Zo zijn de Marvel Studios-series op Disney+ verbonden aan het MCU

Zo zijn de Marvel Studios-series op Disney+ verbonden aan het MCU

Lees hier alles wat je moet weten over de aankomende series!

Disney zet heel groot in op streamingdienst Disney+. De bedoeling is dat er de komende jaren heel wat Marvel Studios-series op verschijnen, die direct verbonden zijn aan de bioscoopfilms. Als je fan van de megafranchise bent, kan je straks dus bijna niet meer om Disney+ heen. En dus wordt het tijd om eens te kijken: hoe zijn de series straks allemaal verbonden aan de MCU-films?


FALCON AND THE WINTER SOLDIER, HERFST 2020
De opzet van Falcon and the Winter Soldier zagen we in feite al aan het einde van Avengers: Endgame. Toen droeg Steve Rogers het schild van Captain America over aan Sam Wilson, a.k.a. Falcon (Anthony Mackie). Deze serie bouwt dus voort op de franchise rond Cap en zal mogelijk ook laten zien hoe Bucky Barnes, ofwel de Winter Soldier (Sebastian Stan), omgaat met zijn wandaden uit het verleden (al voerde hij die onder dwang uit).

Bekijk de afbeelding
In de serie komen ook Helmut Zemo (Daniel Brühl) en Sharon Carter (Emily VanCamp) voor. Het is voor het eerst dat zij sinds Captain America: Civil War in het MCU te zien zijn. Verder maakt John Walker a.k.a. US Agent (Wyatt Russell) het vanuit de Amerikaanse regering moeilijk voor Falcon en de Winter Soldier. De serie zou er namelijk om draaien dat Falcon niet de nieuwe Cap zou moeten worden, maar dat US Agent dit zou moeten worden. Dat zal vermoedelijk uiteindelijk ramificaties hebben voor het nieuwe Avengers-team.


WANDAVISION, LENTE 2021
Deze serie zet de verhaallijn van Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) voort. Mogelijk zullen we zien hoe Wanda probeert om de gebeurtenissen waarbij Thanos (Josh Brolin) een einde aan het bestaan van Vision maakte, te veranderen. Daarvoor moet ze dus rommelen met de realiteit en mogelijk Vision uit een ander universum plukken om hem terug te krijgen.

Bekijk de afbeelding
Dat laatste zou meteen de rol van Scarlet Witch in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness verklaren. Allicht zorgt haar gerommel met de realiteit ervoor dat de grenzen tussen verschillende universa vervagen. De serie heeft overigens meer connecties met films; zo is Teyonah Parris te zien als een oudere Monica Rambeau, die we al zagen in Captain Marvel. Ook is Randall Park weer te zien als Jimmy Woo en Kat Dennings als Darcy Lewis.


LOKI, LENTE 2021
Tom Hiddleston keert terug als Loki, ook al ging het personage dood in Avengers: Infinity War. Toen vertelde Thanos nog dat er geen wederopstandingen zouden zijn ditmaal. Nou, dus wel, maar op een iets andere manier. De Loki uit de standaard-tijdlijn van het MCU is echt dood. Maar we zagen in Avengers: Endgame dat een andere Loki wist te ontkomen en met de Tesseract ontsnapte.

Bekijk de afbeelding
Dankzij tijdreizen kan de serie Loki straks dus gewoon gemaakt worden. Tot nu toe is Loki als enige personage te bevestigd in de serie. Naar het schijnt springt hij met behulp van de Tesseract door de tijd of ruimte, om belangrijke historische gebeurtenissen te veranderen. Naar verluidt keert Loki op die manier terug in de verhaallijn en kan hij zodoende te zien zijn in Thor: Love and Thunder.


WHAT IF...?, ZOMER 2021
De serie What If...? is een aparte. Het wordt een animatieserie, die in elke aflevering een bepaald moment uit het MCU verandert. Elke aflevering vertelt dan wat er zou zijn gebeurd, als de feiten anders waren verlopen. Zo zullen we Captain Carter zien, is T'Challa Star-Lord en maken zombies onderdeel uit van de verhaallijn.

