Algemeen

'The Lion King' stevent weer af op nieuw box-office record

Het houdt maar niet op voor de bankrekening van het 'Huis van de Muis'.

door Arjen Rooseboom om 17:25 in Algemeen
Binnenkort komt hij uit op DVD en Blu-Ray, maar Disney's The Lion King draait wereldwijd nog volop in de bioscoopzalen. En dat zal de studio ook nog wel even gaan rekken, aangezien er op de valreep een nieuw laatste box-office record verbroken lijkt te gaan worden.

De live-action (of nou ja, niet echt) remake van regisseur Jon Favreau (The Jungle Book) wist eerder al de Top-10 van "meest winstgevende films ooit" binnen te glippen. Met een indrukwekkende opbrengst van $1,646 miljard bezet de film momenteel een mooie zevende plaats.

Maar de achterstand op nummer zes Jurassic World ($1,671 miljard) bedraagt nog maar $25 miljoen en het is dus een kwestie van tijd voordat de leeuwen de positie van de dino's veroveren. Daarmee verslaat Disney dan niet een titel van zichzelf, maar van concurrent Universal.

De vijfde plaats van Avengers: Infinity War ($2,048 miljard) is onhaalbaar, maar er zijn zat andere records om over op te scheppen, zoals het inhalen van Frozen ($1,277 miljard) als best scorende animatiefilm en de tweede best verdienende film van 2019, achter 'collega' Avengers: Endgame.

Negatief commentaar
Deze naderende prestatie kan men bijzonder noemen, want sinds de release kreeg de film veel kritiek (zonder gevolgen blijkt nu) te verduren. Onder andere van de originele tekenaars, maar vooral dat het een gemakzuchtige, regelrechte kopie zou zijn van de klassieker uit 1994.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Dat is helaas hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Allemaal zeuren en zeiken zonder eerst gezien te hebben en dan toch gewoon gaan en genoten hebben. Ik heb de film nog niet gezien, wacht tot de 4k release, verwacht gewoon vermaakt te worden

walkingvv

Avatar

Ik denk dat ze die 25 miljoen niet gaan redden. Afgelopen weekend heeft The Lion King nog maar 3,7 miljoen opgehaald (wereldwijd).

Stefan Blijers

Avatar

Tsja, zou niet meer dan verdiend zijn. Het is ook een topper. Inmiddels al 3x gezien. Heerlijke film!

Artificialis

Avatar

Een groter evenement dan Avatar wat mij betreft, als wordt gekeken naar de computer gegenereerde prestaties. Elke dollar is terecht verdiend. De meest waardevolle Disney remake sinds The Jungle Book. De andere remakes zijn toch grotendeels zwakkere versies van veel betere films die op de markt te vinden zijn. Maar hoe vaak komen er nou films voorbij met fotorealistische dieren in de hoofdrol?

Coola

Avatar

Het is dan ook echt wel een goeie film. Zeer terecht dat de film een aantal records verbreekt.

Sunspot

Avatar

Zal best.

Is leuk, maar te veel gewoon.

Waar zal Disney mee komen, oh oh, waarmee toch. Geen moeite doen, kijk naar het verleden, dat is wat je krijgt.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Totale winstmarge Disney met aftrek van alle belastingen is een knappe $2,827.500.000 tot nu toe.

NieuwsFilm

meest populair