Algemeen

Eigenzinnige blockbuster 'Face/Off' krijgt remake

Wordt-ie even goed als de versie met John Travolta en Nicolas Cage?

door Corneel Vanfleteren om 13:15 in Algemeen
Face/Off, de actiethriller die voor sommigen uitgroeide tot cultfilm, krijgt een remake. Paramount wil nieuw leven blazen in de film uit 1997 en trok alvast een scenarist aan.

Onverwacht is het zeker, de plannen voor deze remake. Face/Off, de vermakelijke maar geschifte actiefilm van John Woo, had wel een erg waanzinnig plot. John Travolta speelde FBI-agent Sean Archer, die moordenaar Castor Troy (Nicolas Cage) wil vatten. Archer doet dit door letterlijk het gezicht van Troy op z'n eigen hoofd te zetten, waarna Travolta en Cage voor de rest van de film uitvergrote versies van elkaar spelen. Krankzinnig, maar de film haalde $245 miljoen op en werd Woo's grootste hit.

Uiteenlopend CV
Of Cage en Travolta te vervangen zijn, moet nog blijken, maar voor Paramount primeert het financiële plaatje. Na het succes van de Mission: Impossible-reeks en beoogd succes met Top Gun: Maverick wordt wederom een film uit de catalogus opgediept om een facelift te krijgen. Paramount heeft daarvoor alvast scenarist Oren Uziel aangetrokken.

Uziel schreef de scenario's voor een hoop uiteenlopende films: 22 Jump Street, The Cloverfield Paradox, het nog te verschijnen Sonic The Hedgehog en de aangekondigde Detective Pikachu-sequel. Met zo'n ongewoon CV is het lastig in te schatten wat hij van plan is met Face/Off, maar als er weer vrolijk van gezicht gewisseld gaat worden, heeft ook de remake het potentieel om een cultstatus te verkrijgen.25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Het origineel is nog steeds een prima filmpje met Cage en Travolta in hun topjaren. Heerlijke muziek ook. Jammer dat Woo snel weer verdween uit Hollywood.

Robbepost

Avatar

Toen ik 16 was vond ik het een geweldige film. Nu al lang niet meer gezien.
Inderdaad waren dat de topjaren van Nicolas (Wicker man) Cage en John (Fanatic) Travolta....... ik zou in deze tijd voor andere acteurs gaan.
Reboot is trouwens totaal niet nodig.

Rich Art

Avatar

Belachelijk idee...

Mas7

Avatar

Je hebt klassiekers waar je met je poten af moet blijven.

Face/Off is daar zo één van. Één van de beste actiefilms van de jaren ‘90, een klassieker in zijn genre.

Creatieve armoede van Hollywood

Sand

Avatar

Echt waar, hands/off ! ook een van men favoriete actiefilms van die tijd. Andere film waar Travolta goed speelt als badguy van die tijd is Broken Arrow! aaaahh goeie tijden!

Master Of Films

Avatar

Idd Hands/Off!

En daarbij heeft deze ene Uziel het meesterwerkje The Cloverfield Paradox geschreven.

Robbepost "Inderdaad waren dat de topjaren van Nicolas (Wicker man) Cage en John (Fanatic) Travolta. ik zou in deze tijd voor andere acteurs gaan."
En toch waren ze goed gecast, omdat beide acteurs goed op elkaar inspeelde tot zelfs in de lichaamstaal. Dat was geen gemakkelijke opgave.

Maikjax

Avatar

Nee doe aub niet. CASTOR F#cking Troy met z'n golden guns..... Lekkere actie film!!!

GreenHornet

Avatar

Ik zou wel een remake willen van Broken Arrow en The Rock

orlock

Avatar

in hemelsnaam - WAAROM?????????

Master Of Films

Avatar

Ik heb het op Filmtotaal vaak gezegd. Niet elke remake/reboot is slecht (of onnodig). Voorbeeld: Suspiria of Scarface.