Bekijk de afbeelding
Voor zover we weten, zal elke aflevering een alternatieve versie van het MCU vertellen. De films zijn dus in die zin verbonden aan de serie. Daarnaast keren heel wat acteurs terug om de stem van hun personages in te spreken, waaronder Chris Evans, Hayley Atwell, Paul Rudd, Natalie Portman, Michael B. Jordan en Samuel L. Jackson. Acteur Jeffrey Wright spreekt de stem van The Watcher in, een Celestial die aangewezen is om de Aarde in de gaten te houden.


HAWKEYE, LENTE 2021
Dit is waarschijnlijk de laatste serie die Marvel Studios in 2021 maakt voor Disney+. Hawkeye zet het verhaal van Jeremy Renners Clint Barton voort. In Endgame werd hij nog Ronin, maar aan het einde van die film besloot hij, na vijf jaar zonder hen te hebben doorgebracht, terug te keren naar zijn familie. De Blip gaf hem een nieuwe mindset en daar zal deze serie vermoedelijk om draaien.

Bekijk de afbeelding
We weten in elk geval zeker dat we zien dat Clint zijn opvolger, Kate Bishop, traint. Zij zou gespeeld worden door Hailee Steinfeld, al heeft ze nog niet getekend voor de serie. Bishop zou verder belangrijk zijn voor de toekomst van het MCU, want naar het schijnt heeft Marvel op dit moment een Young Avengers-film in productie.


MS. MARVEL
Een van de nieuwste series die aangekondigd werden tijdens de D23 Expo, is Ms. Marvel, die inherent verbonden zal zijn aan de film Captain Marvel. We weten al langer dat Kevin Feige dit personage naar het MCU wil brengen, maar om dat te doen was een introductie van Captain Marvel (Brie Larson) nodig. Nu dat achter de rug is, kan Kamala naar het MCU komen.

Bekijk de afbeelding
We weten nog vrijwel niets over de serie, behalve dat als deze de comics volgt, Kamala als jonge moslima opkijkt naar Captain Marvel, die dus net in Avengers: Endgame heeft geholpen het universum te redden. Het personage zal hoe dan ook eigen films krijgen en speelt naar verluidt ook in Captain Marvel 2.


SHE-HULK
Jennifer Walker voegt zich straks ook bij het MCU en krijgt een heel eigen serie als introductie. Eigenlijk lijkt het er zo wel op dat meer van de toekomstige MCU-helden eerst een serie krijgen en dan daarna een overstap naar bioscoopfilms maken. Dat zal vermoedelijk ook voor deze dame gelden, die het stokje van Smart Hulk (Mark Ruffalo) over schijnt te nemen.

Bekijk de afbeelding
In de comics is Jennifer Walker het nichtje van Bruce Banner. Zij raakt gewond bij een aanslag en krijgt daarop een bloedtransfusie van haar beroemde neef. Daardoor krijgt ze dezelfde superkrachten en verandert ze in She-Hulk. Ook zij schijnt een Avenger te worden straks.


MOON KNIGHT
De laatste serie die aangekondigd is voor Disney+ draait om Moon Knight. Hoe deze film verbonden gaat zijn aan het MCU, is erg ingewikkeld om te voorspellen. De theorie was al langer dat twee films rond Captain America hints zouden bevatten naar Marc Spector, maar dat is nooit formeel bevestigd.

Bekijk de afbeelding
Mogelijk zal Black Panther 2 de Egyptische maangod Khonshu introduceren, die Spector uiteindelijk zijn krachten geeft. Tegelijk kan de serie ook op een andere manier gelanceerd worden en op een andere manier verbonden zijn aan de films. Zo zou Mahershala Ali zijn debuut kunnen maken als de nieuwe Blade.

NieuwsFilm

meest populair