Dit is hoeveel Robert Pattinson gaat verdienen met 'The Batman'!

Dit is hoeveel Robert Pattinson gaat verdienen met 'The Batman'!

Sta je hier als Batman-acteur om te springen?

Bepaalde acteurs en actrices verdienen grof geld aan filmrollen, en dat levert indrukwekkende lijstjes op. Aan een rol als Batman valt ook wat te verdienen. Maar moet Robert Pattinson hier nu blij mee zijn?

Volgens Variety-journalist Justin Kroll zal Pattinson voor de rol van de Caped Crusader in The Batman minder dan $5 miljoen krijgen als basissalaris, al kan het zijn dat daar nog percentages van de opbrengst bij komen. De details van zijn contract zijn niet geweten. Voor jou en mij lijkt 5 miljoen dollar aardig wat, maar is dat ook zo in vergelijking met de andere acteurs die Batman speelden?

Bescheiden bedrag
Als we dit lijstje als basis nemen, hebben we een leidraad om Pattinsons salaris te vergelijken met de andere Batman-acteurs. Dan lijkt Pattinson er eigenlijk niet zo goed uit te komen in vergelijking met zijn collega's. Val Kilmer kreeg voor Batman Forever 'maar' $3 miljoen, George Clooney hield aan Batman and Robin $10 miljoen over, hetzelfde wat Michael Keaton kreeg voor Batman Returns.

Christian Bale verdiende aan de Dark Knight-trilogie een slordige $54 miljoen, en Ben Affleck zou voor Dawn of Justice alleen al $35 miljoen opgestreken hebben. Beide heren waren misschien wel grotere sterren dan Robert Pattinson, wat het verschil kan verklaren. Ze waren meer 'bankable', zoals dat dan heet. De financiën in Hollywood kunnen soms raar lopen.

Jonah Hill eist meer
Een goed voorbeeld van zo'n rare situatie is Jonah Hill die aan het onderhandelen is voor een rol in The Batman. Hij zou vermoedelijk The Riddler gaan spelen. Hills onderhandelingen gaan over geld: volgens Justin Kroll zou Hill maar liefst $10 miljoen willen voor die rol, het dubbele dus van wat Pattinson zou krijgen als het titelpersonage.

Of Pattinson nu te veel of te weinig verdient, daar moet ieder voor zich maar over oordelen. Over zijn acteerprestatie in The Batman kunnen we dan weer oordelen vanaf juni 2021.

NieuwsFilm

meest populair