Featured

Pennywise is terug in 'It Chapter Two': 5 andere moordende clowns!

Geen hilarische capriolen, maar moord en doodslag met deze grappenmakers.

door Timothy van Damme om 11:37 in Featured
HET is terug en dat zullen we weten! Hoewel het eeuwenoude kwaad vele vormen aan kan nemen, is de dansende clown Pennywise zijn favoriet. Het boek wist menig coulrofoob te creëren en in de miniserie uit 1990 zorgde Tim Curry er persoonlijk voor dat een complete generatie zich voorgoed ongemakkelijk zou voelen bij clowns. Met It Chapter Two maakt Pennywise wederom zijn opwachting in de bioscopen. Tijd om vijf andere killerclowns in het zonnetje te zetten.

Killer Klowns
Zoals een hoop horrorclowns, hebben de hoofdpersonages van Killer Klowns from Outer Space niets menselijks in zich. Letterlijk, want het zijn buitenaardse wezens die met hun vliegende circustent naar de aarde komen en hier de boel op stelten zetten. Bewapend met de meest bizarre gereedschappen slachten ze een heel dorp af, voordat men doorheeft dat deze clowns niet enkel een lach komen brengen. Het mag duidelijk zijn dat Killer Klowns een komedie is, maar de misvormde grappenmakers zijn niettemin behoorlijk creepy.

Clownpop
Hoewel het stuk speelgoed in Poltergeist maar een kleine rol heeft, is deze onvergetelijk. De tagline van deze film is dan ook niet voor niets 'It knows what scares you'. Eerst ziet de pop er nog vriendelijk uit, maar als hij tot leven komt is dat volledig verdwenen. Het enige dat deze clown dan nog wil, is de kleine Robbie vermoorden. Wie deze movieprop in het echt wil zien, moet naar Planet Hollywood in Las Vegas, waar hij tentoongesteld wordt.

Zombieclown
Wat is er enger dan een clown? Uiteraard, een zombieclown! Als onze helden in Zombieland eindelijk aankomen in het gelijknamige pretpark is dit dan ook één van de meest memorabele tegenstanders. Het is aan Columbus - die de hele film voornamelijk een bangerik is geweest - om hem te stoppen, want anders zijn Wichita en Little Rock ten dode opgeschreven. En hoe kun je zo'n zombieclown dan het best doden? Met een circushamer natuurlijk!

Cheezo, Bippo en Dippo
De meeste horrorclowns hebben nog een beetje humor. Zo niet Cheezo, Bippo en Dippo uit de eighties slasher Clownhouse. Deze patiënten uit het nabijgelegen gekkenhuis vermoorden eerst drie clowns en nemen daarna hun identiteit over. Vervolgens belagen ze drie broers in een afgelegen huis. Hoewel het een degelijke genrefilm is, staat Clownhouse helaas vooral bekend als de film waarbij regisseur Victor Salva de twaalfjarige hoofdrolspeler misbruikte.

Captain Spaulding
Muzikant Rob Zombie is groot fan van obscure jaren zeventig slashers en het is dan ook niet gek dat zijn filmdebuut House of 1000 Corpses een ode is aan dat genre. Hierin staat - hoe kan het ook anders - een gestoorde familie moordenaars centraal. Zij krijgen hulp van de minstens zo afgedwaalde Captain Spaulding, overdag eigenaar van een tankstation, 's avonds een bloeddorstige clown. Cultacteur Sid Haig speelt de rol met zichtbaar plezier. Voor het vervolg The Devil's Rejects werd zijn rol dan ook flink uitgebreid en mocht hij met Otis en Baby op oorlogspad. Een tweede vervolg zal eind 2019 te zien zijn.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Van dit rijtje is captian spauldin de leukste clown maar de killer clowns from outer space zijn ook wel lachen. Maar ik mis er eentje in het rijtje. Ben ze naam kwijt

Kevin1994

Avatar

Waar is Bassie gebleven? (Neh, Bassie is gewoon heel lief)

Pruiszie

Avatar

Spawn - the Violator hebben we ook nog!

Frietgezicht

Avatar

een gestoorde familie moordenaars centraal. Zij krijgen hulp van de minstens zo afgedwaalde Captain Spaulding, overdag eigenaar van een tankstation.

Hij is ook familie dacht ik?

orlock

Avatar

Krusty the Clown....

NieuwsFilm

meest populair