Disney lijkt wederom een aantal aankomende Fox-films te gaan 'killen' waaronder 'New Mutants'

Disney lijkt wederom een aantal aankomende Fox-films te gaan 'killen' waaronder 'New Mutants'

Ook 'Jojo Rabbit' lijkt niet te kunnen rekenen op veel steun.

De fusie van Disney en Fox verloopt niet makkelijk. Recentelijk schrapte Disney al een hoop Fox-projecten van de planning, maar daar zijn de spanningen achter de schermen niet minder om geworden. Zo zit de marktleider met zijn handen in het haar over onder meer New Mutants, een duistere spin-off van X-Men.

De studiobazen schijnen niet onder de indruk te zijn van New Mutants en denken dat de film maar weinig kans zal maken aan de bioscoopkassa's. Het lijkt dan ook niet realistisch dat Disney's miljoenen dollars extra in het project gaat pompen voor de benodigde reshoots (die al twee jaar op de planning staan). Veel fans verwachten dat New Mutants geen bioscooprelease meer krijgt en rechtstreeks op een streamingplatform wordt gedropt.

Bekijk de afbeeldingBotsende culturen
Daarnaast heeft de studio ook problemen met Jojo Rabbit, een satirische film over Hitler gemaakt door Taika Waititi (van Thor: Ragnarok). De prent zou niet passen bij het merk Disney en zorgen voor de nodige ongemak. Volgens Variety is dit kenmerkend voor de stroefheid waarmee het verenigen van de twee verschillende studioculturen momenteel verloopt.


Meer nieuws
Disney worstelt ook met de introductie en R-rating van Deadpool, zo konden we eerder deze week al melden.


NieuwsFilm

meest populair