van (horror)films, die te maken hebben met sektes.

Goku32

Avatar

Moviemagic ik neem terug wat ik zei. Ga hem in de bioscoop kijken. Eindelijk weer een Geweldige enge film. Heb hem nu voor de tweede x gekeken. Scary stories 8 out of ten horror movie

NieuwsFilm

meest populair