Eigenzinnige blockbuster 'Face/Off' krijgt remake

Eigenzinnige blockbuster 'Face/Off' krijgt remake

Wordt-ie even goed als de versie met John Travolta en Nicolas Cage?

Face/Off, de actiethriller die voor sommigen uitgroeide tot cultfilm, krijgt een remake. Paramount wil nieuw leven blazen in de film uit 1997 en trok alvast een scenarist aan.

Onverwacht is het zeker, de plannen voor deze remake. Face/Off, de vermakelijke maar geschifte actiefilm van John Woo, had wel een erg waanzinnig plot. John Travolta speelde FBI-agent Sean Archer, die moordenaar Castor Troy (Nicolas Cage) wil vatten. Archer doet dit door letterlijk het gezicht van Troy op z'n eigen hoofd te zetten, waarna Travolta en Cage voor de rest van de film uitvergrote versies van elkaar spelen. Krankzinnig, maar de film haalde $245 miljoen op en werd Woo's grootste hit.

Uiteenlopend CV
Of Cage en Travolta te vervangen zijn, moet nog blijken, maar voor Paramount primeert het financiële plaatje. Na het succes van de Mission: Impossible-reeks en beoogd succes met Top Gun: Maverick wordt wederom een film uit de catalogus opgediept om een facelift te krijgen. Paramount heeft daarvoor alvast scenarist Oren Uziel aangetrokken.

Uziel schreef de scenario's voor een hoop uiteenlopende films: 22 Jump Street, The Cloverfield Paradox, het nog te verschijnen Sonic The Hedgehog en de aangekondigde Detective Pikachu-sequel. Met zo'n ongewoon CV is het lastig in te schatten wat hij van plan is met Face/Off, maar als er weer vrolijk van gezicht gewisseld gaat worden, heeft ook de remake het potentieel om een cultstatus te verkrijgen.



NieuwsFilm

meest populair