Poll: Beste van de 23 film in 'The Infinity Saga' van het Marvel Cinematic Universe

Keuze uit de 23 delen uit de eerste Marvel-filmsaga ooit.

Het eerste half jaar van 2019 behoorlijk in het teken van de afronding van de zogenoemde Infinity Saga in het Marvel Cinematic Universe. Ondanks dat Avengers: Endgame gezien kan worden als de echte afronding van het verhaal van Thanos en nog wat zaken, werd met Spider-Man: Far From Home nog even voortgeborduurd op de gevolgen van Endgame. Met deze POLL de vraag: welk deel vind jij de beste?

De reeks startte uiteraard in 2008 met Iron Man en kreeg met The Avengers een enorme impuls. Daarna werd met veel nieuwe gezichten en intergalactische avonturen in onder meer de twee Guardians of the Galaxy-films opgebouwd naar de komst van Thanos en zijn wens om het leven in het Marvel-universum te halveren in Avengers: Infinity War.

Super ontvangst; miljarden omzet
Ondanks dat niet iedereen gecharmeerd is van de aanpak, wisten Walt Disney, Marvel Studios en vooral Kevin Feige (met een beetje hulp van Universal en Sony) een monsterfranchise op te bouwen. Geen van de films is "rotten" op Rotten Tomatoes en financieel gezien waren er vooral grote successen.

Ondanks een wat stroeve start, lijkt nu iedere film boven het miljard uit te kunnen komen. Al negen films noteerden meer dan één miljard dollar aan de wereldwijde box office. Gezamenlijk staan de 23 delen van de Infinity Saga op een wereldwijde bioscoopomzet van 22,6 miljard dollar.



NieuwsFilm

meest populair