Algemeen

Idris Elba als meedogenloze cowboy in Netflix-western 'The Harder They Fall'

Een tweede samenwerking met Netflix na 'Beasts Of No Nation' (2015).

door Arjen Rooseboom om 11:55 in Algemeen
Het was zo'n typisch 'cool' moment in Hobbs & Shaw, Idris Elba die als schurk Brixton in beeld tevoorschijn stapt en op de vraag: "Wie ben jij"? heel droogjes antwoordt: "The bad-guy". Het lijkt er nu op dat Elba een nieuwe schurkenrol gaat spelen.

In 2015 was de eerste originele Netflix-film het alom geprezen Beasts Of No Nation (ook met Elba). In de afgelopen jaren is de lijst met titels snel gestegen en het eerstvolgende project van de streamingdienst heet The Harder They Fall, een drama/western met een volledige zwarte cast.

Verhaal over wraak
We maken kennis met Nat Love (Jonathan Majors), een outlaw die ontdekt dat de man (Elba) die zijn ouders vermoordde, op vrije voeten komt. Love herenigt zijn oude bende om zijn vijand op te sporen en wraak te nemen.

Regisseur van dienst is Jeymes Samuel die eerder met Jay-Z de muziek verzorgde van The Great Gatsby. Dit is blijkbaar goed bevallen, aangezien de twee wederom samenwerken voor The Harder They Fall.

Elba is nog dit jaar te zien in de musicalverfilming Cats en momenteel zit hij druk in de opnames van James Gunns The Suicide Squad (2021).

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

Films die gaan over wraak en de personages die uit zijn op wraak
Worden die personages niet gezien als helden en verheerlijkt
En beïnvloed het niet het perspectief van vatbare mensen
Is het niet het tegenovergestelde waar
Het zijn trieste zieke mensen in hun hoofd en hart (twisted)
En horen in een psychiatrische inrichting
Waarom kijken we eigenlijk naar dat soort verknipte films
Omdat het vermakelijk is,maar waarom eigenlijk?

Frietgezicht

Avatar

van de streamingdienst heet The Harder They Fall, een drama/western met een volledige zwarte cast.

Apart stukje tekst. Zegt Netflix en/of de regisseur dit in promo praatjes? De wereld zou te klein zijn als dit gedaan werd bij een witte cast.

Of bij het schrijven van dit artikel imdb gecheckt en is het een cynische tekst omdat de schrijver zich eraan stoort? Na wat er afgelopen weekend gebeurd is verwacht je niet ook hier weer dit soort uitspraken.

NieuwsFilm

meest populair