Een medaille heeft 2 kanten. Die andere kant is een mindere kant van remakes/reboots. The easy way.
De heren van Sardonicast hadden in hun laatste podcast (nummer 42) over dat vele huidige reboots/remakes uit de gouden periode 70 t/m 90 stammen. Dat is niets voor niets. Smiley face

Mas7 "Creatieve armoede van Hollywood"

En het houd wellicht op als je stemt met je beurs.

Slechts 2 kop artikelen van het internet geplukt.
'The Lion King': All the Box Office Records Broken

The Lion King behaalt hoogste omzet ooit in Nederland gemeten


Just saying.

Frietgezicht

Avatar

In deze tijd kun je deze remake verwachten met The Rock en Kevin Hart

SilentF0rce

Avatar

Gewoon een versie 1.1 remake maken, met weer Travolta en Cage, exact hetzelfde script maar dan alles van deze tijd, in IMAX, 4DX, Dolby Vision etc etc.. Lijkt mij best lachen!

Sunspot

Avatar

HOeft niet, origineel blijft goed. Vette ervaring in de bios als kind Smiley face.

Maar aan 1 kant lijkt het me eigenlijk wel cool, maar moet dan echt goed gedaan worden.

Sharky13

Avatar

Pffff niet alles gaan remaken zeg, er is ook echt nul komma nul inspiratie nog over in Hollywood land he. Dit was een zeer gave film, blijf ervan af !

SeanDeNiro

Avatar

Het blijft wachten op een remake van ET, Silence of the Lambs, Se7en, the Big Lebowski, Snatch, Kill Bill, Dumb & Dumber en natuurlijk the Dark Knight Rises!

Decepticon

Avatar

Idd nergens voor nodig, een remake kan goed uitpakken, maar meestal is het huilen met de pet op, kijk maar naar Point Break.
Maar ik moet eerst nog zien of deze film er komt, er zou ook een remake komen van Short Circuit, maar daar hoor je ook niks meer van.
Maar als deze er komt, dan zal een film als The Rock ook gauw aan de beurt zijn.

ridjieddo

Avatar

Heeft veel potentie voor een hele goeie remake (maar in de verkeerde handen een hele middelmatige film). Maak het nog gekker zou ik zeggen

Maac

Avatar

Toch is dit voor velen een typisch gevalletje nostalgie. Ik kan Face/Off nog steeds met plezier kijken en zou de film zelfs als een soort ‘klassieker’ beschouwen in mijn persoonlijke filmrepertoire waarmee ik ben opgegroeid, maar je kan hier ook objectief naar kijken. Als deze film vandaag zou uitkomen zouden dezelfde mensen die de film nu waarderen (waaronder ik) er nu met een grote boog omheen lopen.
Toegegeven, deze vorm van actie is één van de charmes van de jaren negentig, maar dit werkt vandaag de dag niet meer.
Een remake van een charmante, nostalgie-rijke film daarentegen...

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, eens dat nostalgie een aandeel heeft in de waardering maar ik denk toch dat ook een 18 jarige die de film nooit gezien heeft er vandaag de dag plezier aan kan beleven,
Voor een ‘popcorn-actiefilm’ bied die nog steeds dingen die ik vandaag de dag in vele films niet zie in hetzelfde genre.
De muziek is bijv nog steeds top(net als bijv in The Rock)
Ik zie dat tegenwoordig zelden meer in simpele actiefilms.
En toch wel een origineel verhaal, leuke actiescenes zoals de boot scene waar je toen al duidelijk zag dat het Cage niet is (net als met Arnie op de motor in T2)

We hebben klassiekers als The Shining, The Shawshank Redemption enz die thuishoren in de A-categorie en klassiekers als The Rock, Face/Off en Die Hard 3 die thuis horen in de B-categorie.
Geen perfecte films maar overtref ze maar eens...

