Algemeen

Disney lijkt wederom een aantal aankomende Fox-films te gaan 'killen' waaronder 'New Mutants'

Ook 'Jojo Rabbit' lijkt niet te kunnen rekenen op veel steun.

door Jeffrey Kouters om 12:17 in Algemeen
De fusie van Disney en Fox verloopt niet makkelijk. Recentelijk schrapte Disney al een hoop Fox-projecten van de planning, maar daar zijn de spanningen achter de schermen niet minder om geworden. Zo zit de marktleider met zijn handen in het haar over onder meer New Mutants, een duistere spin-off van X-Men.

De studiobazen schijnen niet onder de indruk te zijn van New Mutants en denken dat de film maar weinig kans zal maken aan de bioscoopkassa's. Het lijkt dan ook niet realistisch dat Disney's miljoenen dollars extra in het project gaat pompen voor de benodigde reshoots (die al twee jaar op de planning staan). Veel fans verwachten dat New Mutants geen bioscooprelease meer krijgt en rechtstreeks op een streamingplatform wordt gedropt.

Botsende culturen
Daarnaast heeft de studio ook problemen met Jojo Rabbit, een satirische film over Hitler gemaakt door Taika Waititi (van Thor: Ragnarok). De prent zou niet passen bij het merk Disney en zorgen voor de nodige ongemak. Volgens Variety is dit kenmerkend voor de stroefheid waarmee het verenigen van de twee verschillende studioculturen momenteel verloopt.


Meer nieuws
Disney worstelt ook met de introductie en R-rating van Deadpool, zo konden we eerder deze week al melden.


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Daarnaast heeft de studio ook problemen met Jojo Rabbit, een satirische film over Hitler gemaakt door Taika Waititi (van Thor: Ragnarok). De prent zou niet passen bij het merk Disney en zorgen voor de nodige ongemak.
WTF Di$ney! Ik hoop dat Waititi's film komt. Een van de weinige films waar ik nu echt naar uitkijk!

meanrat

Avatar

De overname van Disney zorgt voor een enorme keldering in afwisselendheid van projecten. Ookal zou de film van Waititi niet goed zijn, als Disney alles gaat overnemen en blijft hameren op familievermaak, dan krijg je uit Hollywood straks alleen maar PG12 films. Ik hoop dat filmmakers een beetje in opstand komen en nieuwe studio's gaan oprichten die zich verre houden van Disneys overname van de (film)wereld.

Ang3l

Avatar

Prima dat New Mutants naar streaming komt, als ie maar komt. Ben nu toch wel benieuwd.

Luizelgespuizel

Avatar

Ach gelukkig hebben we dalijk wel X-Men en andere eenheidsfilms onder de Marvel label met de aankoop van Fox. ????

eltorro

Avatar

@meanrat: +1

Als Disney Fox op zijn eigen houtje door had laten gaan was de overname prima geweest, maar ik begin er nu wel voor te vrezen.

Ergens boden de X-men films ook hun eigen stijl aan het superhelden genre, nu ze samengevoegd worden met het MCU bestaat er een grote kans dat dat ook verloren gaat. Waardoor we bij het superhelden genre meer afhankelijk zijn van unieke projecten zoals 'Joker' voor meer afwisseling. Gelukkig durven tv series wel meer risico's te nemen, zoals 'The Boys' en 'Legion'.

horizon

Avatar

New mutants trailer was sterk.

Maac

Avatar

^Sterk? Jezus.

ridjieddo

Avatar

@eltorro: haast elke reeks in het MCU heeft een eigen stijl gekregen Cap: oorlog/spion/actie, Iron Man science fiction/tech, Thor fantasy/psychadelic, AntMan: comedy/heist, Spider-Man coming-of-age/young adult, Guardians of the Galaxy: space opera etc. Ik kan me niet voorstellen dat de X-Men niet hun eigen stijl/identiteit krijgen binnen het MCU.
OT: zorgwekkend als Jojo Rabbit zou worden geschrapt om die reden.

NieuwsFilm

meest populair