Featured

Wie waren het afgelopen jaar de best verdienende acteur en actrice?

Met toch best wel weer een onverwachtse nummer #1 bij de mannen...

door Arjen Rooseboom om 10:18 in Featured
Het jaar is misschien nog niet voorbij, maar de cijfers voor het bepalen van de best verdienende acteurs en actrices worden halverwege elk jaar berekend (ditmaal van juni 2018 t/m juni 2019) waarna een Top-10 bekend wordt gemaakt door Forbes.

Hieronder staan de volledige lijsten. NOTE: Wel moet worden opgemerkt dat de gegevens zijn gebaseerd op informatie van Nielsen, ComScore, Box Office Mojo en IMDB, evenals interviews met insiders uit de industrie. Alle cijfers zijn exclusief belastingaftrek en honoraria voor agenten, managers of advocaten (respectievelijk 10%, 15% en 5%).

De Vrouwen
Wederom voert Scarlett Johansson de dames aan met $56 miljoen. Dit bedrag kreeg natuurlijk een extra boost dankzij de $35 miljoen die ze alleen al binnenharkte met het omzetpercentage van Avengers: Endgame. Nieuwe toevoegingen zijn Elisabeth Moss en Margot Robbie. Een opvallende 'verdwijner' is voormalig nummer #2 Angelina Jolie.

01. Scarlett Johansson $56 miljoen
02. Sofia Vergara $44,1 miljoen
03. Reese Witherspoon $35 miljoen
04. Nicole Kidman $34 miljoen
05. Jennifer Aniston $28 miljoen
06. Kaley Cuoco $25 miljoen
07. Elisabeth Moss $24 miljoen
08. Margot Robbie $23,5 miljoen
09. Charlize Theron $23 miljoen
10. Ellen Pompeo $22 miljoen

In totaal verdienden de actrices gezamenlijk een nette $314,6 miljoen. Hoewel dat 69% meer is dan de vorige berekening, is het nog steeds ver verwijderd van het streven naar gelijke beloning tussen mannen en vrouwen, gezien de $588,3 miljoen die de heren bij elkaar sprokkelden.

De Mannen
De meeste inkomsten aan de andere kant gaan verrassend genoeg naar Dwayne Johnson die stijgt van plek #2 naar #1. Maar liefst $89,4 miljoen, waarvan bijna een kwart bestaat uit zijn loonstrookje van $23,5 miljoen voor het aankomende Jumanji: The Next Level. Maar hij ontvangt ook een fors zevencijferig bedrag voor zijn eigen Under Armour-productlijn (met onder andere kleding/schoenen/koptelefoons) en dan levert de HBO-serie Ballers hem nog eens $700.000 per aflevering op.

01. Dwayne Johnson $89,4 miljoen
02. Chris Hemsworth $76,4 miljoen
03. Robert Downey Jr. $66 miljoen
04. Akshay Kumar $65 miljoen
05. Jackie Chan $58 miljoen
06. Bradley Cooper & Adam Sandler $57 miljoen
07. Geen (wegens gelijkspel nummer #6)
08. Chris Evans $43,5 miljoen
09. Paul Rudd $41 miljoen
10. Will Smith $35 miljoen

Al met al was het voldoende om diverse MCU-sterren voor te blijven, die hun hoge positie eigenlijk vooral te danken hebben aan dezelfde reden als Johansson. Salarissen voor de afsluitende 2 Avengers-films zijn duidelijk niet meegeteld, omdat die opnames eerder plaatsvonden.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

neo123

Avatar

Sandler ????. Voor wat ????. Zo staan er wel meer tussen waarvan ik denk hebben ze überhaupt wel wat (goeds) gedaan afgelopen jaar.

Pronk47

Avatar

# neo123
Ja maar je moet niet vergeten dan hij niet alleen acteer,is maar ook films schrijft en produceert.

Straka

Avatar

Sandler zal dat van Netflix krijgen

neo123

Avatar

Dan is het nog teveel haha. Of Reese Witherspoon , sinds wanneer heeft die in iets gezeten dat geld opgeleverd heeft. ?

Chrischzz

Avatar

Blijft gewoon sneu dit.
Iemand krijgt 35 miljoen voor een paar weekjes werken.
En de film wereld maar klagen dat het zo slecht gaat.

Halveer die 35 miljoen en verdeel de rest over het "normale" film personeel wat geen tonnen verdiend met een film en er veel meer tijd in steekt.

Orko

Avatar

Weet iemand waar Sophie Vergara zoveel aan verdient? Lust voor het oog, maar ik zou niet 1,2,3 een film van haar kunnen noemen.

Moviemagic

Avatar

neo123 "Dan is het nog teveel haha. Of Reese Witherspoon , sinds wanneer heeft die in iets gezeten dat geld opgeleverd heeft. ? "


Sandler weet winsten te behalen. Mensen blijven toch zijn films kijken ondanks klagen over de kwaliteit. Hij zit al jaren bij de best verdienende acteurs. Persoonlijk zie ik zijn films als licht vermaak. Films die je normaliter een dag later bent vergeten.

Molemanski

Avatar

Dus hier worden alle niet filmgerelateerde dingen ook in meegerekend? Of is dat under armor feitje bij the rock slechts extra info

John Wayne

Avatar

@ Orko, Sofia Vergara krijgt een heel aardig salaris voor Modern Family.

TwinsA

Avatar

Ik verschiet ervan dat er zelfs geen Cruise, Pitt, DiCaprio en nog bekende tussen zitten. Ik denk dat de personen die niet op de lijst staan, niet hun financiële status bekend maken. Idem bij de vrouwen.

Sunspot

Avatar

Haha, heeft The Rock wel eens een dag vrij

NieuwsFilm

meest populair