Algemeen

Dit zijn de terugkerende castleden én de nieuwkomers voor de 'Coming 2 America'-sequel!

Naast Eddie Murphy vinden we een indrukwekkend lijstje aan schermgezichten.

door Corneel Vanfleteren om 16:18 in Algemeen
Hollywood houdt van sequels, en nu is Coming To America ook geen uitzondering meer. De film dateert al van 1988, maar dat weerhoudt er Paramount niet van om zo'n 31 jaar later aan een vervolg te beginnen. Dat vervolg zal Coming 2 America gaan heten, en heeft nu al een gigantische cast. Wij lijsten het even voor je op.


Eddie Murphy (Prins Akeem)


Ster Eddie Murphy keert terug als Prins Akeem, en gaat dit keer op zoek naar zijn lang verloren zoon, LaVelle. Akeem, nu bijna koning van zijn thuisland, keert daarvoor terug naar Afrika.


Arsenio Hall (Semmi)


Wat zou Prins Akeem zijn zonder vriend en sidekick Semmi? Niets dus, want ook Arsenio Hall keert terug. Zijn terugkeer was een wens van de fans, die nu op beide oren kunnen slapen.


Wesley Snipes (Generaal Izzy)


We schreven er al eerder over, maar Wesley Snipes, bekend als Blade, krijgt de rol van Generaal Izzy. Veel weten we niet over zijn personage, maar hij zou zomaar de zoon kunnen zijn van Colonel Izzy, de vader van de bruid aan wie Akeem uitgehuwelijkt was in de eerste film. Zou zoonlief wraakgevoelens koesteren wegens een gemiste trouwerij?


James Earl Jones (Koning Jaffe Joffer)


Het lijkt haast een renaissance voor James Earl Jones. Naast The Lion King komt hij ook terug als die andere koning en de vader van Akeem, Jaffe Joffer. Maar een erg grote rol schijnt dit niet te worden, omdat Jaffe Joffer aan het einde van zijn leven is aangekomen. Zijn laatste wens is dat zijn verloren kleinzoon een prins mag worden.


Shari Headley (Lisa McDowell)


Aan het einde van Coming To America trouwt Lisa met Akeem, en wordt zo een prinses in de koninklijke familie van Zamunda. Het personage en actrice Shari Headley keren terug voor de sequel, in een rol van onbekende grootte.


John Amos (Cleo McDowell)


Ook Lisa's vader, Cleo, keert terug, andermaal vertolkt door John Amos. Of hij in Amerika is gebleven om zijn fastfood-keten te runnen, weten we niet. Misschien duikt hij wel op in Zamunda!


Leslie Jones


Ghostbusters-actrice Leslie Jones krijgt ook een rol in Coming 2 America, maar haar personage heeft nog geen naam gekregen. Volgens de geruchten speelt ze de moeder van LaVelle, de verloren zoon om wie het verhaal draait. Als dat gerucht klopt, zou dat wel een verrassende dynamiek tussen Jones en Murphy kunnen geven!


Kiki Layne


Layne is een andere nieuwkomer in de reeks, en zal de dochter van Akeem en Lisa spelen, wat haar dus de titel van Prinses van Zamunda geeft. Ze zal moeten opboksen tegen het feit dat zij geen mannelijke erfgenaam is, en dat de film dus over haar broer draait.


Jermaine Fowler


Volgens geruchten speelt Fowler de verloren gewaande zoon LaVelle. Hoewel aannemelijk, is dit niet bevestigd. In ieder geval zouden het interessante dialogen kunnen worden tussen Fowler en Murphy!


Rick Ross


Zanger en acteur Rick Ross is de laatste op de lijst. Zijn rol is onbekend, maar hij zou voor een paar vette beats kunnen zorgen op de soundtrack, naast zijn acteerwerk.


Door deze hele lijst zijn we weer allemaal bijgebeend, en kunnen de opnames voor Coming 2 America van start. De afgewerkte film wordt op 18 december 2020 in de Amerikaanse zalen verwacht, wellicht dat wij de film tussen dan en midden januari 2021 kunnen gaan bewonderen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

reporterdavid91

Avatar

Coming 2 soon! (geintje.) Wel leuk bedacht.

SeanDeNiro

Avatar

Coming back 30 years too late.

JMRG

Avatar

Rick ross? Okeoke interessant haha

NieuwsFilm