'The Lion King' stevent weer af op nieuw box-office record

'The Lion King' stevent weer af op nieuw box-office record

Het houdt maar niet op voor de bankrekening van het 'Huis van de Muis'.

Binnenkort komt hij uit op DVD en Blu-Ray, maar Disney's The Lion King draait wereldwijd nog volop in de bioscoopzalen. En dat zal de studio ook nog wel even gaan rekken, aangezien er op de valreep een nieuw laatste box-office record verbroken lijkt te gaan worden.

De live-action (of nou ja, niet echt) remake van regisseur Jon Favreau (The Jungle Book) wist eerder al de Top-10 van "meest winstgevende films ooit" binnen te glippen. Met een indrukwekkende opbrengst van $1,646 miljard bezet de film momenteel een mooie zevende plaats.

Maar de achterstand op nummer zes Jurassic World ($1,671 miljard) bedraagt nog maar $25 miljoen en het is dus een kwestie van tijd voordat de leeuwen de positie van de dino's veroveren. Daarmee verslaat Disney dan niet een titel van zichzelf, maar van concurrent Universal.

De vijfde plaats van Avengers: Infinity War ($2,048 miljard) is onhaalbaar, maar er zijn zat andere records om over op te scheppen, zoals het inhalen van Frozen ($1,277 miljard) als best scorende animatiefilm en de tweede best verdienende film van 2019, achter 'collega' Avengers: Endgame.

Negatief commentaar
Deze naderende prestatie kan men bijzonder noemen, want sinds de release kreeg de film veel kritiek (zonder gevolgen blijkt nu) te verduren. Onder andere van de originele tekenaars, maar vooral dat het een gemakzuchtige, regelrechte kopie zou zijn van de klassieker uit 1994.

NieuwsFilm

meest populair