Christian Bale ziet stunts en extreme lichamelijke transformaties niet meer zitten

Christian Bale ziet stunts en extreme lichamelijke transformaties niet meer zitten

"Ik weet dat ik misschien niet meer overeind kan krabbelen."

Christian Bale geeft de filmrollen die hij aanpakt zijn alles. Hij neemt het bloedserieus (zie het Terminator: Salvation-incident) en verandert wanneer het nodig is zijn hele uiterlijk. Van The Machinist-dun naar American Hustle-dik: Bale heeft er geen problemen mee. Of is dat mogelijk nu verleden tijd? De Engelsman, die medio november te zien zal zijn in Ford v Ferrari / Le Mans '66, onthulde in een nieuw interview dat hij het misschien niet meer aankan. De reden? Ouderdom.

De 45-jarige acteur denkt terug: "Ik deed ooit een scène met een stuntman, een zestiger, en hij moest continue van zijn paard vallen en op zijn hoofd landen. Ik keek naar hem en dacht: 'Zou hij zich ooit hebben afgevraagd wat hij zou doen als zestiger?' Hij viel op zijn hoofd als geen ander. Hij sprong meteen overeind! Maar stuntmannen willen nooit zien dat ze gewond zijn geraakt. Als ze een arm breken dan proberen ze je te vertellen dat het niet gebeurd is."

Bekijk de afbeeldingBloed
Bale geeft toe dat hij veel respect heeft voor de oude stuntman, maar hij ziet zichzelf dat niet doen over twintig jaar. "Ik hield er vroeger van om op mijn crossmotor te rijden en eraf te vallen. Hield van het verongelukken. Het was zo leuk. Dan kwam ik thuis en stroomde het bloed van mijn arm. Nu heb ik zoiets van: 'God, alsjeblieft, ik kan dit nu niet meer doen, want ik weet dat ik misschien niet meer overeind kan krabbelen."

Bane
Door de opnames van The Dark Knight Rises wordt de acteur altijd aan zijn sterfelijkheid herinnerd. Tijdens een gevecht met Tom Hardy, die in de superheldenfilm slechterik Bane speelde, ving hij te veel klappen op in zijn rug omdat zijn tegenspeler niet kon horen dat het filmen was gestopt.

De Dark Knight: "Ja, ik zit hier nu met wat pijn. Als ik geen lichaamsbeweging krijg - wat, aangezien ik Engels ben, niet in mijn bloed zit - dan vraag ik me af: 'Moet het echt?' Maar iedereen heeft dat, nietwaar? We gaan het straks nog hebben over onze aandoeningen. 'Heb ik je ooit verteld over mijn operatie?' Het is overigens de schuld van Tom niet. Hij kon niets horen door dat masker."

NieuwsFilm

meest populair