Sommige doen neerbuigend over jaren 90 actiefilms maar het zijn films die niet bedoeld waren om prijzen te winnen. Nu kijk ik naar een film als The Hitman’s Bodyguard of London Has Fallen.
Kijk eens naar de karakters en acteurs in films als Con Air en Armageddon. Simpel vermaak maar wel met een geslaagde soundtrack, top acteurs en aandacht voor de karakters, actie, humor enz.
Godzilla, Jurassic World en al die andere blockbusters waar veel meer geld in zit hebben bij elkaar opgeteld nog niet die pluspunten van 1 zo’n 90’s films.

Blablazer

Avatar

Dit laat wel weer zien dat Hollywood niks origineels kan bedenken. ????

Maac

Avatar

@Frietgezicht
Ik ben het zeker met je eens dat de films die je noemt een stuk betere productiewaarde hadden dan actiefilms zoals London Has Fallen etc. Ik heb persoonlijk geen betere Marvel-film gezien die ik beter beschouw dan The Rock.
Ik denk alleen dat de formule niet meer werkt tegenwoordig. Ik pak er in ieder geval nog vaak met plezier op terug.

Master Of Films

Avatar

ridjieddo "Heeft veel potentie voor een hele goeie remake "
En daar kom ik weer met voorbeeld: Suspiria van Guadagnino.

ridjieddo "(maar in de verkeerde handen een hele middelmatige film)."
Zoals The Lion King. Nog minder dan middelmatig, want dat was een van de meest luie (voor Disney meest makkelijke) remake. Duidelijk dat Jon Favreau geen enkele creatieve inbreng zoals Guadagnino dat wel kon met Suspiria.

SilentF0rce "Gewoon een versie 1.1 remake maken, met weer Travolta en Cage, exact hetzelfde script maar dan alles van deze tijd, in IMAX, 4DX, Dolby Vision etc etc.. Lijkt mij best lachen!"

Twee dingen.
Nummer 1. ELKE film kan gemastererd worden in Dolby Vision, IMAX & 4DX. Recent voorbeeld: The Matrix : 20th Anniversary. Wat jij noemt zijn projectie methoden. IMAX heeft idd camera's, maar dat is een andere verhaal. Kortom Kortom Face/off kan opnieuw gemasterd worden voor Dolby Vision, IMAX & 4DX.

Nummer 2. Een 1 op 1 remake maken schiet zijn doel van een remake voorbij. Ongelooflijk dat mensen het niet willen snappen Smiley face
Dat The Lion King 2019 succesvol is geworden, is een slechte teken aan de wand. Disney begint helaas als een Sauron over de bioscoop landschap te gaan heersen.

Voor orginele films moeten we het hebben van streaming. Apple, Amazon & Netflix gaan zich (kapot) concurren, maar het levert meer orginele content op dan wat we in de bioscoop te zien gaan krijgen.

Frietgezicht "Godzilla, Jurassic World en al die andere blockbusters waar veel meer geld in zit hebben bij elkaar opgeteld nog niet die pluspunten van 1 zo’n 90’s films."
Deze huidige films hebben geen ziel tov de geweldige 90's films. Ze bevatten enkel alleen een hoop CGI ruis, meer hebben ze niet te bieden. Schijnbaar wordt CGI gezien als vermaak.

Civilian Supreme

Avatar

Met Melissa Mcarthy en die ene schreeuwert van Ghostbusters.

Malloy de Beer

Avatar

Hands/Off

Die film is super zoals het is. De muziek, het verhaal, de actie en het uitmuntend indrukwekkende acteerwerk van Travolta en Cage... remake is kansloos tegen deze film.

Als ze het doen zie ik het gebeuren met twee vrouwen. Zoals met o.a. Doctor Who en Ghostbusters. Ik heb niks tegen vrouwen in een leidster rol ofzo maar het word soms beetje te overdreven en met name in remake films van klassiekers. Ze beginnen ook al over Jane Bond.

NieuwsFilm

meest populair