Eerste nieuwe castlid van sequel 'Halloween Kills' bekend

Eerste nieuwe castlid van sequel 'Halloween Kills' bekend

Is het de makers gelukt om Paul Rudd te contracteren?

Vorige maand berichtten wij over het gerucht dat Ant-Man acteur Paul Rudd misschien weer zou opduiken in Halloween Kills als Tommy Doyle, het volwassen jongetje welke hij eerder vertolkte in Halloween 6: The Curse Of Michael Myers (1995). Inmiddels is er meer duidelijkheid naar buiten gekomen omtrent het personage dat een rol zal gaan krijgen in het vervolg op de hit Halloween uit 2018.

Variety weet te melden dat niet Rudd, maar Anthony Michael Hall (The Breakfast Club/Edward Scissorhands/The Dark Knight/Foxcatcher/War Machine) is gecast als de opgegroeide Doyle. De studio had Rudd wel benaderd, maar de agenda van de MCU-ster liet het simpelweg niet toe.

Bekijk de afbeelding
Tommy Doyle was een van de babysitkinderen in het origineel uit 1978 en vocht in deel 6 zelf tegen het kwaad. Veel is er echter nog niet bekend over diens aandeel. Hij kan een centraal herenigd personage worden die mee gaat strijden of wordt al in de openingsminuten gruwelijk vermoord, nog voordat de titelcredits begonnen zijn. Iets soortgelijks werd gedaan met Nancy Stephens in Halloween H20: 20 Years Later (1998).

Bijna net zo iconisch als James Bond
Hoewel deze trilogie het verhaal rondom Michael Meyers en zijn eeuwige slachtoffer Laurie Strode afrondt, liet schrijver Danny McBride toch de deur op een kier: "We zijn nooit klaar met vertellen, want op dit moment is Michael Myers een klassiek filmmonster. Maar de huidige saga zal worden beëindigd en degene die echt eigenaar is en bepaalt of het genoeg is of niet, is wat mij betreft John Carpenter. Maar Michael Meyers vertegenwoordigt zoiets eenvoudigs en engs dat je veel verschillende acteurs en filmmakers kunt hebben om dit te blijven vertalen".

Halloween Kills, waarvan de productie in september van start gaat, met David Gordon Green opnieuw achter de camera en de terugkerende Jamie Lee Curtis, Judy Greer en Andi Matichak als de familie Strode, komt bij ons uit op 29 oktober 2020, gevolgd door Halloween Ends in 2021. Voor de laatstgenoemde wordt alle info betreffende casting en plot natuurlijk nog strikt geheim gehouden, uit angst voor eventuele spoilers.

NieuwsFilm

meest populair