Featured

Is 'Rambo: Last Blood' echt de laatste uit de reeks? Nog 5 laatste films die geen laatste films bleken!

Soms blijkt het einde van een filmreeks niet definitief en wordt een held of schurk uit de mottenballen gehaald.

door Timothy van Damme om 12:38 in Featured
Eigenlijk zou zijn verhaal eindigen met het vierde deel, maar inmiddels is het vervolg Rambo: Last Blood een feit. Met deze titel zou je misschien eindelijk een waardig einde voor de oude soldaat verwachten, maar niets blijkt minder waar. Sylvester Stallone heeft inmiddels aangegeven dat hij bij een succesvolle release ook voor een zesde deel komt opdraven. Daarom bekijken we deze keer vijf andere filmreeksen die niet eindigden bij het beloofde 'laatste' deel.

The Final Destination
Het bleek een briljant concept; de dood blijft jagen op degenen die per ongeluk door het net glippen. Maar hoewel de moorden steeds creatiever werden, besloot men door de toevoeging van een simpel lidwoord dat The Final Destination toch echt het einde van de reeks zou betekenen. Nou ja, heel eventjes dan toch, want twee jaar later zette men de saga alsnog voort met een vijfde deel, waarin weer een nieuwe generatie wordt afgeslacht.

Jason Goes to Hell: The Final Friday
Nog een film die zogenaamd 'final' was, hoewel genreliefhebbers weten dat de slechterik van een slasher nooit écht dood is. En dat bleek wel, want er werden na Jason Goes to Hell: The Final Friday meerdere pogingen ondernomen om het populaire personage terug tot leven te wekken. Dat begon met het bizarre Jason X waarin hij de ruimte inging (!) en toen ook de confrontatie met Fredy geen succes bleek, was een matige remake het gevolg. Voorlopig blijft het stil rond Jason...

Alien³
Hoewel Alien³ - en dan met name de Director's Cut - de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, was het maken van de film een ramp. Zelfs tijdens de opnames werd het script compleet herschreven. Het is dan ook niet gek dat David Fincher besloot om Ripley te laten sterven, wat haar verhaal een tragisch einde gaf. Maar in een wereld waar het bouwen van levensechte androiden een makkie is, is klonen niet ver weg. En dus keerde de heldin terug voor een vierde deel. Daarna probeerde men de reeks nog een paar keer te herstarten met crossovers en prequels, maar zonder veel succes.

Toy Story 3
Na twee ontzettend sterke en gewaardeerde delen, nam Pixar een grote creatieve gok om met Toy Story 3 de reeks voort te zetten en af te sluiten. Behalve (vrachtwagens vol) geld hadden ze veel te verliezen, dus het is niet gek dat de kijker enigszins sceptisch aan het avontuur begon. Dat bleek volkomen onterecht, want het derde deel was de perfecte afsluiter. Daarom is het des te verbluffender dat men het trucje nog eens durfde te herhalen voor een vierde deel. Wederom met commercieel en creatief succes, overigens...

Rocky V
Zijn grote rivaal sprak de legendarische woorden, maar "I'll be back" past beter bij Sylvester Stallone. In het vijfde deel had Rocky zoveel gebokst dat hij hersenschade had opgelopen. Hij fungeert dan ook meer als mentor van de talentvolle, maar arrogante Tommy Gunn. Hiermee leek de cirkel rond, maar na een dip in zijn carrière pakte Stallone de rol zestien jaar later toch weer op in [https://www.filmtotaal.nl/recensie/11131]Rocky Balboa[/film]. Daarna leek het echt gedaan met de oude bokser, maar hij keerde - in een bijrol weliswaar - nogmaals terug voor beide Creed films, die zich toespitsen op de zoon van zijn oude rivaal en vriend.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ligt er maar net aan zoals tot story en de andere films hierzo boven aangeven. Het ligt er aan hoeveel geld rambo zal opleveren. Dan krijgen we 100 procent een nieuwe film

Sietzet

Avatar

Net als Saw. Kan nieuwe delen alleen maar toejuichen. Heerlijke films!!!

Robbepost

Avatar

Wellicht hadden de reeksen beter kunnen en eindigen........

Blockbuster

Avatar

Freddy's Dead: The Final Nightmare.

Was overigens best een aardige film met 3D finale, alleen niet zo'n groot succes. Drie jaar later kwam Wes Craven toch weer met een nieuw deel: Wes Craven's New Nightmare: de beste Freddy film naast het origineel met een zeer creatief script: Freddy valt nu de echte acteurs uit het origineel lastig. Erna kwam nog de remake van het origineel, maar dat was een draak.

Gigan72

Avatar

Friday the 13th: part 4 The Final Chapter.
Die was er al jaren voor Jason Goes To Hell.

kokosnoot

Avatar

Stallone zie ik nog films regisseren van uit zijn graf xD

Sunspot

Avatar

Vond Aliens Resurrection een top film, nooit de kritiek begrepen, als kut tienertje gezien in de bios, SUPER!

2 jaar geleden of zo nog herkeken, blijft gewoon goed.

En van Jason, tja, maakt ook niet veel uit bij die franchise haha.

Beste blijft Freddy vs Jason, zo droog ook :D

NieuwsFilm

meest populair